hit me..

Wednesday, May 29, 2013

I Pledge NO to Cancer

Bismillah

This week, UNIMAS's Faculty of Economics and Business has organize the I Pledge NO to Cancer campaign. So, as a good student and also a good housemate since Khai (or Nile nama glemer dia) is one of the FEP student we support this event.. Of Course!!

What did we do to show that we support this campaign..? Here's the picture!

First, we sign at the banner.. 



And of course some random photoshoot with the banner.. =D




Then, we make some donation. You can put as many as you can.. Asalkan ikhlas.. hehe
**Kantoi derma singgit je.. Asalkan ikhlas kan! Saya ikhlas... SERIUS!

And you will get the cancer ribbon. You can choose what colour you want..


And here Nile with her Lung Cancer Ribbon (White), Ama with her Ovarian Cancer Ribbon (Teal) and me with All Cancer Ribbon (Lavender)

And another random photoshoot.. Bajet nak ikut monkeys yang sekor tutup mata, sekor tutup telinga and sekor tutup mulut tu... But kami bukan monkeys yer!



So, WE PLEDGE NO TO CANCER!

Tuesday, May 28, 2013

Introducing The Little One

Bismillah

Alhamdulillah, kakak ipar aku selamat melahirkan seorang bayi perempuan yang cukup sempurna. Dan sekarang aku perkenalkan, 

Fathnun Rasya binti Mohd Fikrizan
DOB : 27.05.2013
POB : Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan
Berat : 3.11 kg
Panjang : Tak Tahu =D

Maksud Fathnun Rasya tu angah aku cakap "Pencari Harta yang Bijaksana". Semoga Rasya membesar dengan sihat.. Tunggu Maksu balik yer!! Tak sabar nak peluk cium Rasya!

Buat Kak Fallina, selamat menempuhi sesi berpantang.. Buat both angah dan kakngah, tahniah! Anda sudah bergelar ibu bapa. Adik percaya korang mampu membina sebuah keluarga yang berlandaskan sunnah...=D

Bagus Rasya dengar cakap maklang time dalam perut mummy supaya ikut muka mummy.. Nah ambik, sebijik muka mummy Rasya ikut.. hehe... Ok, lepas ni meninggi ikut tinggi ayah pulak eh!

Monday, May 27, 2013

Dear Baby,

Bismillah

Dear baby, 




Baru tadi maksu mesej ayah tanya pasal mummy.. Ayah cakap mummy still lagi dalam labour room.. Bukaan tak cukup besar lg.. Allah, lamanya mummy baby berjuang... Dari semalam lagi mummy dah start rasa sakit tp bukaan baru saja 1.5cm.. Pagi tadi ayah mesej mummy baby tak dapat tidur.. Contraction makin kerap.. Pastu pukul 12 tengah hari pulak ayah mesej mummy baby sedang mengalami sakit yang amat sangat.. Contraction makin kerap, dalam 3-4 minit sekali.. Pukul 2 ayah mesej maksu lagi cakap bukaan dah besar sikit, 4cm. Then pukul 5 ayah cakap mummy dah masuk labour room.. 

Kesian pulak bila maksu baca mesej ayah cakap mummy masih lagi sedang berjuang.. Maksu paham... Bila tengok perut mummy baby pon maksu dah kesian.. Badan mummy tu kecik tapi perut besar.. Baby sihat eh dalam perut mummy tu? hihihi...

Maksu harap bila baby dah besar sikit, jadilah anak yang solehah.. Balas balik pengorbanan mummy tu yang lama berjuang untuk melahirkan seorang khalifah ke dunia ini.. Jangan degil, jangan kurang ajar dengan mummy dan ayah.. Dengan atok dan uwan jugak! Oh maksu dengan paklong sekali.. wahahaha

Sekarang ni atok dan uwan pahang dah ada kat hospital.. Uwan dan atok Terengganu dah otw pergi hospital.. Dari Terengganu diorang datang nak tengok cucu taw! Maksu tanya uwan nak tidur kat mana nanti.. Uwan cakap tidur je la mana-mana... hahaha... Betapa happy nya uwan nak tengok baby...

Hujung bulan  Jun nanti maksu jumpa baby yer! Maksu sekarang ni tengah sibuk sesi presentation.. Pastu final exam... Lepas habis semua final exam barulah maksu balik semenanjung jumpa baby yer! Nanti baby boleh main dengan abang Adib dan kak Aleeya! hikhikhik...

Friday, May 24, 2013

Sebulan je lagi!

Bismillah


Tiket flight balik dah pon di book. Tarikh yang dipilih adalah 20 Jun. Lebih kurang sebulan je lagi.. Balik sama dengan Ama dan Erfa (as usual, orang kampong!) Niat nak balik kampung dulu. Ye la, kalau dah balik Terengganu, bila lagi nak balik Talang kan..So, suruh Pak Uda jemput kat LCCT nanti. Dah bagitahu Amok, dia cakap nanti lepas jemput aku terus pergi rumah Kak Dila. Tidur situ semalam dua. Boleh jumpa Diboo dengan Aliya.. Yeay!

Sekarang ni masih sibuk dengan semester project dan presentation. Alhamdulillah, dua presentation dah lepas. Two down, Two more to go! Sekarang dalam proses siapkan projek untuk subjek Communication and Computer Network. Tak sama group dengan Erfa dan Ama. Kitorang register group lambat, bila tengok semua group dah hampir full. Terpaksa la masuk group orang lain. Aku kena buat pasal wireless network kejadah apa ntah.. hee... Satu soalan dah siap. Nak siapkan satu lagi.. Pastu hantar kat group leader biar dia compile-kan semua.


Oh..Oh.. Last week kitorang ada join event yang kolej Sakura buat. Aku dan Erfa jadi AJK while Ama jadi peserta Jadi perserta pon dapat 3 merit hokeh! Event tu adalah Konvensyen Wanita Anggun. Seramai 5 orang panel yang ditampilkan iaitu 
~ Cikpuan Mastura Mansor 
~ Puan Farah Asyikin (retis tu!) 
~ Salim A. Fillah (penulis from Indonesia)
~ Hilal Asyraf (penulis)
~ Ammar Zahar (Jutawan internet)
Banyak input yang berguna yang kami dapat dari KWA ini. Antaranya adalah Cara untuk berpakaian dengan betul untuk peristiwa tertentu. And the most important part is, kami dapat tips-tips daripada Ammar Zahar.. weeeee!!

*Mak buyung celebrate besday dia semalam*

Ok, itu saja yang dapat diupdate buat sementara ini. Oh ya, my kakak ipar tengah sarat and dalam keadaan siap sedia untuk melahirkan. Harap kalian dapat doakan yang terbaik untuk dia. Tak sabar nak upgrade title jadi aunt. hehe..

Monday, May 6, 2013

iGlool Snow Ice

Bismillah

Korang dah pernah cuba iGlool ni? Dia macam aiskrim jugak tapi cara dihasilkan tu macam ABC pulak. Kami duduk kat Kuching ni suka beli  iGlool ni. Kalau dekat semenanjung, dekat Dutamas ada rasanya. Try la cari kat sini [LINK]. Tapi kat Unimas ni, kalau ada Open Day or Bazaar, mesti ada kiosk iGlool ni. Tapi mostly ada dekat Sarawak la.

Hari tu time aku pergi Sibu, sempat la kami beli. Aku belanja si Erfa dengan si Aween ni.

Antara menu yang ada

Chocolate Jam

Oreo Chocolate

Kalau tak silap, harga semua aiskrim ni RM5.00 semangkuk. Murah kan..?!

More info, visit here [LINK]


Sunday, May 5, 2013

Tutorial Tissue Paper Flower

Bismillah

I got this tutorial from Youtube and decide to teach you guys how to do it.. Very simple!

What are you going to need is:

Here's the step:






Good Luck!

Wednesday, May 1, 2013

Wordless Wednesday

Bismillah

Azlan Iskandar in the house yo!!

Nanti story yer!
There was an error in this gadget