hit me..

Sunday, December 30, 2012

KOJOL

Bismillah


Pada hari Jumaat yang lalu, pihak kolej Cempaka dengan kerjasama DBP telah mengadakan persembahan teater mengenai pembalasan di alam kubur yang bertajuk KOJOL. Mungkin kerana mereka telah bergabung dengan DBP lalu menyebabkan ayat aku terus menjadi sedikit skema... Mesti sebagai seorang guru bahasa, mak saya bangga mempunyai sorang anak seperti saya.. Kejap, nak ketuk kepala sikit.. Dush!!

Ok, I'm back... Since tiket teater ni hanya berharga RM8.00, Ama terus semangat hantar mesej kepada salah seorang nama diatas *tak sure siapa* dan tanya pasal kekosongan tiket.. Then dia balas, tiket banyak lagi.. So, terjadilah sesi balas membalas mesej seperti berikut:-
Ama: Nak tanya pasal tiket teater Kojol. Ada kosong lagi x?
Orang itu : Ada banyak lagi. Nak ke? Berapa orang? Bagi nama, No IC dan kolej.
Ama: Ada sediakan pengangkutan tak?
Orang itu: X sure lagi. Esok ada meeting, saya akan tanyakan.
Ama: OK, klau ada pengangkutan kami nak book 5 tiket. Klau xde, cancel la.. hee...
Orang itu: Ok. Esok saya bagitahu..

Lebih kurang macam tu la sesi balas mesej tersebut.. Mungkin ada tokok tambah sikit... But you get the picture right!

So, kami pergi la naik bas yang disediakan untuk kami.. Teater start pukul 8.30pm.. Tapi nak dekat pukul 8, semua lampu diorang dah tutup.. Then ade bunyi-bunyi yang agak scary la.. 

Teater ni bagi aku agak best la.. Ade orang usung keranda dari belakang kami sampai ke pentas.. Pastu ade 3 mayat dan 3 roh yang tak mengaku tu adalah mayat diorang.. Menangis la diorang bila tengok mayat diorang diseksa.. A lot of screaming! Sebab tu dekat poster tu dah tulis warning kot-kot ade orang yang lemah jantung kat situ. Then dengar orang menjerit, bertambah pulak mayat kat teater tu.. Tehee... Pastu diorang bagitahu la kenapa mayat tu diseksa.. Ada yang sebab minum arak, tak sembahyang, Tak tutup aurat...

Aku tak ambik gambar sepanjang teater ni sebab aku sangat pantang bile ada flash time aku tengok... Just ambik gambar selepas habis je.. Tu pon gambar kami je.. =D

 Dari kiri Keyna, Ama and Erfa

Erfa and me

Monday, December 24, 2012

Study Week

Bismillah

Kejap je rasa masa berlalu.. Rasa macam baru minggu lepas ku daftar masuk UNIMAS tapi rupa-rupanya dah lebih 3 bulan aku bergelar pelajar UNIMAS ni. Pejam celik pejam celik dah mula study week.. 2 minggu depan dah start final exam... Haiyyo..... Otoke??? *kpop kejap!*

Oleh kerana study week kami dah bermula, ada la seorang hamba Allah dari fakulti lain ajak roomate aku tolong ajar dia Discrete Math... Dan oleh kerana yang mengajar tu roomate aku, so aku kenalah teman beliau mengajar anak orang itu disebabkan anak orang itu merupakan seorang lelaki... 

Ni gambar aku baru ambik tadi panas-panas dari oven! *lapar*

Saturday, December 22, 2012

SAYA MINTA MAAF!!!

Bismillah...

ASSALAMUALAIKUM!!! Jap, jap.. kasi sapu habuk sikit! Fuuuhhh.... Fuuhh..... Haa...Haa...Haaccchhooomm!!!!! Maaf, saya resdung! hehe..

Dah hampir sebulan aku tak update kan? Jap tengok last entry jap... *2minit kemudian* Last aku update pasal kehidupan aku adalah pada 14/10/2012 *tak termasuk entry birthday aku*. Demm! hampir 2 bulan! Maaf saya sibuk! *kadang-kadang malas* Oleh itu, aku akan pendekkan cerita aku selama 2 bulan ini kepada 1 entry.. Ready?! JOM!

*Since malas nk susun gambar, aku pakat2 letak je la. Maaf!*

LECTURE

 Sehari sebelum balik kampung sempena cuti midsem lepas. Boleh  nampak kerusi biru yang sebelum ni penuh je... Korang book tiket awal gile la!! *Jeles org boleh blk awal*


 Kebuhsanan menunggu next class.. So, kitorang lepak-lepak kat lobi fakulti sambil layan wifi-yang-full-bar-tapi-slow-tahap-kura-kura-nak-bertelur

 Situasi meja makan kami apabila assignment keluar ataupon nak menjawab soalan tutorial. Nampak tak buku tebal tu? Tu la buku Discrete Math kami..! Hooray!!

 Ni pulak situasi laptop aku apabila nak siapkan project programming.. Dah namanya kerja last minute, mmg jahanam! Semua sticker aku lekatkan kat situ!

 Ni pulak aku keboringan dalam lecture System Analysis and Design. Lukis-lukis then tulis lirik lagu Little Bird by Far East Movement.... I LOIKE!!!

 Situasi adik beradik keboringan... ehehehe... dalam Lab Programming.. Sori mr KaiMin, Kami boring!

Selepas kelas... Gambar kabur sebab guna front camera.. Alasan nak hp baru!

Jalan-jalan


 Me and ama. Tengok wayang marathon Twilight + Paranormal Activity

 Erfa nak jugak gambar diambil...


 Makan pizza. Ni kes yang kasi aku bengang sikit.! Dah la nak order pon lambat.. Then, pizza sampai sejam kemudian... Aku dah bengang sangat dah.... Mahu je aku memekak kat situ tapi sabar je...

 Ni gambar  selepas ke kenduri sedara kawan, kami jalan-jalan di Plaza Merdeka then makan pizza *pizza lagi* Bergambar sampai abang waiter tu pon pelik.. hehehe..





19.12.2012-Happy Birthday to me!!! 

Seperti entry ini, aku dah officially masuk 20. Sebelum ni memang nak tak nak je ngaku umur dah 20 tapi... hehehehe.... Tahun depan nak ngaku umur still 20 la! hhehehe... Housemate aku pulak buat kezutan dengan kek bagai... Sweet! Me like! hehehe...

Ni dari instagram dan fb kami..




Wednesday, December 19, 2012

HAPPY BIRTHDAY!!!!!

Bismillah


Happy Birthday to me!! 
hehehe... Selamat tinggal kepada pangkal 1 dan selamat datang pada pangkal 2... Baru oficially masuk 20 tahun walhal orang lain sebaya aku dah nak masuk 21 tahun dah tahun depan... 


Terima kasih pada yang sudi wish dekat fesbuk dan melalui msg... hehehe... Apa yang aku nak wish pada diri sendiri ek? 

Ermm..... Belajar rajin-rajin.. Jangan nak ngade-ngade carik pakwe lagi... Jangan selalu nak tangguh buat assignment, pastu baru lah nak naik gile buat kan! hahaha... Semoga Allah panjangkan umur aku dan keluarga dan kawan-kawan serta tambahkan rezeki kami.. amin....

*bile nak celebrate nie???*

Sunday, October 14, 2012

Hyper Act Datang Unimas!

Bismillah

Korang pernah dengar lagu harapan tak?? Alah, lagu ost drama kat TV3 sekarang nie tu... Kumpulan Hyper Act datang nyanyi kat Unimas tadi.. Sempena Pesta Konvo Unimas...

*Sumber Google*

Tu je nak bagitahu.. Btw, pernah dengar lagu Skrillex? Cube dengar lagu nie.. Videoclip cam psycho sikit tapi best gile! Layan...


Monday, September 17, 2012

Kehidupan Di Universiti: Assignment!!!!!!!!!!

Bismillah

Setakat 15 hari aku bergelar sebagai pelajar Unimas ni, kehidupan aku bertambah baik la... Mula-mula dulu memang tunggang langgang sikit. Ye la, kalau kat semenanjung bangun sembahyang subuh pukul 7.00 pon ok lagi tapi kat sini pukul 6 dan terang woo!!! Masa MAP hari tu, mula-mula memang bangun awal. Pukul 5 dah siap mandi dah. Hari kedua, pukul 5 baru nak mandi. Hari ketiga dan seterusnya, pukul 5 baru bangun! hahahaha... Anak sapa la ni??

*Anak incik Selamat! wink wink!*

Bab kuliah pulak, memang ok la sebab geng sebilik aku memang ambik subjek yang sama dengan aku. So, kitorang daftar kuliah sama-sama la, boleh pergi sama-sama...hehehehe.. Tapi ada satu kelas ni aku tak sama dengan diorang. Kelas English In Media. Sebab kalau pelajar yang dapat MUET band 3 kebawah kena ambik kelas English Prepatory 2 dulu. Dah lulus tu baru boleh ambik kelas English lain. Aku dapat band 4 so terus ambik kelas English lain la.. Tapi, rasa macam nak drop je. Sebab :

1- Kelas tu aku tak ada geng! Macam tak best je!
2- Kelas tu banyak berkenaan penulisan dalam English. Aku mana minat nak tulis esei nie!
3- Aku ambik kelas tu sebab kelas English lain dah penuh. So, macam terpaksa ambik je!

Apa yang patot aku buat???

Tentang assignment pulak, so far baru satu je dapat. Subjek System Analysis and Design..


Major Subsystem?? Amende tu?? Amende tu??? #homaigod !!!!!

Tu je la kot yang aku boleh update sekarang..

*ps: Semalam kitorang pergi ronda Kuching. Sampai malam.. Nanti update!

Sunday, September 9, 2012

Bermulalah Kisah Seorang Pelajar Unimas

Bismillah

Alhamdulillah, kini aku telah sah bergelar sebagai pelajar Unimas. Jumaat lepas bermulalah kisah perjalanan aku untuk menjadi pelajar Unimas ni iaitu bermula di airport.. hehehe...
Mr. Along yang sedia bangun awal untuk hantar adik kesayangan beliau.. hehehe.. Ambik gambar dulu!!

 View from my seat.. Cantiknya ciptaan Tuhan!

 Kitorang duduk dekat Harbour View Hotel. Depan dengan bangunan ni!

Minggu Aluan pelajar sudah bermula!! Bertempat di Dewan Tunku Abdul Rahman (DeTAR) Putra.

 Logo MAP
 Malam last, ada minggu Rumpun Budaya. Alah, macam malam kebudayaan la jugak..

 Ni la budak-budak kolej aku.. Kolej apa??? Kolej Sakura!! Kawaii!!!!

 My Housemate, Yana. Satu batch ngan aku tapi umur setahun lebih muda dari aku.. Sebab dia dari matrik satu tahun.
Bersama Kak Ati. Kitorang punya LO. Macam pengawas jugak la.. Garang, ala-lelaki tapi cool sangat!

Akhir kata, Minggu Aluan Pelajar memang TERBAIK lah!!!!

ps: esok dah start kelas.. Macam mana ni?? Tempat pon tak kenal lagi nie...

Tuesday, August 28, 2012

Aku Suka Dia

Bismillah


Korang pernah dengar lagu Ainan Tasneem tak? Lagu Aku Suka Dia.. Sebab aku nak korang jawab satu soalan ni. Pernah ke tak? Apa, tak pernah??!

Lagu ni
v
v




Aku lihat dia di sana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia


Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia


Bila dia mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu


Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya


Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya


Bila dia mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu


Mungkinkah aku kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya


Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’


Bila dia mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu


Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya

Aku suka dia

**********

Lagu ni macam kena je ngan aku... Memang sangat kena!! Soalannya, apa yang patot aku buat?? Meluahkan atau menunggu?? Tolong jawab!

Kisah Seram di Bilik Air


Sebuah kisah benar yg terjadi dan tak dpt dilupakan oleh penulis sepanjang hidupnya!
Pesanannya, Hati2lah bila masok ka tandas dan pandang sekeliling dan baca doa masuk tandas supaya anda tidak mengalami apa yg beliau alami.
Malam itu, malam Jumaat. Kebanyakan anggota polis dan penyiasat-penyiasat semua dah balik ke rumah, ada yang keluar makan, ada pulak yang sedang melakukan rondaan atau serbuan di tempat-tempat yang hangat disarangkan jenayah. Aku baru jer balik dari rumah mayat SGH utk mengenal pasti satu mayat yg menurut doktor rumah mayat, adalah Lim Ah Bee, seorang pemandu teksi, yang dilaporkan hilang 7 hari lepas. Memang betul tu lah dia, menurut gambar-gambar yang diberikan oleh ahli keluarganya, yg melaporkan kehilangan Ah Bee kelmarin. Badanku berlengas peluh dan bau busuk dari bilik mayat.
Setibanya di pejabat, aku mencapai tuala dan sabun, menukar kasut, dan menuju ke arah bilik mandi. Jam di dinding menunjukkan pukul 12:20 tengah malam. “Apa lah nasibku ini” aku mengeluh… Baru semalam shif pagi, dan hari ini hari cuti aku. Tapi terpaksa bekerja juga. Sgt Hilal terpaksa mengambil cuti tergempar kerana bapanya sakit teruk. Takpelah hari ni hari dia. Besok mungkin hari ku pulak. Sampai jer di bilik air, aku terus menuju ke kamar mandi. Seluruh bilik air tu kosong, sebab hanya 3 orang jer yg bertugas malam tu. Kedua-dua rakan sekerja yg bertugas keluar menghadiri kes. Aku pun melucutkan pakaianku, terus membuka air panas dan membiarkan air itu menbasahi seluruh rambut dan badanku…
Tiba-tiba, terdengar bunyi yang aneh, “Pssssttttt”
Mula mula, aku fikir salah seorang dari kedua rakanku itu dah balik ke stesyen dan ada di kamar mandi. Aku pun menjerit
“Bala, kau ke tu ?”tapi tak ada jawapan.
Aku pun sambung menggosok gosok sabun ke seluruh badanku. Kurang dari 3 minit kemudian, bunyi tu ada lagi…
“ Psssssssttttt”
Tetapi kini, diikuti dengan bau wangi, seperti bunga mawar. Dentuman hatiku terus pantas, dan perasaan takut menyelubungi ku. Aku pun bergegas mengosokkan sabun yang masih ada di tubuhku, ambil tuala dan mengelap seluruh tubuh. Setelah menyarung seluar, aku mencapai baju dan terus membuka pintu…
Tiba-tiba, didepan muka ku, bunyi itu datang lagi, kini lebih kuat
“PSSSSTTTTTT” ……….. diiringi bau wangi yg menusuk hidungku…
Aku terpaku, tidak bergerak seketika… Lepas tu barulah aku pandang ke atas…..
***PERHATIAN!!!
Pada sesiapa yg lemah semangat, harap hentikan membaca sampai disini jer, kerana kejadian ini memang benar2 berlaku.
Sila scroll ke bawah…
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >> Lalu aku tertawa sendiri…
“Cilaka punya perfume dispenser”

Thursday, August 16, 2012

Maaf!!

Bismillah



Saya akan balik kampung di Negeri Sembilan esok (17.8.2012). Sesiapa yang nak datang beraya boleh lah datang ke Kg. Talang, Negeri Sembilan. Bagitahu dulu kalau nak datang ye!

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012!!!

Bismillah





Wednesday, August 15, 2012

LOKASI SPEED TRAP

Bismillah

Buat rakan-rakan yang bakap balik kampung, pandulah dengan cermat. Biar lambat asal selamat! Bukan nya kena berhenti makan pun kan? Cuma berhenti sembahyang je pun kan. Tu pun tak sampai setengah jam berhenti. Walaubagaimanapun, bagi yang nak cepat jugak tu cuba korang tengok lokasi speed trap ni. Mana tahu korang lalu kat jalan ni.



PLUS Arah Utara
Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.
PLUS Arah Selatan
Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
At 296.5km and 297km, Bangi junction.
Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
Behind the right hand crash barrier at 198.4km.
Lebuhraya Elite Hubungan Timur Tengah/Utara
On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
Lebuhraya Elite Hubungan Barat Tengah/Selatan
 Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h
NKVE Arah Timur/Utara
300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
Below bridge at Damansara Junction, 17.5km
NKVE Arah Barat/Selatan
Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
Below railway bridge at 11.2km
Under the bridge at Shah Alam junction.
Lebuhraya Kesas Timur
Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.
Kesas West Bound
At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala Lumpur City
Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.
Lebuhraya Kesas – Klang
 Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!
Leburaya Pantai Timur
East bound, downhill run after Raub junction.
Maran, 60km/h zone.
Paya Bungor, 70km/h zone.
Kawasan Negeri Johor Arah Selatan
Tangkak junction.
Under the bridge after Yong Peng
North junction at 97.3km.
Ayer Hitam junction.
Sedenak junction.
Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Utara
Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
Before Perwaja Steel.
Sg Petani junction.
Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
Penang Bridge at island end.Speed limit 80km/h.
Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Selatan
Penang Bridge Island end. Speed limit 80km/h.
About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h
Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara
Under the bridge at 197.1km and 198.8km, after Kamunting Junction.
Under the bridge at 204.3km, after Kamunting Junction.
Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
Under the bridge at 373km, Slim River Junction.
Kawasan Perak Arah Selatan
Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
Under the bridge at 241.9km, at Kuala Kangsar junction.
Under the sign post at 296.1km, before Gopeng Junction.
Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
Under the bridge at 372.6km, at Slim River junction.
Sumber [LINK]
Memandu dengan cermat yer!!

ps: Jumaat ni aku balik Negeri Sembilan. Tahun ni giliran beraya disana. Sesiapa yang beraya disana bagitahu la yer. Mana tahu kot-kot boleh jumpa!

Tuesday, August 14, 2012

Bake-licious Tuesday

Bismillah


Saturday, August 11, 2012

Favourite Music of The Week : Begini Caranya

Bismillah

Lagu pilihan pada minggu ini adalah Begini Caranya oleh Shaheizy Sam ft Liyana Shamsudin.




Lirik

Aku tak bisa mengatakan perkataan
Kelu lidah bila berdepan kamu
Aku percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata

Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku

Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku

Kalau time aku tengah drive kereta pastu lagu ni keluar radio memang aku layan sangat-sangat! hahahaha

Wednesday, August 8, 2012

Nuffnang's New Interface!!!!!!

Bismillah

Tadi baca blog Mama Tisya pasa Nuffnang New Look. Pastu cepat-cepat bukak website Nuffnang. A'ah la! Baru punya! (maybe dah lama tapi aku yang ketinggalan!) Check It Out!!

Mula-mula aku bukak aku nampak benda ni. Cari punya cari. oh, kat bucu atas tu ade tulis log in. aku pon klik situ.

Then, keluar macam ni pulak. So, aku pon log in lah

Statistic dia dah jadi macam ni. Sila abaikan jumlah visitor tu sebab blog ni log cikai je. Update pon sesuka hati mak bapak anak angkat kucing aku aje! hehe

Ni pulak bahagian earning. Sekali lagi aku nak cakapkan, SILA ABAIKAN jumlah tu yer!!

Sebagai konklusi, saya rasa muka baru Nuffnang ini telah banyak berubah menjadi lebih ccantik, elegan dan eksklusif, titik noktah

 Rasa-rasa kalau aku buat konklusi esei macam tu boleh dapat A+ tak? tehee!

There was an error in this gadget