hit me..

Tuesday, July 31, 2012

Olympic and Illuminati

Bismillah

Ada sesiapa yang tengok Olympic 2012 punye opening ceremony tak? The best part adalah Mr.Bean  main piano.



Freaking hillarious!!!!!! Terguling-guling aku tengok video ni!

Dan, Her Majesty The Queen teramatlah sporting nya! Bertuah Daniel Craig! huhuhu



Ok. Biasalah, permulaan memang menyimpang dari tajuk! Tetapi tahukah anda bahawa terdapat banyak konspirasi illuminati pada temasya Olympic tahun ini? Tak percaya baca ni!

Sumber [LINK]

Cuba korang tengok mascot dia. Mata satu. Tak ke macam D***L??


Haish.. laju betul puak-puak ni menyebarkan konspirasi mereka! Sebar-sebarkanlah!

ps: Dapat 2 BE. Yeay! Thanks Nuffnang!

Saturday, July 28, 2012

Diari Puasa: Berat

Bismillah

Korang pernah tak jadi macam ni? Selalu sangat jadi pada aku! hahaha





hahaha. Tu lah alasan aku setiap kali aku timbang berat. Berpuluh-puluh alat penimbang yang aku guna, tetap semuanya aku cakap berhantu! hahaha... Korang pernah rasa macam ni??

Friday, July 27, 2012

Lambatnya!!!

Bismillah

Sementara tunggu azan maghrib, layan asassin creed dulu!


Wednesday, July 25, 2012

Preparation For U: Daftar Pelajar

Bismillah

Alhamdulillah, telah berjaya mendaftar sebagai pelajar Unimas. Selepas bayar yuran sebanyak RM1358 and kemaskini maklumat peribadi, menatang gambar ni keluar.


Yeay!! Sudah berjaya mendaftar sebagai pelajar. Lepas ni kena daftar kolej pula. Dalam 3 orang budak sekolah aku dapat Unimas, Aku sorang je sesat pergi Kolej Sakura. Maybe sebab aku punye kos computing kot. Jue dengan Asiah dapat kolej sama. 

So, three done, more to go! haha... Banyak lagi kena settle. Tapi takpe, slow-slow kan. Yang penting daftar!

Tuesday, July 24, 2012

Preparation for U: Passport and Bank Islam

Bismillah

Mulai hari semalam, aku sudah membuat persediaan ke universiti sedikit demi sedikit. Ye la. Kena start awal. Nanti dah sampai Sarawak pastu ada yang tertinggal, tak ke nak mampos!

So, persediaan pertama yang aku buat ialah membuat passport biru dan membuka akaun Bank Islam. Pagi semalam, bertolak ke wisma persekutuan untuk buat  passport biru . Kenapa  passport biru ? Sebab passport ni hanyalah untuk perjalanan terhad. That means, hanya untuk pergi ke Sabah dan Sarawak sahaja. Kalau korang suka-suka nak pergi melawat Sarawak untuk seminggu dua, sampai dekat airport sana nanti pihak emigresen sana akan bagi korang sekeping dokumen putih yang sah selama 3 bulan tak silap aku. Tapi kena simpan. Oleh kerana aku ni akan belajar disana, aku kenalah buat passport ni. Gila kau kalau tak buat. Takkan aku nak kena renew setiap kali tamat tempoh!




IC number, Ketinggi terpaksa dikaburkan. Begitu juga dengan gambar kerana burok sangat! hahaha

Next, kami pergi ke Bank Islam untuk buka akaun Waidah or something. Tak ingat nama akaun tu. BTW, kami tu Aku dan Bieha. Akaun ni kena buka sebab nak buat pinjaman PTPTN dan Bank Islam adalah satu-satunya bank yang ada dalam Unimas (menurut website Unimas)


Kad ATM takda lagi sebab dah habis. Ramai beno orang bukak akaun ni! Mencik I !!

So, OTW balik,  kami decide nak singgah Klinik untuk buat appoinment Medical Checkup.

Apa yang penting harus dibuat pada minggu hadapan:
~Medical Checkup - Rabu 8.30 am
~Buat Kad ATM - Rabu lepas MC
~ Test lesen kereta - Ahad pagi

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan!

Bismillah

Alhamdulillah, Tuhan masih lagi memberi nikmat kepada kita untuk menikmati ramadhan tahun ni. Masjid yang dibina berdekatan dengan rumah dah lama siap dan boleh digunakan so, solat terawih juga dapat dijalankan dengan tanpa masalah. Cuma masalahnya apabila ibu bapa yang membawa anak-anak kecil ke masjid tapi anak-anak itu tidak join sembahyang sekali. Akhirnya, terhasillah puak-puak saf belakang sekali yang berlari-lari terjerit-jerit. Tak brape nak khusyuk ok!

Dengan ini, Saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan kepada semua umat Islam diseluruh dunia! Semoga kita semua dapat berpuasa penuh pada tahun ini. Kepada kaum lelaki, tak perlulah nak pura-pura gastrik yer! Kaum pompuan yang cuti tu dah nak buat macam mana kan... 


Kepada yang tak ingat macam mana nak niat puasa, tengok ni dan hafal!

 Tengah buat jadual mengaji. Harap-harap dapat khatam dalam bulan puasa nie.

Thursday, July 19, 2012

July 3'rd Week Favourite Music: Perfect Two

Bismillah

Oleh kerana aku ni bukan seorang make-up guru dimana setiap bulan ada je produk baru yang digunakan dan aku hanya menggunakan produk Garnier sahaja pada setiap bulan, aku nak buat satu entry pada setiap minggu dimana aku akan bercakap pasal my favourite music of the week. Aku ni memang peminat music. Semua music aku layan. Kecuali jazz. 

Minggu ni, favourite music aku adalah Perfect Two yang dinyanyikan penyanyi wanita berkulit hitam (tak lah hitam sangat!) Auburn.






Walaupun lagu dia macam simple je tapi seriously, sangat mencabar. Entah la macam mana minah ni nyanyi laju sangat. Aku try nyanyi dua tiga kali pon dah sempot! Aku syak masa dia menyanyi, dia pon sempot! Pastu time dia rakam lagu, dia rakam satu verse ke satu verse.. hahaha.. Tapi macam mana dia nyanyi live ek? Kalau korang tak percaya cuba la korang nyanyi. Tengok sempot ke tidak! Ni aku kasi sekali dengan lirik dia.

Verse1
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Chorus
Don't know if I could ever be Without you
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

Verse 2
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

Chorus
Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

Verse 3
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah) 



Sempot ke tidak? Kalau orang first time nyanyi tapi tak semput, bagitahu aku! Memang aku tabik spring la! You bagitahu I nanti I belanja you makan Mc'D guna duit you sendiri yer! I tolong bayar je! hahaha... All The Best!!

Wednesday, July 18, 2012

Wordless Wednesday : Makan!

Tutti Frutti and Each-A-Cup

Ye Ye Ye Ye!!

Tuesday, July 17, 2012

How It's Made : Highlighter

Benda ni mesti famous dalam kalangan students kan? Setiap buku dah macam wonderland dah. Warna-warni walaupun dalam satu page sahaja. Jom kita tengok macam mana highlighter dibuat.

Monday, July 16, 2012

Bake-A-Licous Monday

POPCAKES!!

Esok ada jamuan menhargai jasa guru di sekolah lama Etty. Etty ingat nak buat popcake nie.. huhu.. Petang ni baru nak beli barang. Beli cake biasa je.

Sunday, July 15, 2012

Mohon jawab soalan ini!

Bismillah

Result UPU kan dah keluar. Alhamdulillah, Pada entry ini, Etty dah bagitahu mana Etty dapat. So, sekarang ni preparation pertama yang Etty buat adalah print semua dokumen yang pihak U suruh print. Isi segala borang. Bukan apa, taknak nanti ada yang tertinggal.

Abah pulak dah beriya book tiket. dia cakap kena book awal-awal nanti tiket takde. Ada 4 orang yang akan hantar Etty nanti. Mak, Abah, Amok (mak Saudara) dan Pak Uda (Pak Saudara). So sekarang nie kami tangah mencari rumah penginapan. Taknak tidur di hotel. Mahal!

Cuma Etty ada satu kemusykilan. Kalau Tiket flight kita beli sendiri, tiket yang diorang bagi nanti tu camne? Kire burn le ek? Ke tolak yuran nanti? Mohon sesiapa jawab!

Contest Header Cute & Awesome -:by Miss Opsspocot !


Nak join klik sini  [LINK]

Friday, July 13, 2012

Alhamdulillah

Bismillah

Alhamdulillah, dapat jugak first choice. Mmg ni yang Etty nak. Terima kasih buat semua yang mendoakan. Lepas ni doakan Etty belajar dengan cemerlang pulak, ye! huhu

Tuesday, July 10, 2012

How It's Made : Contact Lense

Sekarang nie, Contact Lense dah jadi trend. Nak-nak yang boleh buat mata jadi boooolaaaaat. Mari kita tengok macam mana contact lense dibuat.

Monday, July 9, 2012

Piknik Time!!

Bismillah

Hari Jumaat lepas, aku dan kawan-kawan sekolah berpakat lah nak berjumpa. Reunion la konon padahal berpisah tak sampai setahun pon. Mula-mula plan nak jumpa di KFC Giant tapi fikir-fikir baik kami beli KFC pastu makan kat taman sebelah Masjid Terapung Kuala Ibai. Ye la, kalau makan dekat KFC kena control sikit sebab orang ramai. Takkan nak buat macam kedai kami punya kan? Kalau kat taman tu takda lah ramai sangat orangnya. Boleh lah bergelak ketawa tak ingat diri sampai menangis-nangis.



 Nampak tak keseronokan kami berkelah? Tikar yang Ayrla bawak amatlah kecik so, kitorang decide makanan biar atas tikar dan punggung masing-masing letak je atas rumput tu.

Jom aku kenalkan korang pada bestfriend aku time form 6.

Yang kiut amat ni nama dia Salsabila or panggil dia Biela 

Yang ni Ckin. Kalau pergi jalan bawak dia sorang pon dah riuh. Sekali gelak semua orang dengar. Sebab itu kitorang taknak makan dekat KFC 

Yang comel ni Ayrla. Sangat ayu. Makan seketul ayam pon mengambil masa sejam.. Kau bayangkan..

Pakcik ni nama dia Iwan. Driver nombor dua.. hahaha

Yang ni driver nombor satu. Nama dia Sarah Apa-apa hal roger dia mesti jadi punya..

Abang pemalu ni nama dia Sopi. Ehem-ehem kak Sarah lerr...

Lepas makan apa lagi, sesi photoshoot ler... Nak berguling kang ada orang pulak.. So, sopan je la sengsorang berposing.. hahaha






Wahh... 'Seronak' nya!!!! Lain kali kita keluar lagi yer! Ada lagi orang nak ikot!!

2NE1- I Love You Lyric

Bismillah

Tahu tak kumpulan Kpop 2NE1 dah keluarkan lagu baru mereka yang bertajuk I Love You? Ni Video nya.









Lyric

when you feel like there's no way out
love is the only way
geudae nayegeman jarhejwoyo
hangsang nayegema usojwoyo
I said ooh~ jiltuhage haji mayo
Ooh jipchaghage haji mayo
ajik nan sarangi duryeowoyo
ireon naege mideum-eul jwobwayo
I said ooh jiltuhage haji mayo
Ooh jipchaghage haji mayo
I love you
i love you
haru jongil geudae moseup jakku tteo-olla
onjongil olliji ahneun jeonhwagiman tto jyeodabwa
wae ireon nae mameul ajik molla
nan neoui ma-eumeul ajik jal molla
neoui saengage bamen jamdo mut iruda
dalbiche geudaereul tteo-ollamyeo nae mam gubaekhaebwa
wae ireon nae mameul ajik molla
nan neoui maeumeul ajik jal molla Look at me now
nae mameul barabwayo
ireohke aetaneunde
jigeum nal jabajwoyo
nutgi jeone eh eheheh
I LOVE YOU
I LOVE YOU
mamchuji mayo sarang nurae
matjin neol wihae bulleojulge Everyday I say yeah yeah yeah yeah yeah yeah
I say yeah yeah yeah yeah yeah yeah
meomchuji mayo sarangui Dance
i-bameul geudaewa bonaego shipeundae I say yeah yeah yeah yeah yeah yeah
I say yeah yeah yeah yeah yeah yeah
nae mameul barabwayo
ireokhe aetaneunde jigeum nal jabajwoyo
nutgi jeone eh eheheh
WE CAN'T GO WRONG,
BRING IT BACK
milgo danggijineun malajwoyo
uri jogeumman soljikhaejweoyo
I said ooh jiltuhage haji mayo
ooh jipchaghage haji mayo
odiseo mu-eol halkke gong-geumhaeyo
hokshi ireon naega jwichanhnayo?
I said ooh jiltuhage haji mayo
ooh jiltuhage haji mayo
I love you everyday
Don't get away
Take me away
I love you everyday
In everyway
neol saranghae
wae ireon nae mameul ajik molla nan neoui maeumeul ajik jal molla
I love you everyday
Don't get away
Take me away
I love you everyday
In everyway
neol saranghae
wae ireon nae mameul ajik molla
nan neoui maeumeul ajik jal molla

Sunday, July 8, 2012

ULike.com.my: Daftar dan Menang!

Bismillah.

Anda semua pernah dengar tentang ULike.com.my?

ULike.com.my dilengkapi dengan program affiliate menawarkan hadiah percuma kepada anda. Hanya menyertai program percuma ULike.com.my, anda berpeluang mendapat hadiah hebat daripada cabutan bertuah yang dibuat oleh syarikat.


Program paling mudah untuk dipromosi kerana hadiah lumayan dan PERCUMA pula.
Inilah program paling mudah untuk dipromosi dan paling mudah untuk disertai oleh rakan-rakan anda.
Tugas anda hanya sampaikan kepada seramai mungkin mereka yang disekeliling anda.
Mereka pasti join, jika mereka tahu... tiada modal, tiada risiko.

Untuk maklumat lanjut, klik [LINK]..

Anda juga di jemput menyertai kami dalam program hebat ULike.com.my, tuah ayam nampak dikaki, tuah anda siapa tahu?.

Kalau tak percaya, tengok video terbaru




Percaya? Tak perlu modal, tak ada risiko langsung! Cuma perlu cari anak buah je. Lagi banyak anda dapat cari anak buah, lagi banyak peluan untuk menang!

Apa lagi, jom klik sini dan daftar! [LINK]

Friday, July 6, 2012

10 Celebrity's Mugshot

Katt Williams 

The late James Brown 

Gary Coleman *Scary eh?*

 Bill Gates

 Lindsay Lohan

 Nick Nolte

 Sam Shepard

 Phil Spector

 Rip Torn

Mike Tyson

Thursday, July 5, 2012

Cantik Tak?

Bismillah

Aku search 'The Most Beautiful Images in The World" dan aku jumpa gambar-gambar nie. Dan aku sangat 'wow' dengan gambar tersebut.. Bila la aku nak dapat snap gambar macam tu... Ni asyik snap gambar orang kahwin and tunang je... Gambar landscape aku ambik guna kamera phone je.. Pastu masuk Instagram. Kasi cantik sikit.. Ni semua gambar HDR yer....


This is not a mirage ...
Tempe Town Lake, Arizona

..cause this land's the place I love...
Liverpool, England

On Frozen Pond
Reykjavik, Iceland

Asturias pano
Asturias, Brazil

Puerto Madero - Buenos Aires - HDR Image 2
Buenos Aires

Zuiderkerk - Amsterdam HDR
Amsterdam

Source: [LINK]


Ni pula gambar aku ambil masuk Instagram


Gambar dari kampung aku.
There was an error in this gadget