hit me..

Saturday, August 29, 2009

glagat org smayang trawih..


mmg la stiap mlm kalu xder halangan aku g trawih.. ala, kt msjid wakaf tmbesu je.. xla dekat sgt.. tp bole la.. huhu.. y aku nk citer nyer, psal org2 belia y g smayang.. haha.. lwak gile glagat dyorang.. ble nk smayang isyak mesti la kne rapat saf kn.. ble da renggang tu rapat2 an la.. tp ade jgak aunt tu rela uh org blakang naik plak.. tu xpe la.. tp, y blakang lak xnak naik sbb akak dye xle nek.. sbb muat sorang je.. aha.. hebat2.. then, ble da nk smayang aku duk la kt saf y kdua.. pastu aku tgok ramai lak warge blie y xmo rapat2 seolah2 xnak tglkan sjadah.. so, ade la ruang sket an?? haha.. mmg lawak la.. suboh td ade lak kuliah pg setelah 2 ari bturut2 ustaz xdtg.. pasal qadar n fidyah.. tp mmg best r ustaz tu.. ni nk kne struggle for trial y smaken mdatang lak.. hush.. canme lak ek?? tlg doakan yer.. ok la.. assalamualaikum.. adios..




~end~

Wednesday, August 26, 2009

night to remember..


haha.. org len da lme updte sal mende nip.. aku sekor je y lmbat.. well bese r.. klo da cuti tu mesti blk kg an?? n kg aku tu tenet covearge dye tu lembab sket.. tu pon nseb bek aku gne broadband akak sdare aku.. haha.. tp ttp lembab.. g seremban lak lupe nk bwak lappy.. huhu... ape aku nk ckap psal mende tu hah?? y penting dinner tu mmg happening gler!! mmg .. mmg best r!! aku xkn lupe dinner ni smpai akhir hayat aku!! nnt aku nk cuci pin y aku amik n aku kidnap dr org.. haha.. ni ade sket pix y aku kidnap dr org.. haha.. enjoy!!





vip




k.. aku ngaku mmg sore ko sdap la.. huhu.. ble album nk kuar??


tyme to eat!! mdm.. jgn pdulik an org len.. makan jer.. sape pdulik?? haha..




madam d apit oleh jejaka bertopi..

the boys

the girls

t shirt y ktorang dpt lam goodies..

lastly.. all the best lam trial nnt yer!! n thanx pade sape2 y sudi bg aku kidnap pin dye.. huhu..

~end~

Friday, August 14, 2009

boring nyer!!

aku pon tataw ape aku nk tulis.. ape hah?? tp on lappy jap.. then, check tagged i jap.. pastu update myspace.. next.. da tataw nk wt pape.. pastu tringat la lagu 'sakasama no chou'.. theme song citer katun fevret aku.. -jigoku shoujo- also known as hellgirl..so, aku pon bukak youtube n carik lagu tu.. thanx to youtube.. then otak aku da kering da.. tataw nk wat pe.. mmg boring giler ni.. so, i decide la nk update blog ni.. tp masalah nyer tataw nk ckap psal pe.. hah.. pasal kenduri akikah baby td la.. mmg la akikah baby an?? xkn org tue pon nk kne akikah an?? haha.. nme baby ni NOOR FARIHA ALIESA BT MOHD NOOR FIRDAUS.. skali lg aku meng-glemer kan nme abg daus.. haha.. mau kembang idong dye ni kalo bace... pix tu, pix si baby la tu.. bru bangon tdo.. haha.. tiut an?? heh.. ble la aku nk ade anak ni?? haha.. soalan y aku xkan taw jwapan nyer.. hanya Tuhan sje y taw.. y penting biar aku abes blaja lu.. then, lpas kumpul duit lu.. pastu, bru la bole kawin.. ble da smpai jodoh r.. huhu.. da2 r tu ckap psal kawen ni.. lmbat agi.. an? huhu.. ok.. back to my story, ni nak tnyer sket.. mmg org tganu buat cukur jambul lu bru zanji ek?? ke cam org len gak?? sbb kt umah kak za td dyorang cukur jmbul dlu bru la kumpulan berzanji dtg.. aku n bapak aku agak musykil ttg tu.. haha.. sape org ganu.. sile jwap!! i bukan pure tganu sgt ni.. al-maklum la.. lahir pon kt negeri 9.. hehe.. sile jawap yer!! tu je la kot.. tataw nk tulis pe agi.. len kli aku update lg yep.. papai..





>> this is kindda funny

" woh stor, woh stiya, woh stapi,
start moto, tekan gear, tubek api"

(dlam dialeg tganu yer!!)













~end~

Tuesday, August 11, 2009

kasot baroo!!!!!

ari ni sperti bese aku g keje.. hahak.. ble kate kn keje la tu sbb ari2 aku dpt 10 hinggit.. ok la tu kn.. tukang jual air je.. ok la duit tu.. pas la topup aku.. keje tu keje gak.. but study aku x lupe.. sblm bdak2 tu rehat, aku wat la paper chemist.. fuyoh!! ku akui.. aku mmg rajin.. haha.. then lebey kureng lam kul 2 camtu abah aku mengajak aku pulang..(ayat skema) smpai umah trus msok blk n solat.. wajib tu siot... lpas je solat igt kn nk tdo, mak aku plak ajak aku g bando.. ~sori madam~ sbb nk bli kasot dye.. aku pon tpakse la mengikhlas kn diri.. sbb nnt x bek lak.. smpai je bando, lebey kureng lam 7 buah kedai gak ktorang kuar msok.. pnat gak.. emm.. bkn penat gak, tp penat giler!! tp y best nyer.. lam penat2 memilih kasot mak aku, smpat lagi aku menyelit kn diri aku lalu membeli sepasang kasut (kot) y beharge 60 hinggit.. haha.. tu y best ni.. ble pkai mlm dinner nnt.. kalu jd la.. ni x nk tnyer sket.. jd ke x sbeno nyer?? spe y taw tu sile la jawap yer.. so, ni la kasut aku... comey x?? sile komen yer..

ade bakat wat hntaran x?






ni la tmpat keje aku.. air tu aku tukang kacau air n jual je.. tukang wat air tu kak salwa.. wat glamer nme dye sket..

tu je la kot.. sbb aku da tataw nk ckap pe.. ade mse lg aku update lg yer.. actually kucing aku (tomok) sedang mengacau yer.. aku da srabut.. so sblom aku hentam dye, bek aku blah.. papai!!!



>> this is funny

" a girl wit the 'gedik' attitude comes wit the 'benoks' mind"

-hannah

~end~

Monday, August 10, 2009

kucing ku... kazen ku...

ari ni mmg aku tataw ape nk tulis sbb xde topik bru r.. so, aku decide r nk tulis psal kucing aku n kazen aku y tbaek gler dan gle.. haha..



ni kazen aku.. nme dye shahrul (klo x slap mmg eja camtu r) dye tue staon dr aku.. prangai dye almost sme ngan aku tp ade gak y len nyer... wat mse skang ni bru ptos kapel.. (sian..) aku mule2 bek ngan dye mse aku dajah 6... sbb mse tu ktorang slalu je 'fighting'.. kah..kah.. lawak gak.. tp y aku xske pasal dye ni sbb dye teramat la keding nyer.. cam x ckop zat aje.. aku slalu tnyer dye "ko slalo diet ke?? cam xckop zat je aku tgok" n lastly soalan aku djawap ngan 'sekehan' dye.. n jwapan y slalo dberi "ape nk buat.. da nashib..." (ngan moke sposen) aku slalu lauh isi ati aku kt dye.. i mean mende y aku xske ke.. y aku ske ke.. smue la.. cam ngan abg aku la.. pesanan aku wat shahrul.. 'SEMOGE KO DPAT JMPE AWEK Y TER-BEST YAP!! JGN PTOS ASE BRO!! BUNGE BYAK LG!!'

skang ni pasal kucing aku lap.. nme dye tomok.. actually tompok tp nk bg glam sket ltak la tomok.. haha.. tp abah aku lg brutal ltak nme.. ntah nme org bangla mane ntah dye amik.. skali ngan aku xreti nk sebot.. hanye dye y mampu.. cewahh...dye ni betine a.k.a. female.. wat mse skang ni still xde pakwe.. keje dye banyak.. 1- kaco org online (skang ni pon) 2- kaco aku tido.. 3- urut blakang abah aku.. 4- makan.. 5-makan.. 6 hingge 10 pon makan.. smpai bulat la prot dye.. y aku xpoas ati nyer, ade ke td dye berak atas bantal.. nseb bek bantal tu kureng dgunakan.. klo x mampus mak aku mngamok.. so, tpakse la aku y basoh.. tp, kalo dye tido, kalah manusie.. mcm stunt dye boat.. dr mne dye tiru tu ek?? haha.. ske ati la.. y penting hepi..




~end~

Sunday, August 9, 2009

like father like daughter

haha.. kn bese dgr 'like father like son' an?? skang ni aku nk tuka lak.. sbb aku nk citer pasal kenakalan ku y hampir same ngan abah aku mse kecik2.. kesah nyer mse mrentas desa skola..

person: abah
school : king george high school
story:
mase mrentas desa dulu abah aku ngan geng g la latihan merentas desa.. the, pda time mrentas desa y sebeno, abah aku wit geng dye that have the same tahap kenakalan nyer tu pecut la sekuat hati.. haha.. nk djadi kn crite, tgh2 blari tu, dorang tjumpe la gerai cendol.. dgn letih n dahage nyer, dorang pon bernti n pekena cendol y sejuk n kaw tu.. lebey kureng lam 10 minit mlayani cendol tu cg dorang y agak garang tu pon datang mnyerbu.. nak x nak, tpakse dorang blari blk.. then track larian tu ade 2 simpang ao.. abah aku y malas da nk blari ni pon trus mngajak kwn2 nyer pergi mlalui track y xdilalui peserta.. dorang pon jln2 la smbil melayani keindahan ciptaan tuhan.. tibe2, kwn ayah aku tnampak la sebuah pondok kecik.. ok la tuk bteduh.. dorang pon ape lg, trus kaboom.. mnyerang pondok tu tuk tido.. ble dorang bukak mate je, tnampak la cg disiplin dgn memegang rotan.. haha.. kn da kne....


person: aku
school : sk tanjung gelam
story:
klu abah aku time real nyer mrentas desa, aku plak time latihan je.. tp mse mule2 tu aku mmg mlas nk pecut pon..da mmg mlas.. nk wat camne.. haha.. kn skola aku kt kg, so ramai kn geng aku duk stu.. tgah lari2 anak, kwn aku si wani trus mngajak aku ke rumah nyer.. dye ckp," jom r.. mak wat ade wat air sirap asam jawe td" wah... tangkap leleh air liur wa beb.. aku pon y suda tpengaruh ni pon ikot la ke rumah nyer... smpai rumah wani, mak dye pon mngajak la ktorang msok.. bkn stakat mnom air, ngan nasi2 skali aku kebas.. sdap gle mak dye masak.. lauk sambal udang lak tu.. haha... pastu ble sedar je da nk kul 4.30 ptg.. alamak, mak aku!! abes la... then aku mintak kbenaran wani nk gune tepon umah dye.. aku pon tepon la mak aku.. mngucap pjg mak aku... haha.. then, ngan mnunggang bsikal, wani anta aku kt skola.. mak aku da tkumat kamit da praktis bace mantera dye.. lam ati aku bkate "abesla aku.. smpai umah pon blum tntu mantera dye abe" haha.. tp tu la y tjadi.. smpai umah still lg di ungkit2..


tu la realiti idop... bak kate allagapas 'rencah hidup ku'.. klo asyik serius je, mampus la kaku idop ni.. so, kne la ade hepi2 sket, gle2 sket.. bru la best idop ni.. kan?? akhir kate, smile!! ok.. nnt update lg.. papai..


~end~

Friday, August 7, 2009

boring...

da 3 ari skula aku tutop.. i dunno wat to do.. still remember advise nasihat madam suh jgn kuar umah... tp masalah nyer skang ni aku da boring gile.. tido pon cam bruang d musim sejuk je.. after tdo da tataw nk wat pe.. hish.. brong2.. so i surf la internet n update my blog.. boring....then, smalam aku mngambil kputusan tuk g skola bapak aku.. baek aku carik duit.. aku pon tolong la makcik kanti skolah tu.. actually xde niat pon nk g carik duit.. mule2 nk tulun je tp da makcik tu bg duit.. xkn nk tolak kot..(wlaupon da cube tolak) trime je lar.. da 20 inggit.. banyak tu hoo...tp bak kate hairi anak wayang tu, kite keje sbb nk carik pengalaman.. bkn nk duit.. tpo ble da besau nnt keje sbb nk duit la.. klu x smpai mati pon aku x kaye.. huhu.. aramak.. da jaoh menyimpang ni.. ok.. back to my story.. so, i decide ahad ni pon nk gak la.. tp mission tuk kali ni, xnk trime duit pon.. buat pahale yer!!! ari tu pon aku keje jual air je.. tp sronok gak aje budak kecik ni.. yang dajah 1 tu kemetot je.. diam lak tu.. 2-3 kali aku tnyer bru la dye jawab.. tp muke dye slambe je.. sweet gitu.. haha.. tp kalo laki2 y dajah 6 tu mmg slambe katak je tnyer aku "ade awek dok agi??" hish.. sian aku.. akak sbelah aku ni gelak2 je.. alolo.. tp mmg comey la dak dajah 1 tu.. ok.. nnt aku update lg sal keje baru aku ni yer..




~end~

Saturday, August 1, 2009

going away..

actually nk blk hostel suda.. tkot gak sbb tkot kne h1n1.. sbb abg aku tu da demam da.. n tande2 h1n1 tu da ade kt dye. huu.. anyway papai... luv u alls..

Myspace Layouts

Myspace Layouts
There was an error in this gadget