hit me..

Saturday, April 28, 2012

Selamat Tinggal!

Bismillah

Perpisahan ini hanyalah untuk sementara. Tidak dapatku bayangkan kelajuan internet connection disana. Oleh itu, aku ingin mengucapkan selamat tinggal untuk semua!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Jiwang tak ayat? hahaha Esok aku balik kampung aku, Kuala pilah Negeri Sembilan. Mula-mula plan aku balik ngan abah aku hari ini tapi, esok sekolah abah ada program. So, cancel lah program itu. Walaubagaimanapun, aku bagitahu abah, aku nak balik jugak. Rindu nak tengok kampung aku tu dan rindu pada seseorang... Adib, anak sepupuku yang makin tembam.

Esok aku akan bertolak naik bas transnasional pukul 10.30 pagi.


Sebenarnya, pagi esok ada majlis akikah Si Adib ni. Tapi, tiket balik pagi ni takde. Terpaksa balik esok. Aku nak balik pagi sebab kalau aku balik malam, konfem esok sampai dalam pukul 4-5 pagi. Mampus aku nak tunggu situ! Baik aku balik siang nanti sampai petang.. Boleh aku lepak kedak ais cendol mamak kejap! hehehe... Doakan keselamatan aku taw!

Sayang Korang!!!

Saturday, April 21, 2012

Soko - Take My Heart lyric

Bismillah

Dalam godek-godek akaun youtube aku, Aku jumpa first lyric video yang aku buat. Huhuhu.. Time tu aku tengah gilakan lagu ni, so aku decide nak buat satu akaun youtube dan postkan video tersebut.

Soko- Take My Heart.




Enjoy!

Thursday, April 12, 2012

Perubahan Telefon Bimbitku

Bismillah

2002
Nokia 3410

2004
Nokia 3310

2007
Nokia 3220

2008
Sony Ericsson w205

2009
Sony Ericsson c905

2010
Sony Ericsson Xperia 10 mini
Sejak aku hidup ni, 6 biji handset dah aku guna. Dan semenjak aku guna Sony Ericsson, mmg aku deeply fall in love la dengan camera dorang. Benda pertama akan aku tengok bila nak beli henset ni adalah kamera. Aku bukan tgk megapixel dia sgt, tapi aku akan tengok kualiti gambar tu. Dan kualiti gambar   Sony Ericsson  ni memang cantek walaupun ber-megapixel rendah.

ps- Xperia 10mini aku dah rosak. Screen pecah and tetiba buat gila sesukahatimakdia. Dalam planning nak beli henset baru pulak. Maybe Xperia Arc or Xperia Neo.

Monday, April 9, 2012

Sesi Luahan Hati Hari Ini

Bismillah

Last week, I have posted something at my brother's wall saying that I'm wanna throw out when I read someone's post at the same wall. Well, first of all I DON'T LIKE THAT GIRL!!! She assumed that She and my brother were a sweet lovey dovey couple but when I ask my Brother, he said that THERE IS NOTHING BETWEEN THEM! And he told me that THAT GIRL WAS THE ONE WHO CRAZY OVER HIM. He also call her "BODOH"

But then, she posted in her wall saying that I'm the one who had caused their relationship ends. WTF??? She call me 'Ustazah' and posted in her wall something like "Don't need to pretend to be someone Good " and "She is such a noser (She is reffering to me)" And I just thought BODOH JUGAK PEREMPUAN NI! Bila masa pulak aku mengadu kat abang aku? Don't you know that Me and My Brother were friend at Facebook?? He can read my wall laa... Kebodohan yang pertama.

And Just now she posted something like "Don't stalk at people's page laa" And I was like Hello woman! Never heard of News Feed Huh?? All of your status were displayed there la sayangss! Don't need to Stalk your page laa.. Kebodohan yang ke-2!

Dah la tu... Don't need to call me a loser when you are also such a loser like me too... =D

Thursday, April 5, 2012

KONY2012 (Continuation)

Bismillah.

I already told you about The KONY2012 campaign in my past entry [LINK]. Now, the Invisible Children have post another video which is KONY 2012: Part II- Beyond Famous. This video will show you about the progress that they have made so far.




Comment to this entry and make an entry at your own blog to show you support!

Tuesday, April 3, 2012

Ben Ashaari Bergelar Bapa

Bismillah


Siapa tak kenal dengan One of The Malaysian's Famous Blogger ni kan? Ke ade lagi yang tak kenal? Duduk bawah tempurung la dik oiii....

Tanggal 2.4.12 Abang Ben kita ni sudah selamat bergelar seorang bapa kepada babyboy yang seberat 4.02 kg. Ohooiiii... Manyak berat woo... Saya pon 2.8kg je time lahir dulu.. Baby ni pon pandai pilih tarikh nak keluar tu.. Maknenye dalam IC dia nanti akan bermula dengan 120402.. Wahh.. Cantik nombor tu..

Kalau baby tu nangis nyanyi lah satu lagu.. kekeke.. Jangan asyik ketuk pintu je.. Ingat Ahmad Albab kee??? huhuhu

Anyway, Selamat menjadi bapa kepada Abang Ben. Didiklah baby itu dengan penuh perhatian dan semoga baby tu menjadi seorang yang soleh, berguna dan berjasa kepada ibubapa dan saudara, agama dan bangsa!

p/s: Saya tidak mintak izin dengan Abang Ben untuk publish gambar baby kt blog ni. Nak tengok gambar baby yang cute tu, klik [S.I.N.I.] 

Monday, April 2, 2012

Hanging Out Dengan Le'Best Besties

Bismillah

Last Saturday, I went hanging out with my besties from Le'Best at Giant Kuala Terengganu. Memang tempat yang biasa kami lepak lah.. Dah lama tak jumpa nie.. Especially dengan junior aku tu.. Kalau Hana thn 2010 dah pernah jumpa dah... Tapi si Mirza tu aku tk jumpa dia since aku abis SPM la.. Tahun ni, dia pulak habis SPM. Result dia pon gempak amat! 8 A's ok! Enough with the stories, Enjoy the pictures..









Really love the last picture!!!
There was an error in this gadget