hit me..

Saturday, October 29, 2011

HOBIN JANG HOBIN

Assalamualaikum!

Sekarang ni tengah upgrade astro aku kepada Beyond HD. Minggu lepas abah aku beli SONY Bravia 42'. Kenapakah ini semua? Apo laie, bola la!



Punyo la somangat abah den nak tengok bola, abih sumo dio upgrade.  Suko la tu!



Walaupun den dah lamo duk toganu nih,
nogori den totap jadi pilihan hati den.
Walaupun den mombosar kek toganu nih,
bahaso nogori den takkan den lupo.

HOBIN JANG HOBIN!!

Tuesday, October 25, 2011

Graduasi

Wednesday, October 19, 2011

TOP 10 SEXY MALE EYES

10. PAUL WALKER

9. RICHARD GERE

8. TUPAC SHAKUR

7. JOSH HARTNETT

6. WENTWORTH MILLER


5. HUGH LAURIE

4. CILLIAN MURPHY

3. JOHNNY DEPP

2. PAUL NEWMAN


1. JARED LETO

Tuesday, October 18, 2011

Top 10 Most Beautiful Eyes

10. CHARLIZE THERON


9. SOPHIA LOREN



8. KRISTIN KREUK


7. GIADA DE LAURENTIIS


6. SHARBAT GULA


5. AUDREY HEPBURN

4. ELIZABETH TAYLOR
3. LYNDA CARTER



2. ANGELINA JOLIE

1. AISHWARYA RAI

Saturday, October 8, 2011

3 hari di Hospital Sultanah Aminah

Assalamualaikum!

Hari ni baru gua sampai dekat Teganu balik. Rabu lepas mak gua tepon gua lam klas. Nasib baik cg dah keluar. Mak gua cakap, along gua masok sepital sebab kepala dia bernanah. Dah la dekat dengan kesan dia operate hari tu.

Balik rumah, mak gua dah panic. Terus suh gua packing baju nak ke JB. kitorang btolak kul 3 petang and sampai sana kul 3 pagi. CUN! Tepat 12 jam. Sampai sana kawan abang gua yang name die Adik tunjukkan katil along gua. Gua tengok dia relak je.. Tang mana sakit pon gua tataw.

Doktor cakap along gua nak kene operate balik. Sebab dia takot ada nanah dekat bawah tempurung kepala. Tempurang KEPALA yer.. Bukan KELAPA! Tu yang mak gua panic gile tu! Masalah nyer, 3 hari tunggu tak operate jugak.. Taw la minor case je.. Kesian along gua 3 hari asyik kene poser.. Last-last bukak semula.. DAMN!

Then, abah gua mintak transfer ke Teganu.. Nasib baik ade pakar kat sini. nk ade skit gambar along gua..

Ni la nanah tu.. Bau dia, ffuuuhhhhhh..................

Tengok! Tengok! Rilek je die.. Siap bace komik lagi tuh!

Sebahagian kawan along gua yang telah berjaya memenuhi floor 4 unit neurology sehingga di-escort keluar oleh 2 orang pak guard.. Syabas!

Tu je la cerita gua ke JB..

*Feeling-feeling gengster... lalalala
**Sumpah aku jumpa budak sebijik muka macam si Faiz Farish. Tapi memang tak la kan, sebab budak tu budak lagi. Tapi si faiz ni dah tua.. lalalalalala...

Monday, October 3, 2011

How To Curl Your Hair WITHOUT HEAT

Assalamualaikum!

Hari tu aku dah ajar korang camna nak curl rambut korang dengan flat iron. Hari ni aku nak tunjukkan dekat korang macam mana nak curl rambut korang tanpa menggunakan haba.. I mean, not using flat iron or curling iron. 

Cara 1 : Tocang / Jaling / Braid

1. Basahkan rambut korang. Lagi baik kalau korang buat lepas shampoo rambut.
2. Tocang rambut korang. Biarkan semalaman.
3. Bangun tidur > gosok gigi > mandi > bukak tocang.
4. Taraaaa!!! Siap!!



*Dalam ni dia guna blower sebab nak cepatkan pros
es..
Cara 2 : Guna beg kertas / Paper Bag

1. Koyakkan paperbag into stripes. basahkan rambut korang.
2. Gulungkan rambut korang guna stripes tadi. Satu demi satu.
3. Bila sampai pangkal rambut, ikat paperbag tadi.
4. Biarkan semalaman. Then, buka ikatan tu.! Taraaa....


Cara 3 : Guna pen / pensil

Caranya lebih kurang sama dengan guna paper bag.



Itu je la cara yang aku jumpa dan memang senang nak buat. So, lepas ni tak payah lah nak pergi beli curling iron lagi. Baik guna duit tu beli buku ke, topup ke.. hehe..
There was an error in this gadget