hit me..

Monday, December 19, 2011

I Am Officially 19 Yaww!!!!!


YA!!! Tepat pukul 12.03a.m tadi adalah Birthday Aku Yang Ke-19. So, Happy Birthday to ME!!!!


Oleh kerana takde orang nak nyanyikan aku lagu hari jadi sebab aku dah besar, aku postkan lagu dari Youtube je laa.....




* Aku bz bulan ni ngan Exam lg...
** Esok aku blk kg sbb angah aku nak kawin
*** Nnt aku update pic kawin kakak kwn aku y upah aku amik gamba
**** Nnt nnt aku update lak pic angah aku kawin yer!!!

Monday, November 28, 2011

The World Fastest in Everything

Bismillah

Since aku belum habis exam lagi, aku update simple jer.. Video ni memaparkan kisah orang-orang yang terlaju di dunia. Bukan seorang je, tapi ramai la.. CheckItOut!

Monday, November 14, 2011

The Angry Birds!

Bismillah.

Hari ni aku agak sibuk sebab esok kelas aku ada jamuan. Gabung dengan kelas lower 6 sains. Sebab ahli kelas kami sikit-sikit jer.. Kalau gabungkan 4 kelas tu baru sama dengan bilangan ahli 1 kelas lain. hahaha.. Agak kesian ye!

Tema jamuan kami esok ialah ANGRY BIRDS. Aku la tukang decorate nyer. Benda yang aku sudah diap buat ialah Belon ANGRY BIRDS dan kotak-kotak ANGRY BIRDS. Tak tahu nak buat menda apa lagi. BIla carik pasal ANGRY BIRDS Party Theme, mesti keluar pasal kek ANGRY BIRDS. Macam la aku tahu macam mana nak buat kek tu. Cupcake boleh la nak buat. Tapi, tak sempat.

Ok, tak perlu banyak cakap or taip, just tengok je la hasil barang yang aku buat.


Belon tu bukan yang merah je ada tapi cuma jadikan sampel saja. Yang box pulak, yang merah tak ada sebab aku takde kertas merah lah.... hehehe...


* Esok aku dah masuk asrama sebab STPM dah nak dekat. Insya-Allah aku akan update dari asrama pulak sebab aku bawak laptop.. tehee...

Thursday, November 10, 2011

PERKATAAAN YANG AWAK TULIS MELAMBANGKAN KEMATANGAN AWAK WAHAI SAUDARA / SAUDARI

Bismillah.

Tajuk diatas tu aku copy dari status FB akak sepupu aku. Well.. Memang betul kan apa yang ditulis tu. Ada seorang umat tu, apabila dia marah dia selalu luahkan pada FB. Aku selalu gak perasan status dia ni. Macam nak bagitahu satu dunia yang dia tengah hot dengan si polan tu. 

Sayangss... Nak marah, bukan nya mengadu pada FB tapi pada Mak Ayah or Tuhan. Tapi lagi baik kalau kita muhasabah diri sendiri.. Fikir kenapa orang tak suka kita. Fikir kenapa Tuhan jatuhkan bala untuk kita. Bukan nya mengamuk kat FB. Kau mengamuk kat semua social network pon, orang tu tetap tak suka kau. Dan kalau kau tak muhasabah diri kau dan tak carik kesalahan diri, sampai bila-bila pon orang tu tak suka kau.

Lagi pun, kalau kau mengadu kat FB tu, bukannya orang yang kau tengah hot tu je yang tak suka kau tapi satu dunia yang baca tu pon tak suka kau.

Aku tulis kat sini bukannya nak mengadu, tapi aku nak jadikannya sebagai pengajaran buat kita semua. Wahai adik, akak, abang, pakcik dan makcik sekalian.... Jagalah setiap benda yang anda tulis tu yer! 

P/s: Ini adalah pengajaran buat aku dan kita semua..

Nigella Lawson in Real Life

Korang kenal tak MakCik ni? Aku mula-mula kenal dia dari rancangan Nigella's Bite from AFC. Tak percaya la pulak dalam real life, dia sebegitu rupanya.. Macam mana? Nanti aku bagitahu apa yang aku tak percaya. Sebelum tu, Layan gambar dia dulu..


But Then,



Owh, tidak seperti yang ku fikirkan... Well, Thats the power of make-up.

Kasih Seorang Ibu

Model 43 tahun Nampak Muda

Memang awek muda lah! Sape kenal awek nie?? Bagitahu aku cepat sebab aku nak tanya dia produk apa dia pakai.. hehehe... Seriusly, tak percaya?? Tengok gambar nie... CheckItOut!


Credit to Blog Serius

Berita penuh klik SINI

Wednesday, November 9, 2011

Top 10 Shortest Celebrity Marriages

10. Jennifer Lopez and Chris Judd : 8 months


9. Chad Michael Murray and Sophia Bush : 5 months



8. Pamela Anderson and Kid Rock : 4 months

7. Renee Zellweger and Kenny Chesney : 4 months


6.  Lisa Marie Presley and Nicolas Cage : 3 months


5. Nicky Hilton and Todd Meister : 3 months


4. Kim Kardashian and Kris Humphries : 72 days 


3. Mario Lopez and Ali Landry : 18 days


2. Eddie Murphy and Tracey Edmonds : 2 weeks


1. Britney Spears and Jason Alexander : 55 hours

Tuesday, November 1, 2011

GiveAway 2nd Anniversary by Mamarayyan


Sempena 2nd Anniversary perkahwinan mereka, Mama Rayyan had decided nak buat giveaway lagi!! Horrayy!!!!! 


Syarat-syaratnya sangat lah senang. 

1. Buat ucapan anniversary kepada mereka.

---------->  Selamat menyambut ulangtahun perkahwinan yang kedua! Maknanya, dah 2 tahun Mama Rayyan dah bergelar isteri. Erm.... Bila nak bagi Rayyan adik pulak?? hehehehe...

2. Follow blog Mama Rayyan (Done)

3.  Buat Entry. (Done)

4. Letak Banner dan link (Done)

5.  Tag kawan-kawan.

-----> Mama Tisya
-----> Mummy Ayu
-----> Sis Rina

6. Tinggalkan Link

So simple right? Ok, Nak join, Sila terjah S.I.N.I.

Saturday, October 29, 2011

HOBIN JANG HOBIN

Assalamualaikum!

Sekarang ni tengah upgrade astro aku kepada Beyond HD. Minggu lepas abah aku beli SONY Bravia 42'. Kenapakah ini semua? Apo laie, bola la!



Punyo la somangat abah den nak tengok bola, abih sumo dio upgrade.  Suko la tu!



Walaupun den dah lamo duk toganu nih,
nogori den totap jadi pilihan hati den.
Walaupun den mombosar kek toganu nih,
bahaso nogori den takkan den lupo.

HOBIN JANG HOBIN!!

Tuesday, October 25, 2011

Graduasi

Wednesday, October 19, 2011

TOP 10 SEXY MALE EYES

10. PAUL WALKER

9. RICHARD GERE

8. TUPAC SHAKUR

7. JOSH HARTNETT

6. WENTWORTH MILLER


5. HUGH LAURIE

4. CILLIAN MURPHY

3. JOHNNY DEPP

2. PAUL NEWMAN


1. JARED LETO

Tuesday, October 18, 2011

Top 10 Most Beautiful Eyes

10. CHARLIZE THERON


9. SOPHIA LOREN



8. KRISTIN KREUK


7. GIADA DE LAURENTIIS


6. SHARBAT GULA


5. AUDREY HEPBURN

4. ELIZABETH TAYLOR
3. LYNDA CARTER



2. ANGELINA JOLIE

1. AISHWARYA RAI

There was an error in this gadget