hit me..

Wednesday, February 23, 2011

Adieha's 1st Giveaway

gambar
heyya!!! saya join contest nie... sape-sape nak ikot saye join skali sile pergi ke B.E.L.O.G. I.N.I

so, saya nak tag

Saturday, February 19, 2011

CERAMAH LAGI....

Dah lama aku tak update.. Sorry, Exam.. Tak berapa kuasa nak layan blog ni... Cuma BW je.. hehe.. Yang tu sempat pulak!

Hari ni aku nak cerita pasal pagi tadi.. Ade ceramah keibubapaan kat sekolah aku.. Mak n abah tak datang.. Ade kerja.. Budak form 6 wajib datang! Ye la kot.. Dah boleh jadi mak bapak budak dah.. Kalau nenek aku umur camni dulu, anak dah berderet dah.. hahahah!

Aku pergi pakai jubah je! Nampak ayu sikit walaupun perangai macam astaghfirullah hal azim bak kate Hincik Faiz Farish... hahaha! Berbekal kan enset sebijik (sebab sebijik tu je aku ade!) dan selipar jepon pink ku, aku pergi sekolah..

Ceramah ni adalah ceramah keibubapaan untuk ibu bapa dan pelajar PMR, SPM dan STPM. Aku ni payah sikit kalau bab ceramah ni.. Sebab aku senang nak mengantuk..


Oleh itu, aku mengambil langkah bijak untuk main game. Sampai habis separuh bateri aku asyik dok main game je.. Menang nye jarang! Sampai lah part tuan penceramah tu buat lawak.. Baru aku stop main game..


Bile sesi kedua pulak... Tak best sangat sebab penceramah tu ala-ala serius sket.. Lepas tu, ada perasmian penutup pulak! Ucapan dari Dato' Nasir tu best.. Bukan apa, Nak bagi hilang mengantuk tu, aku ngan bie dok wat lawak miming pengetua.. haha.. Sori cikgu! Sebab pengetua tu dok kat pentas dengan muka risau je.. So, kitorang buat lawak tentang Pengetua risau nak bagi markah berapa untuk ucapan tu! hahaha...

Then, sedar tak sedar, ceramah da habis... Yeay!!

Ambik makanan kat kantin, balik ruman then tido! hahaha...

Friday, February 11, 2011

KORANG PERNAH TAK?????

Korang pernah tak menyesal selepas korang gaduh dengan kawan ke.. Sepupu ke... Pernah tak??? Aku pernah.. Banyak kali.. Tapi benda yang aku nak story ni berlaku masa aku kecik lagi... 

Masa tu aku dengan sepupu aku main-main..Masa kecik-kecik dulu aku selalu je pergi tidur dekat rumah dia.. Sekarang ni tak rapat sangat dah... Tengah-tengah kitorang main tu, ade la sorang lagi sepupu datang.. Perangai die ni macam HAREM sikit.. Main tipu je kerja dia... Time tu main saidina... See, kecik-kecik lagi kitorang da main saidina.. Tp tak ikut rules sangat.. Main hentam je.. =)

Pastu, aku ternampak la sepupu aku yang perangan banyak punya cantik tu main tipu.. Apa lagi, sebagai seorang penegak keadilah *lempang* aku marah la dia... Siap cakap taknak kawan lagi!


Pastu SI HAREM ni pon terus ke sepupu aku yang sorang lagi tu.. Ajak dia blah..Entah ape yang dia bagitaw kat sepupu aku tu.. Terus diorang blah meninggalkan aku keseorangan... Nak-nak aku ni dulu agak LOSER.. Ye la.. Time tu aku baru pindah ke Terengganu.. Bahasa dorang pon aku tak berapa faham lagi.. So, tak sosial sangat la... Buadak kecik lagi time tu.. Sekarang, kalau kau breani mari ar gaduh ngan aku!! hehe..


Last-last, aku gi main sorang-sorang.. Dah takde kawan kan.. Terpaksa lah... Pastu baru aku menyesal gi gaduh ngan diorang.. Pastu datang la imaginasi kalau aku tak gaduh ngan diorang.. Mesti aku boleh makan sama-sama ngan diorang... hehe..


So, adik-adik sekelian.. Meh aku nak bagi pengajaran sikit.. Kalau korang nak gaduh tu, SILA JANGAN CARIK GADUH DENGAN BUDAK GLAMOUR!!! Nanti confirm korang takde kawan.. Sebab nanti minah tu akan hasut semua kawan korang!! ehehehehehe.......

Thursday, February 10, 2011

SENGAU KE SENGAL??? CILAKO BOTUL!!!

Dulu abah selalu cerita lawak dekat aku dengan abang aku.. Cerita ni berkaku dekat kampung aku time abah aku kecil lagi.

Al-kisah bermula...

Encik A nak undurkan kereta dia.. Ala.. Kononnyer nak keluarkan kereta dia la tu... Dia mintak tolong dengan Encik B.. Tolong warningkan dia kalau-kalau nak terlanggar pokok..

Encik A: B, kau tolong tengok yo! Nanti kalo kono bagitaw den yo!
Encik B: Ok la.. Belakang lagi! Lagi! Boleh lagi ni ha!!

~Tiba-tiba...~
GEDEGANG!!!!!!

Encik B: ha! Dah kono dah!!
Encik A: Cilako kau!!


**********************

Kisah kedua ni diceritakan oleh Uncle aku..

Satu hari, Seorang kawan Uncle aku datang ke rumah dia. Naik bas je. Dia bagitahu Uncle aku tentang kisah die dalam bas.. Ada seorang mamat sengau tanye die dalam bas tadi..

Mamat sengau: Hang, has hi he hahe hek?? (Bang, bas ni kemane ek??)
Kawan Uncle: ................(diam)
Mamat sengau: Hang, has hi hahu hihen hak?? (Bang, bas ni lalu Giant tak??)
Kawan Uncle: .............(diam lagi)
Mamat sengau: Hommong ha hahang hi... hohang hanye huat hoho he..(Sombong la abang ni.. orang tanye buat bodo je!)

So, uncle aku tanye la apsal kawan die tak jawab mamat.. Then, Kawan die jawab kat uncle aku,
"Hamhe hahu hak hawab, Hahu hon hehau huhak!! hanhi hahu hawab hie hahap haku herhi hie huhak!" (Camne aku nak jawab, aku pon sengau jugak! nanti aku jawab die cakap aku perli die pulak!)

hehehe....

Tuesday, February 8, 2011

FAIZAL KAHWIN DENGAN FARA???

Cuba korang teka.. Faizal mane satu nie.... Adakah??

Faizal Ismail???
sumber HERE

Faizal AF???
sumber HERE


Faizal Tahir??
sumber HERE


Jawapannyer adalah....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Faizal abang sepupu aku la...Fara tu pulak isteri dia.. Bukan Fara Fauzana yer!! hehek... aku malas nak update banyak-banyak.. so, korang layan je la gambar-gambar ni yer!



Thursday, February 3, 2011

DOAKAN SAYA!!!

wahh.. dah macam duk kat mesir je! skrg nie saya dan family tengah bersiap-saip nak balik kampong.. aka negeri 9 ... doakan kesejahteraan dan keselamatan kami yer!!!
There was an error in this gadget