hit me..

Thursday, January 24, 2013

Siboh Kitak Nangis

Bismillah

Aku memang suka belajar bahasa orang nie.. So, memenjak aku duduk di Sarawak aku suka belajar bahasa diorang.. Nak-nak pulak aku punya room mate budak Sibu. Alah, si Erfa tu.. Dia asal Sibu tapi umur 4 tahun dah pindah Negeri Sembilan.. How we communicate? Bahasa nogori pon boleh, bahasa Sarawak pon boleh sikit-sikit... Then aku terdengar lagu nie pulak.. Penyanyi asal Zee Avi tapi aku tangkap cintan dengan lagu cover nie...


Lirik

Oh sayang
Siboh kitak nangis
Mulut urang nang kadang-kadang jaik

Oh sayang
Jangan ambik ati
Tok kelak akan pergi
Sik lamak lagik

Sik kesah
Ribut ka guntur ka kilat ka
Kamek akan disebelah kitak
mun kitak perlu kamek

Oh sayang
Udah gik kitak nangis
Kamek sik suka nangga
Kitak patah ati

Oh sik hal sayang
Dunia tok memang adil
Asalkan kitak jangan lupak diri

Sik kesah ribut ka guntur ka kilat ka
Kamek akan disebelah kitak
Mun kitak perlu kamek

Mun kitak perlu kamek

Translation?? Baca je kat video tu.. Malas aku nak tulis panjang-panjang.. Hehehe... Sangat suka lagu ini... Bagi aku, budak ni nyanyi lagi sedap dari Zee Avi.. Ooppss! Sorry ye Zee Avi!

Wednesday, January 23, 2013

CRUSH

Bismillah

Hey, I just confess to my crush that I like him... Is that okay or it is wrong? Wawawawawaaaaa.... Malu la pulak!!

Sunday, January 20, 2013

BALIK...!

Bismillah

Alhamdulillah, aku dah selamat pulang dari Sarawak dan sekarang ni aku tengah berguling-guling diatas katil sambil menulis blog... *how can??*

Hari Sabtu lepas aku ngan Erfa fly balik ke Nogori.. Since Erfa budak Melang dan kampung aku pulak kat Kg. Talang, so why not aku tumpang je die balik kan... Then my pakcik boleh ambil kat simpang Tanjung Ipoh tu kan.... Kan..?

So, duduk lah aku kat kampung seminggu lebih... Then malam Khamis parent aku datang ambik aku.. Mak tak kasi aku balik Terengganu naik bas.. Banyak barang katenye.... Satu lagi, diorang balik sebab nak uruskan hal harta pusaka arwah atok aku tu.. Ye lah, makin lama ditangguhkan, makin lama orang tu terseksa lam kubur tu kan... Kan..?

Then, hari Sabtu kami balik Terengganu sebab hari ni mak abah dah kena pergi sekolah dah.. Mak abah taknak ambik cuti sebab baru awal tahun... So, here I am resting on my beloved katil yang mak dah tambah tilam satu lagi sebab aku ngadu kat dia yang katil aku ni rendah... Nak tinggi sikit baru feeling macam katil princess.. Kan.?

Have I told you something funny when we entering the plane? Ok, there were only 10 passengers on the aircraft... Funny tak ? Sebesar-besar kapal terbang tu hanya ada 10 orang penumpang je.. hahaha.. Akak stewardess tu siap cakap lagi "Korang duduk la kat mana yang korang rasa korang nak.. Malam ni penumpang 10 orang je.." Then aku terdengar abang peramugara tu mumble sorang diri "Nak kne buat demo jugak ke??" See..! Diorang pon serba salah nak buat safety demo ke tak.. hahahaha... Pengalaman...

Here's some picture taken by me and a nice MAS Stewardess using my cikai phone...
Perkenalkan my dearest bebear, Boo.. Since Boo kecik je, so duduk kat situ... hehehe

 Boo's best friend, Cik Penyet.. Budak-budak kecik kne pakai seatbelt juga... Tergelak abang pramugara tu tengok!

Budak kecik kene duduk tengah ye!

 Comel! Like this picture!

 Ni makanan yang diberi. Yang ni aku pilih.. Tak tahu apa nama dia tapi yang aku tahu ada acar sayur, nasi tomato and kari ayam.
Yang ni Erfa pilih.. Ada mee goreng and kari ikan.. And we both choose air milo ais.. hehehe...

Tuesday, January 8, 2013

Kenyataan

Bismillah

1 kenyataan.. 
2 paper lagi yang perlu diambil.. --> Discrete Mathematics dan Computer Architecture
3 hari lagi untuk bebas dari exam... -->Exam hari Khamis dan Jumaat
4 hari lagi nak balik.. -->hari Sabtu naik MAS
5 orang bakal dijemput di KLIA.. -->Tumpang Erfa but her mother and 2 sisters will fly from Sibu

Weehuuu... Tak sabarnya nak balik..!


Wednesday, January 2, 2013

So Korean: How to Read and Write

Bismillah

I found this image from a blog [LINK] which I think that it is kind of helpfull.. =D

So, lets begin our class!









Good Luck!

Tuesday, January 1, 2013

HAPPY NEW YEAR 2013 !!!

*Auto Publish Entry*

Bismillah..


At this time, I probably in the middle of having fun with my friends at Kuching Waterfront or at somewhere else in Kuching.. So, I have to set this entry to auto publish since I can't bring my laptop with me.. *It's heavy ok!*

So I, Nurul Izzaty binti Selamat wanted to wish Happy New Year 2013 to all creatures around the world, my follower, my parent, my siblings, my sister in-law, my niece or nephew inside my sister in-law womb and I don't know his/her gender yet since they she didn't scan, my aunts and uncles, my cousins, my best friends, my friends, my instagram follower and my facebook friends which I didn't know whether you read this or not! If you read this, please do comment below and wish to me! Tehee!


There was an error in this gadget