hit me..

Wednesday, January 20, 2010

terputus sudah...

lam lebey kureng kul 3.30 pg td ngan officially nyer.. terputus sudah antara along aku n sis nath.. sdey aku tgok abg aku cmtu.. tmenung sket, nangis.. tp dye cover.. wlao bgaimane pon..  aku taw dye nangis.. aku taw dye sedey ngan perpisahan ni.. nk wat cmne long, da ko xde jodoh ngan dye.. maybe ade hikmah lpas ni.. mne taw ble jmpe org y better than her.. sis nath tu bek gak.. i luv her n arie.. but sis, if u read is.. bleh etty jmpe arie lpas ni?? wlao pon sis ngan along da xde pape.. can i?? feel bad for him.. pray the best for his life.. gurl, dont hurt him oke.. he is my bro n i'll support him no matter wat.. lup u along...aries music studio msih ag lam proses.. ntah ble nk bukak.. kjap2 renovate.. tataw r aku.. huk..huk.. da la.. mlas aku nk tulis ag..

 when there are family and love, family come first..  stuju!!!

Sunday, January 17, 2010

gerhana matahari separa

da lame da aku nk update sal ni.. tp xde ksempatn r.. cheewwaahh.. aku tataw lak y ade gerhana matahari ari jumaat lpas.. mse tuh aku OTW nk g besut.. ayah aku nk bli komputer lame..knape smpai ke besut.. well.. sbb ayah aku ade jmpe y mura punye.. kt kg raja.. de sape2 taw.. aku ikot je.. tp tataw.. haha.. komputer tu utk kdai abg aku.. ok.. back to the story sbb da jaoh mlayang ke len.. haha.. smpai kt ane nth tp dpan sket dr skola ku tcinta.. ade la aku dgr kt radio pengumuman sal gerhana ni la.. aku pon trus jerit kt mak aku.."mak, pinjam spek itam!!" mak ku tkejot berok sbb mse tuh dye ngah tdo.. mak aku pon tros sound.."ko ni nak spek ke nk jerit sal gmpa bumi haiti??" haha.. aku ckap la nk pinjam spek sbb nk tgok mtahari.. kalu nk tgok direct cmtu silao la mate aku.. lpas mak aku bg je.. trus aku tgok.. mmg btol.. tp kne tgok btol2 r.. huhu.. x-cited gle aku.. haha.. tjerit2 lam kete.. "da nampak.!!!" camtu la aku jerit.. spanjang pjalanan tu la aku dok sebok tgok matehari tuh.. tu la kebesaran tuhan... ptot la kt surau kt umah aku ni da rmai org dtg.. aku igt kn nk tngu wktu asar.. rupe2 nyer nk solat sunat gerhana.. lam lbey kurang kol 5.30 camtu la gerhana pon berakhir.. aku pon trus blk sbb mlm tu ade majlis tahlil kt umah wan (bkn name sbenar) mak kpd jiran aku.. ktorng mmg rapat.. kt majlis tu bole la aku jmpe jannah.. bdak lelaki y lbey tu dr aku (tataw brape taon) lebey kurang lam staun lbey kot.. da berbeda skang ni.. kurus n tnggi.. tp muke ttp cam kanak2 ribena.. haha.. dlu aku slalu men2 ngan dye.. mse kecik la.. skang dye kt institut petronas.. dak cerdik la katekan.. huhu.. ok la.. mlas aku nk taip manyak2 agi sbb mmg da byk pom.. haha.. papai..

otak burung unta lebi kecik dr matenye.. hik..hik..hik..

~end~

Saturday, January 9, 2010

aries music studio

dalam ngah sebok update game kt fb bru aku tringat.. blog aku da lame x update.. haha.. sori.. kali ni aku nk crite sal studio jamming abg aku.. aries music studio y akan dbuke x lme agi.. btempat di pdang air.. well... aries tu d ambil smpena nme arie.. skang ni msih lam proses menampal menatang y ble jd sound proof sperti toto lame.. sarang telur y dsponsor oleh abg malik burger kite.. haha.. so, sape nk g jamming tu ble la yer.. bilik jamming tbesar d trengganu insya-allah.. huhu.. tempat dye dpan skola pdang air.. nnt ble da bukak aku announce blk.. siap ltak map lg eh.. till then, tata..

ape beza david arumugam ngan david beckham??

due2 x knal korang..
haha..


~end~

Friday, January 1, 2010

gotong royong time!!

salam u'ollss.. aku tgh ade kt kg aku ni.. sbb smlam along aku decide nk blk kl n anta arie coz sis nathell ade prob ngan mummy dye.. along aku la kne slesaikan.. byangkn la.. kul 4.30 ptg bru ktorang gerak..smpai pom lam kul 11 mlm..tu pon c arie tu da 2-3kali mngamuk lam kete.. n xlupe jge 2 kali muntah.. huhu.. then lbey kureng lam kul 1 lbey aku n sdare aku btolak blk kg.. sbb mse tu jalan raye pon da xsesak.. smpai kg lbey kureng kul 2 lbey..ala.. negeri sembilan ngan kl kan dekat je.. smpai tu aku y ngah pnat gle ni trus tdo.. haha.. pg td (pg ke) ktorang pon start la aktiviti gotong royong ktorang.. sbb bln 3 ni kazen aku ni kawen.. n nk wat kt kg ni.. so ktorang pon kne la kmas umah.. sbb ni umah pusaka nenek aku.. byk la brg2 y tbiar.. kmas punye kmas rupenyer byk gler brg.. mak sdare aku pon decide la y bju2 lame tu nk bg kt umah kbajukan.. well.. aku pon stuju gak sbb baju tu elok2 lg..n ade gak bju y xdpkai agi.. ble aku tnye mak sdare aku pon tataw ble dye bli bju2 tu sumer.. huhu.. baek punya.. aku pon dpt la grab satu skirt labuh.. ye la.. kalu mini skirt aku pon ta mao.. huhu.. esokmaybe smbung blk kot... sbb byk lg xsiap.. mak aku plak dtugaskn utk jahit lgsir.. bhgian hiasan dalaman mmg la dserah kn kpd mak aku.. huhu.. then ptg tu ktorang (aku n kazen) kait rambutan.. erk.. gne galah yer.. bkn panjat sbb pkok tu ade a lot of makhluk allah y kecik tu.. ape lg kalo bkan semut.. semut itam lak tu.. skali gigit mmg konfem lebah.. huhu.. tp isi rmbutan tu mmg la sdap gler..manis berkrim.. huhu.. sjak ble ade krim pon aku tataw.. tu je la kot nk gtaw..
brg2 utk bg kt umah kbajikan... byk an??kasut untk di.... BAKAR...

haaa... first time jmpe ubi kayu y gedabak pnye besau..
rambutan y lebat... manis berkrim..

anyway..xlupe jgak nk ucap SELAMAT TAHUN BARU u'ollss..

~end~
There was an error in this gadget