hit me..

Friday, December 31, 2010

HAPPY NEW YEAR 2011 !!!




Tahun 2010 bakal melabuhkan tirainya tak sampai 2 jam lagi.. Oleh itu aku nak bagi ucapan sikit..

Buat ibu bapa ku
Selamat menyambut tahun baru. Doakanlah kejayaan Aang dalam STPM nanti. Teruskan kerjaya sebagai guru yang berkaliber dan terus mendidik anak bangsa supaya menjadi insan yang berguna dewasa kelak. Terima kasih kerana kesabaran mu membesarkan 3 orang anak yang nakal ini. Terima kasih kerana selalu mendoakn kesejahteraan kami sebagai anak mu ini.. Terima kasih atas segala-galanya. 감사합니다!
*Bile nak beli motor baru saye???*

Buat kedua-dua abangku,
Terima kasih atas segala nasihat kalian untuk aku. Terima kasih kerana memberi semangat kepada ku tatkala aku sedih kerana tak dapat sebarang tawaran universiti dan terpaksa masuk tingkatan 6. Anyway, hadiah besday aku korang tak bagi lagi. Nak pospone ke tahun depan ke?? Boleh tapi BESAR la yer!!Kalau ade hutang-hutang tu, *teettttt*

Buat rakan taulanku,
Terima kasih kerana sudi menerima diriku yang tak la hina sangat ini sebagai rakan korang. Semoga korang berjaya dimasa hadapan dalam segala bidang yang diceburi. Buat rakan di SIF, tahun 2011 bakal menjelma bermakna perjuangan kita untuk STPM telah bermula. Ayuh kita sahut cabaran dan menjadikan batch kita sebagai sejarah yang membanggakan di SIF.

Buat rakan blogger dan follower,
Terima kasih kerana sudi membaca blog picisan ku ini. Sokongan korang amat bermakna bagiku.

Last but not least, pantun buat korang...
*
*
FAITH makes all things possible,
HOPE makes all things work,
LOVE makes all things beautiful,
May all of you have all three in this new year.

No regret about the past,
No fear about the future,
New hopes and dreams in 2011,
Thank to GOD for all of HIS blessing in 2010.
Open HEART received LOVE,
Open MIND receive WISDOM,
Open HAND receive GIFT, 
and my SPECIAL FRIEND receive my wish,
HAPPY NEW YEAR 2011 GUYS!!

Wednesday, December 29, 2010

MAMAT ARAB

Tadi aku bukak fesbuk aku.. Well.. Bukan baru nak bukak.. Dah lama dah online.. Arghhh... Tak kira la camna pon... Sambung cerita.. Pastu aku ternampak nie..


Pelik aku... Ye la.. Nama dia pelik yang amamt.. Kalau da pelik-pelik ni takkan nak teros confirm kan?? Aku pon klik la ke page dia.. Tengok punya tengok... Camni yang keluar..


Arab oh arab... Maaf.. Saya tak ambik arab time sekolah dulu.. =) Usha punya usha lagi.. Nampak nie..


Owh.. Dia ada blog.. Klik... Sekali keluar ni daa....
Apa nie?? Apa nie?? Tak paham laa..... Scroll bawah lagi...


Pengsan...=(

PS~~ Nak confrim tak hah???

Monday, December 27, 2010

Tauke Playboy Kawin LAGI...=)

Bende ni aku bace dari MetroOnline dimana tauke Majalah lucah PLAYBOY kahwin lagi setelah bercerai dengan isteri keduanya Mac lalu... Aku hairan la.. Apsal atuk otai yang berumur 84 tahun ni masih laku ek?? pompuan cantik-cantik lak tu dia dapat.. Lelaki yang muda dari dia pon ade yang tak laku.... Hai.. Dunia...

Meh aku senaraikan bekas isteri die ek!
 Marriage dia yang paling lama bertahan selama 21 tahun... Oh no.... Anak dia yang sulung pon umur 58 tahun.. Muda lagi parent aku... So, betul la aku panggil dia ATOK OTAI.. hahahaha..... kan??kan??


Ni la bakal isteri atok nie... Lawa kan???

Nak bace yang lain klik SINI

Saturday, December 25, 2010

Marry Me!!!!!

Tadi aku tengok cerita baru kat KBS (chanel 391 astro)... Well actually tak la baru sangat sebab cerita ni dah ditayangkanhari isnin lepas.. Cuma aku je yang ketinggalan.. As usual, aku mmg selalu ketinggalan.. haha... meh aku review sikit..=)

Marry Me, Mary! (매리는 외박중)
Also known as Mary Stayed Out All Night.


Synopsis

Mary  is a young woman with the energy of the sun. She looks like her late mother, but her hot temper comes straight from her deadbeat father. Her father always makes troubles as a failed businessman, but Mary also loves him the most. Because Mary can't afford to pay her college tuition fees, she temporarily stops attending school. Without having any special skills, Mary starts to work odd jobs. One day, Mary's father proposes that Mary marries a man named Jung-In to pay off their debts. When Mary hears of her father's plan she devise her own plan. Mary takes fake wedding pictures with her new friend Mu-Gyul, whom she has just met over the last couple of days. She sends the pictures to her father's cellphone with the message that this is the man she loves and will marry. Unfortunately for Mary, her deadbeat father has already registered a marriage certificate on her behalf with Jung-In! Jung-In then proposes that Marry spend 100 days of marriage with both men and decide whom she wants to live with. 

Cast

Moon Geun-Young as Mary

Jang Geun-Suk as Mu-Gyul

Kim Jae-Wook as Jung-In

Park Sang-Myeon as Mary's Father

Runtime
Monday and Tuesday, 10p.m
Saturday, 8.30a.m

Jalan cerita sedap... 

SELAMAT MENONTON!!!

Friday, December 24, 2010

아파요.... =(

아파요 disebut APAYO bermaksud its hurt. aku suka sangat lagu ni sekarang. di nyanyikan oleh kumpulan korea sbb dah memang lagu nya lagu korean kan... hahak... 2NE1 yang nyanyi... apa??? korang tak kenal??? ni hah...

lyric~~~

[CL] Naega jun sinbareul singo keunyeowa gireul geolgo
Amureohji anhge keunyeowa kiss hago
Naega jun hyangsu ppurigo keunyeoreul pume ango
Nawa haetdeon keu yaksuk ddo dasi hagetjyo

[Minzy] Urin imi neujeotnabwayo
Uri sarang kketnan geongayo
Amu marirado jom naege haejwoyo oh oh oh
Uri jeongmal saranghaetjanha
Dwi dolrilsun eoptneun geongayo
[Dara] Oneul bam na manhi appayo

[Bom] Pyeonhaetni ne mamsoge
Ije nan deo isang eoptneun geoni
Nan neol neol saenggakhamyeon

Neomu appa appa appa

[Minzy] Amugeotdo anirandeut
Nae neunmul barabogo
Taeyeonhage mareul ddo ieogago

[CL] Aniran mal mothagetdago
Keu eoddeon miryeondo huhoedo jeonyeo eoptdago
Janinhage marhaetjyo

[Bom] Urin imi neujeun geogayo
Uri sarang kkeutnan geongayo
Geojitmarirado jom anirago haejwoyo
Ijen deo jarhal su itneunde
Dasi mannal suneun eoptjiman

[Dara] Oneul bam na manhi apayo

[CL] Pyeonhaetni ne mamsoge
Ije nan deo isang eoptneun geoni
Nan neol neol saenggakhamyeon
Neomu appa appa appa

[Minzy] Deo isang yejeonui nega aniya

[CL] Naega saranghan neowa jigeume nega neomudo dalrasseo

[Dara] Keujeo meonghani
Meoleojineun neol barabogoman seoseo eoreosseo

[Bom] No way, I can't recognize
You're not mine anymore

[Dara] Pyeonhaeya haetni? doraol sun eoptni?
Kkok pyeonhaeya haetni? dorawajul sun eoptni?
Pyeonhaeya haetni?doraol sun eoptni?
Wae pyeonhaeya hani? gyesok saranghal sun eopni?

[Bom] Oh, kkeuchin geoni ne mamsoge
Ije nan deo isang eoptneun geoni
Nan neol neol saenggakhamyeon
[Minzy] Neomu appa appa appa
Appa appa
[CL] Appa appa


translation

[CL] You wear the shoes I gave you and walk along the streets with her
As if it were nothing, you kiss her
You spray the cologne I gave you and embrace her
You'll probably repeat those promises you made to me with her

[Minzy] It seems that we're already too late
Has our love already ended
Please at least say anything to me
We truly loved each other, can't turn back?

[Dara] I'm the only one hurting tonight

[Bom] Have you changed?
Am I no longer in your heart now?
When I, I think about you
It hurts, hurts, hurts so much

[Minzy] You look at my tears as if it were nothing
You continue to talk calmly again
[CL] You told me cruely that you couldn't deny
That you had absolutely no attachments or regrets

[Bom] Are we already too late? Is our love over?
Even if it's a lie, please tell me it isn't so
I can do better now, though we can't meet again



[Dara] I'm the only one in pain tonight

[CL] Have you changed?
Am I no longer in your heart now?
When I, I think about you
It hurts, hurts, hurts so much

[Minzy] You're no longer your old self
[CL] Because the you I loved
And the you now are so different
[Dara] Are you that shocked?
I just stood and cried
Watching you become further away
[Bom] No way, I can't recognize
You're not mine anymore

[Dara] Did you have to change?
Can't you come back?
Did you really have to change?
Can't you come back?

Did you have to change?
Can't you come back?
Why did you have to change?
Can't you keep loving me?

[Bom] Oh, is this the end?
Am I no longer in your heart now?
When I, I think about you
[Minzy] It hurts, hurts, hurts so much

[Minzy] It hurts, it hurts
[CL] It hurts, ït hurts

source [ here ]

lagu dia agak sedih.. huuuu..~~~~

Thursday, December 23, 2010

Lembut nyerr!!!!

Halo.. Bertemu lagi kita dalam rancangan tak lain dan tak bukan, Bersama Cik Etty!
*tibe-tibe*

Ramai orang sanggup pergi ke salon sebab nak buatat hair treatment.. bila rambut nampak kering je pergi salon.. tapi bagi perempuan yang bertudung macam aku nie macam membazir je pergi salon sebab bukan orang nampak pon kan.. pastu aku terbaca la dekat blog nina syakira tentang khasiat olive oil aka minyak zaitun. dia cakap.....

11. Massage olive oil into your hair, then leave hair covered with a shower cap for 30 minutes. Shampoo and discover softer, more lustrous hair with fewer split ends.

aku pon try la... minyak rambut zaitun tu aku taruk kt rambut.. bile aku shampoo je, memang ternyata lembut rambut aku.. dah tak payah gune moituriser dah.. cube la.. lembut!!!

korang taknak ke macam nie????


rambut i da lembut!! suke nye.....=)

oke kawan-kawan!!! selamat mencuba!!

HEADER BARU KU!

halo guys....

aku baru tukar header... setelah puas aku men-design header baru.. baru la siap... see.. sampai ayat akupon tak betul...=) aku design gune 'paint' je. ayat aku pon da manyak kali perli.. lantak la.. malas nak gune photoshop.. 

ni header lama aku..

hehe... pastu tukar kepada



amacam..comey tak.. ape??? tak?????? ADE AKU KESAH?? hahaha...

사랑합니다!!!

Tuesday, December 21, 2010

SONY ERICSSON XPERIA MURAH

aku tengah men-survey h/phone baru.. jenama of coz sony ericsson.. pilihan aku ade 2..

1- SONY ERICSSON XPERIA 10
2- SONY ERICSSON AINO

oleh itu, aku nak mintak tlg korang nie.. korang taw tak harge mende alah nie?? harge standart die brape ek????

Sunday, December 19, 2010

HEPI BESDAY TO ME!!!!

Pada 18 tahun dahulu di tarikh yang sama, pukul 12.03 telah lahirnya seorang puteri yang cukup sifat serta cukup CUTE ke dunia ini... diberi nama *tooootttt* oleh kedua ibu bapa nya.. di didik dengan penuh kasih sayang...

Oleh itu, sayang ingin memberi sedikit ucapan... *kejap.. nak tengok skrip jap* OK..

Dengan ini, saya ingin memanjatkan syukur kepada Ilahi kerana telah membenarkan saya hidup sampai sekarang.. Membenarkan saya menyambut hari jadi ke 18 ini..

Ucapan terima kasih yang tak terhingga kepada mak abah kerana telah separuh nyawa melahirkan dan membesarkan saya.. Melayan karenah saya yang agak nakal ini.. *agak ke??*  Aang sayang mak abah sangat-sangat... Omma!! Appa!! Komawo!!! 

Buat Along dan Angah, trimas byk sbb byk bersabar layan adik korang yang sengal nie...  heheh... Saranghae!!

Buat kawan-kawan, aku taw aku agak nakal n kadang-kadang jahat jugak.. *kadang-kadang je ek!!* tp korang sudi jugak.. sanggup jugak kawan ngan aku.. korang ttp jugak ade disamping aku... I lap U lahh!!!!

Itu saje Ucapan Hari jadi saya.... trimas....


p/s- Hencik Faiz Farish, taknak nyanyi lagu besday kat aku ke?? asyik2 lagu jiwang je... hehehehehe...

Friday, December 17, 2010

KEMUNCULAN AHLI KELUARGA BARU SECARA MENGEJUT. WTF???

Sori lame tak update.. kami sekeluarga balik kanpong n ke KL. kenape tajok sebegitu.. ye.. mmg secare mengejutkan... meh Cik Etty crita ek!

ari rabu lepas.. kali ke Sogo n LowYat. ke SOGO sebab mrs mama nak beli handbeg baru.. bile cik etty mintak die belikan kasut baru tak bagi pulak.. hampeh... mentang la kt SOGO ade offer.. tp BONIA takde la byk sgt offer nye.. tp yang tu jgak ttp di bli... ok.. then, kami ke LY. mr abah nak survey barang ape ntah.. cik etty hanya mengikut... carik punye carik.. and suddenly, mr ternampak DIA di dalam sebuah kedai.. keseorangan... kesian DIA.. mr abah tanya sapa DIA.. atang dari mana.. takde keluarga ke.. DIA hanya senyap disitu.. ksian jugak cik etty tengok DIA kat ctu.. pastu, selepas berfikir2, mr abah bersetuju untuk membawa DIA pulang.


selepas bersetuju untuk membayar sebanyak RM230++, maka dengan itu sah la NIKON D90 sebagai ahli keluarga baru kami.. 
 perkenalkan adik baru cik etty selepas SONY dslr a700.

however, still in confusing mood bile mrs mama and mr abah are willing beli barang mahal tu berbanding ngan barang yang anak dorang nak nie... bkn mahal pon... ehehe... da la busday nak dekat nie... 2 hari je lgi nie.... takpe.. beli motor je la.. senang aang nak gi skola nnt... ok??

Monday, December 6, 2010

KORANG NAK MENANG TAK???

Korang nak tak menang Nintendo Wii atau Sony MP3 Player?? Senang je tau!! Ape??? Tak berminat??? Hmmm...... Hadiah tu hadiah sampingan je... Hadiah utama dia adalah Perjalanan ke Gunung Fuji secara PERCUMA!!! Sekali lagi diulang, SECARA PERCUMA!!! Korang tak nak ke??? PERCUMA tu Bai!!! Dah berminat dah?? Senang je... Korang cuma kena main satu game je.... SENANG....

Game  ni dipanggil The White Mission. Korang kena mengawal sebuah helikopter dan kumpul GARAM MINERAL supaya dapat markah yang tinggi. Jadi, korang kena kumpul sebanyak yang boleh agar dapat menjadi peserta yang mendapat markah tertinggi dan menangi hadiah utama.. SENANG je kan??? Ala.. Kawal helikopter je.. SENANG je tu...

BERMINAT?? Hehehe.. Aku tahu korang berminat... Jangan nak tipu... Berdosa taw!!!  OK.. OK... Klik SINI je... Pastu, ikut arahan seterusnya......... 

SELAMAT BERJAYA!!!

Thursday, December 2, 2010

MAKSUD NAMA BAYI PILIHAN (LELAKI)

BERMULA DENGAN HURUF H

  1. Habib - Beloved
  2. Hadad - Dewa Syria yg jantan
  3. Hadi - Guiding to the right
  4. Hafidh - Pemelihara, Penghafal
  5. Hafiz - Penjaga, pelindung
  6. Hafizuddin - Pemelihara agama
  7. Haidar - Berani, singa
  8. Haikal - Pokok yang besar dan subur
  9. Hail - Yang disegani
  10. Haitham - lion
  11. Hakeem - Wise, one of Gods ninety-nine qualities
  12. Hakim - Bijaksana
  13. Halim - Mild, gentle, patient
  14. Hamdan - Terpuji, pemuji Allah
  15. Hamid - The praised one; variation of the name Muhammad
  16. Hamizan -  Cerdik, kuat, tampan
  17. Hamzah - Kebijaksanaan, nama paman Nabi
  18. Hanafi - Kelurusanku, pengikut Imam Abu Hanifah
  19. Hanif - Muslim yang teguh, yang lurus, bersih, suci
  20. Hariri - Suteraku, nisbah
  21. Haris - Pengawal, pelindung
  22. Harith - Kuat, berusaha
  23. Hariz - Pemelihara
  24. Harun - Arabic form of Aaron; lofty or exalted; A Prophets name
  25. Hasan - beautiful, good
  26. Hashim - Broker, destroyer of evil; Hashim was a descendent of the Prophet Muhammad SAW
  27. Hasif - Kemas, rapi
  28. Hazim - Tegas, cermat, bijak, teliti
  29. Haziq - Cerdik, pandai
  30. Helmi - Sabar dan berakal
  31. Hilman - Kesopanan, kesabaran
  32. Hisham - Generosity
  33.  Husain - demunitive form of Hasan
  34. Husaini -  Kebaikanku
  35. Husni - Indah
  36. Huzaiman - Nama sahabat nabi Muhammad SAW

BERMULA DENGAN HURUF I

  1. Idlan - Keadilan
  2. Idris - A Prophets name
  3. Idrus - Singa
  4. Ihsan - Beneficence
  5. Ikhwan - Persaudaraan
  6. Ikram - Honor, hospitality, generosity
  7. Ilham - Intuition
  8. Ilman - Berilmu
  9. Imran - A Prophets name
  10. Iqbal - Kejayaan, pujangga muslim, kemajuan
  11. Irfan - Kebijaksanaan, kesyukuran, pengetahuan
  12. Iskandar - Nama seorang raja
  13. Islah - Pembetulan
  14. Ismat - Ketulinan, kesucian, Kekuatan menjauhi maksiat
  15. Izzat - Kemuliaan

Sumber :   http://names.crazyartzone.com/?cat=Lelaki

MAKSUD NAMA BAYI PILIHAN (LELAKI)

BERMULA DENGAN HURUF E

  1. Eisa - A Prophets name Jesus
  2. Elman - Knowledge
  3. Emir - To command
  4. Eshan - Dalam berkah Allah
  5. Essam - Safeguard

BERMULA DENGAN HURUF F

  1. Fa'iz - Berjaya, menang
  2. Fadhali - Kelebihan, keutamaan
  3. Fadhil - Orang yg berbuat kebaikan, utama, mulia
  4. Fadlan - Keutamaan
  5. Fadli - Kelebihanku, ihsanku
  6. Fahim - Yang faham, memahami, pintar, rajin belajar
  7. Fahmi - Kefahamanku, pemahaman
  8. Faisal - Penyelesaian, pemisah antara hak dan batil
  9. Fakeeh - Pleasant
  10. Fakhir - Kebesaran, yang baik, kejayaan
  11. Fakhiri - Honorary
  12. Fakhri - Kemegahanku, kebanggaan
  13. Fareed - Unique
  14. Fareeq - Lieutenant General
  15. Farhan - Bergembira
  16. Farid - Istimewa, permata, tiada bandingan, tunggal, permata yang mahal
  17. Faris - Horseman, knight
  18. Fathi - Pembuka, kemenanganku
  19. Fattah - Penakluk
  20. Fauzan - Kejayaan, kemenangan
  21. Fauzi - Kejayaanku
  22. Fikri - Fikiranku, pemikir, pemikiranku
  23. Firdaus - Nama surga tertinggi
  24. Fitri - Semulajadi
  25.  Furqan - Bukti, kenyataan, pembeda benar dan salah

BERMULA DENGAN HURUF G

  1. Ghaffar - Sedia mengampuni, lembut hati
  2. Ghaffur - Pengampun
  3. Ghani - Kaya, mewah
  4. Ghaus - Pertolongan
  5. Ghazali - Nama seorang sufi dan filosof muslim
  6. Ghazi - Conqueror
  7. Gholib - Pemenang
  8. Ghufran - Keampunan, pengampunan

 Sumber : http://names.crazyartzone.com/?cat=Lelaki

MAKSUD NAMA BAYI PILIHAN (LELAKI)

BERMULA DENGAN HURUF B

  1. Badar - Bulan penuh, bulan purnama
  2. Badiuzzaman - Keindahan semasa
  3. Badri - Bulan purnamaku, mempercepat jalannya
  4. Badruddin - Bulan purnama agama
  5. Badrun - Bulan purnama
  6. Baha - Beautiful, magnificent
  7. Bahri - Kegemilanganku
  8. Bahruddin - Sinaran agama
  9. Bakhtiar - Yang bahagia
  10. Bakri - Pagi-pagi benar
  11. Basil - Berani
  12. Basir - Bijak, melihat
  13. Baslan - Keberanian
  14. Basri -  Penglihatanku
  15. Basyar - Pembawa berita baik
  16. Bazil - Yang pandai
  17. Bazli - Kebijaksanaanku, kepakaranku
  18. Bilal - Nama sahabat nabi, titisan embun
  19. Bukhari - Imam perawi hadist
  20. Burhan - Alasan, bukti, dalil, cahaya
  21. Burhanuddin - Dalil/cahaya/bukti agama
  22. Busran - Kabar gembira
BERMULA DENGAN HURUF D


  1. Dahlan - Nama belakang ulama
  2. Daiyan - Hakim, pelindung, penjaga
  3. Danial - Nabi Allah SWT
  4. Danish - Pengetahuan, bijak
  5. Daniyal - Nabi Allah SWT
  6. Daud - Nama Nabi Allah SWT
  7. Din - Agama, kepercayaan
  8. Dzaki - Cerdas, pandai, mudah, faham
  9. Dzul Fahmi - Punya kefahaman
  10. Dzul Rahman - Yang Maha Pemurah
  11. Dzulfaqor - Nama pedang sahabat Ali bin Abi Thalib
  12. Dzulfiqar - Nama pedang Rasulullah SAW
  13. Dzulkifli - Yang punya kesanggupan

Sumber : http://names.crazyartzone.com/?cat=Lelaki

MAKSUD NAMA BAYI PILIHAN (LELAKI)

 BERMULA DENGAN HURUF A
 
  1. Aamir - Memakmurkan
  2. Abdul Aziz - Hamba Allah Yang Mulia
  3. Abdul Hafiz - Hamba Allah Yang Memelihara
  4. Abdul Hadi - Hamba Allah Yang Kaya
  5. Abdul Hakim - Hamba Allah yang Bijaksana
  6. Abdul Majid - Hamba Allah yang Mulia
  7. Adam - Nama Nabi, ikutan, teladan
  8. Adeeb - Berpengetahuan, beradab
  9. Afif - Punya harga diri
  10. Afiq - Yang mulia
  11. Aiman - Berkat, Yang bertuah, kanan
  12. Aisar - Yang senang, mudah
  13. Akmal - Sempurna, sangat pandai
  14. Amal - Cita-cita, harapan
  15. Amadi - Masa, matlamatku
  16. Amaluddin - Cita-cita agama
  17. Aman - Sentosa, keamanan
  18. Amar - Yang ramai zuriat
  19. Ameen - Faithful, trustworthy
  20. Ameer - Prince
  21. Amin - Yang amanah, yang dipercayai, pemegang amanat
  22. Ammar - Great builder, constructor
  23. Amran - Yang memakmurkan
  24. Amrullah - Perintah Allah
  25. Amsyar - Yang cergas
  26. Anaqi - Keindahanku yang menawan hati
  27. Anas - Kemesraan, cinta, kasih, mesra, periang
  28. Aniq - neat, elegant, smartAqibBalasan yang baik
  29. Arif - Corporal; aquainted, knowledgable
  30. Ariffin - Yang bijak
  31. Arsyad - Yang sangat cerdik
  32. Ashim - Menjauhi maksiat
  33. Ashraf - Lebih luhur
  34. Aslam - Selamat, terkawal, masuk Islam
  35. Asri - Masaku, kemajuanku mengikut masa
  36. Athif - Belas kasih
  37. Awali - Pedang
  38. Ayadi - Nikmat
  39. Azad - Bebas, merdeka
  40. Azhar - Bunga-bunga, Yang berseri, yang gemilang, lebih cerah
  41. Aziz - Yang mulia, yang kuat, kekasih
  42. Azizan - Yang mulia, yang kuat, kekasih
  43. Azizi - Kesayanganku, kekasihku
  44. Azmi - Cita-citaku, tekadku, keteguhan hati
  45. Azmil - Kawan rapat
  46. Azri - Kekuatanku, penyokongku
  47. Azzan - Nama orang dahulu

Wednesday, December 1, 2010

Stand to win your share of RM50,000 worth of prizes

Hurry! Outdo Yourself for your share of RM50,000 in the 100PLUS MindWarp Challenge


The game is on! With over 30,000 fans in the 100PLUS Outdo Yourself Facebook fan page, you’re missing out on something big if you’re not playing the 100PLUS Mindwarp Challenge.
Play the Mindwarp Challenge and stand to win your share of RM50,000 worth of prizes. There are 3 Samsung Galaxy Tabs (worth RM2,700 each), 2 Samsung Galaxy S (worth RM2,599 each) and 10 Samsung NX100 Cameras (worth RM2,699 each) to be won!
That’s not all; top 15 fastest players will also be invited to compete in the ultimate mental and physical challenge at the Grand Finals for a chance at RM10,000!
Already playing? Excellent! Continue to Outdo Yourself and challenge your friends to see who has the better score.

The time is drawing closer to the 100PLUS Mindwarp Challenge Finale! Keep checking the 100PLUS Outdo Yourself Facebook page for more information.

Care to join me??? hurry up! Click HERE!

Monday, November 29, 2010

examnitis

Kecut perut? Hilang selera makan? Tidur tidak lena? Hilang fokus?
Ini merupakan simptom-simptom serangan examinitis yang selalunya menyerang kawasan kota dan bandar-bandar besar di seluruh dunia.
Penyakit ini tidaklah begitu kronik jika mahu diukur dengan skala kemanusian seperti mana yang dihadapi oleh sebahagian manusia di Palestin, Darfur, Iraq, Filipina, Selatan Thailand dan banyak lagi.
Apatah lagi jika mahu dinilai dengan neraca Ilahi yang mana sesiapa yang mengidapnya akan dirawat di bahagian pesakit luar. Namun setiap yang kecil jika tidak disikapi dan dihadapi dengan cara yang sepatutnya boleh mendatangkan kesan yang amat memudaratkan.
Begitu juga dengan penyakit examinitis ini.
Malahan keaadaan pesakit akan bertambah buruk sekiranya tidak menyedari akan terdapatnya penyakit ini pada dirinya sepertimana keadaan manusia pada hari ini yang kebanyakkannya tidak menyedari akan kesakitan yang mereka hadapi yang menyebabkan mereka terus menerus berada di dalam kesengsaraan. Maka di sini disertakan maklumat lanjut tentang examinitis dan cara menghadapinya.
Nama saintifik :
Examinitis
Golongan sasar yang mudah dijangkiti :
Semua golongan yang berada di institusi-institusi pendidikan terutamanya golongan muda yang berumur 17-26 tahun
Most vulnerable :
1. Pelajar tajaan yang mempunyai perjanjian dengan penaja
2. Ciri-ciri lain yang tidak dapat disenaraikan
Tanda-tanda awal :
1. Sudah tidak PD (baca PeDe atau mudahnya percaya diri)
o Tidak mendapat keputusan yang diharapkan
o Mencuba tetapi masih merasa hampa
o Gagal mengesani punca yang membawa kepada hilang percaya diri
o Tertekan dengan expectation masyarakat (baca bisikan halus dari dalam diri yang mendatangkan gambaran-gambaran negatif)
2. Dan lain-lain lagi yang sukar untuk diperkatakan namun mudah untuk digambarkan
Bagi sesiapa yang mengidapnya, di sini disertakan beberapa kaedah rawatan tradisional yang tidak luput ditelan zaman semenjak ratusan tahun yang lampau.
1. Ambil wudhu dan mulakan analisa diri secara telus dan tulus
o Berikut disertakan sebahagian checklist analisa;
• Keikhlasan niat dan perbuatan
• Usaha yang tersusun dan berterusan
• Kefahaman akan konsep usaha dan tawakal
• Kefahaman terhadap keperluan dan pergantungan kepada Allah
2. Memahami bacaan dalam solat dan zikir al-mathurat sebagai contohnya ayat 286 surah Al-Baqarah :
"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Dia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya, dan dia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa Dengan berkata):
"Wahai Tuhan kami! janganlah Engkau mengirakan kami salah jika kami lupa atau kami tersalah. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami, dan berilah rahmat kepada kami. Engkaulah Penolong kami; oleh itu, tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir."

Thursday, November 25, 2010

BALIK KAMPUNG!!

~autopublish ~
skrg ni cik etty maybe OTW balik kampong.. negeri sembilan tercinta... maybe akan update semula dalam mase 2-3 hari.. depend la.. pinjam lappy kazen kejap kot.. kalu tak bile blk teganu semula la ye cik etty update yer.. papai u'ollss... muahh....

KENAPA AKU BUAT BLOG

ari tu sorang makhluk Tuhan ni penah tanye aku apsal aku buat blog.. padahal bkn org nak bace pon... kalau ade y bace pon tak ramai...

well.. jawapan nyer.. aku bukak blog ni bkn nak suruh org bace pon.. kalau org bace pon alhamdulillah... aku bukak blog ni just for fun.. belajar mende baru tu kan fun.. aku tak pernah malu bile takde org bace.. takde org komen.. penting sgt ke komen tu?? kalau komen yang membina tu takpe la kan... kalau komen nak mampos kan org?? tak ke hangin tu...  mende yang aku taip dalam blog ni aktiviti seharian aku.. tak pon pengalaman aku...saje nak tulis.. aku takde diari sbb aku x suke diari.. sbb tu kalau aku suke aku tulis dalam nie.. kalau boleh semua mende aku nak tulis tp mcm la aku xde aktiviti laen kan?

ni la sebab aku buat blog.. 
~penohkan hari aku supaya tak bosan.
~share dgn org laen
~fun

anyway.. jutaan trimas buat hencik faiz farish sbb sudi bace blog aku n komen stiap entry aku *wlaupon bkn semua* but thanx yar!!! sori sbb aku lalu kutuk ko bajet cute sbb mmg ye pon kan... huhu.. sori sbb aku bhs kan diri ko aku je.. ye la.. sbb ko tu pangkat abg aku.. hehe.. lastly thank you all...

mood- half sad half happy..
needs- bf RAIN (boleh kau terbang sini???)
activity- staring at RAIN's picture while listening to MBLAQ.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
RAIN| |RAIN| |RAIN| |RAIN| |RAIN| |RAIN| |RAIN

LIVE | LOVE | LAUGH

Wednesday, November 24, 2010

CITA-CITAKU

*cuba menaip skema*

hari yang lepas cik etty ada berbicara tentang hobi cik etty dari kecil hingga sekarang.. hari ini cik etty nak berbicara pasal cita-cita cik etty pula..(sambil betul-betulkan spek 3 inci tebal) *cg BM mintak ampun!!!!!*

da la tu berskema..=) dari kecik slalu tgok TV crita omputih.. ala.. crita rawat org sakit tu.. atau dengan kate lain, crati doktor.. so bermula dari itu, cik etty berminat nak jd doktor.. bile mr abah atau mrs mama tanya nak jadi ape bila besar nanti cik etty sure jawab "nak jadi dokter la...." 



then, bile along cik etty eksiden, die kne fly ke KL sbb kt sini takde pakar... pastu terpakse fly semula ke kota baru sebab pakar kat sane ntah kemana.. *kecik lg.. sbb tu i dont care* then cik etty terfikir.. pilot ni keje die bawak kapal terbang.. berminat la pulak... so, bile mrs mama tanye nnt nak jadi ape cik tukar "nak jadi pilot yang bawak org sakit" well... mrs mama agak bengang jugak memikirkan itu.. huhu.. ape nak buat.. kecik lagi... *nasib baek mentem cute*

bile lebih kurang 6 tahun, cik etty da start skola.. tumpang darjah satu.. skrg ni tak boleh da camtu.. bile cg cik etty mule2 masok, cik etty tgok die sgt2 la cantik dan baik.. so cik etty fikir, baik jd cg sbb nnt boleh jd cantik dan baik mcm cg cik etty tu.. oh.. mmg da ter-set dalam minda time tu yang semua y jd cg akan cantik dan baik... kalau lelaki tu tataw la sbb time tu cg pompuan semuanya.. so cik etty bagi taw la mrs mama *sbb mrs mama mlas nak tanye daa* yang cik etty nak jd cg pulak... adoyai... 


but, bile masok darjah 4 cg cik etty gt garang yerr!!!!! so, ambition nk jd cg tu terpaksa di potong.. potong2 masok dalam tin pastu bakar... taknak nyer jd cg daa... hehe.. *tipu* pastu blajar sains... sedap jugak! pastu ambik blk cita2 lama nak jd doktor.. pilot tu tgl kejap... but bile da masok skola menengah, oh biologi sangat la susah bagiku.. well.. fizik pon same.. tp oke lee.. amik blk ambition pilot tu.. *walaupon rabun tak sedar diri*

however, bile masok tiingkatan 9 ni,  belajar fizik ni mmg azab.. gile susah.. bile tgok result STPM senior2 y lepas semuanya haru... takde sorang pon y lulus.. dem... ok.. drop pilot tu...

dan sekarang tertanya-tanya.. aku nak jadi ape ek?????????

bile mimpi pasal RAIN pakwe ku nak kluar nie??? tdo laa.....

LIVE | LOVE | LAUGH

Tuesday, November 23, 2010

AIR TAKDE!!!!

huwaa... cam nak menangis pon ade gak... umah cik etty takde air!!!! well... cam beser la.. mr abah my hero tu (second hero=RAIN) tepon la pihak SATU (syarikat air) then die ckp dkt main tangki tu xde elektrik nak pamkan air.. huwaa.... ni da due kes ni.. xde air n xde elektrik... 

tak pernah terjadi dlm idop cik etty ni.. ape tak nyer.. umah takde air sampaikan tangki pon nak kering... kesian.... rumah korang camne?? ni kat terengganu je kot.. certain2 area je laa....

LIVE | LOVE | LAUGH

FUGITIVE : PLAN B

current activity : updating blog 
current mood : in LOVE with RAIN/BI
background music : MBLAQ- running & running (ost fugitive : plan b)

suddenly in love with this korean drama.. tp takpe la.. janji korean kan?? hahak.. terserempak *??* dengan citer ni semalam... tgok ngan mrs mama d channel KBSW.  (astro 391) meh kite review sket....=)

STARRING
~RAIN (my pakwe baru)
~LEE NA YOUNG
~DANIEL HENNEY
~LEE JEONG JIN

SYNOPSIS
During the Korean War, a vast amount of money disappeared. Now, some 60 years later, the money has reappeared, leading to a frantic chase across the globe. Jin Yi (Lee Na Young) is a seemingly innocent woman who has hidden motives for approaching Ji Woo (Bi). Her plans are complicated by an unexpected romance developing between them, as well as the numerous pursuers hot on their trail. Kieko (Uehara Takako) is a famous Japanese singer who also gets tangled up in a relationship with this man. Little do they know that her father Hiroki (Takenaka Naoto), apart from being a business man, is a powerful yakuza. In this love triangle, who will finally win the love of Ji Woo?

oleh kerana mmg sifat sesetengah manusia y tak reti nak saba *taknak mengaku diri sendiri* cik etty pon cepat2 bukak mysoju n tegok kt SINI.. lg senang n tak payah tunggu although have to wait for fully loading kan... but tak payah la nak tunggu sehari demi sehari kan.. bak kate org korean haru haru... 
sape2 y mcm cik etty y tak reti sabar ni meh kite pakat tgok kt SINI ramai2 yerr...

LIVE | LOVE | LAUGH

MY HOBBY

oke yer anak2 murid.. ari nie tajok kite adalah 'MY HOBBY'... hobi yer.. bkn MY HUBBY... itu len citer.. budak2 xleh taw.. ahaha... cik ety kompem hobi korang mesti bertukar-tukar sejak kecik kan????? same la kitee.. ngee~~~ *tetibe gedik!*

MEWARNA
dulu time kecik2 cik etty mmg slalu mewarna.. mrs mama sanggup beli buku mewarna byk2 sbb tak sanggup tgok anak pompuan die ni conteng dinding umah lg.. well.. beser laa... buku2 tu mmg tak cukop.. so dengan bangge nyer cik etty pegi warne buku abg2 sampai menangis2 dorang.. tp apakan daye... dorang tak sanggup nak marah adik dorang yang teramat cute ini... *lempang*

saye cute.. muah kiri.. muah kanan..=)

BIODATA
ala.. ni pom kompem korang penah rase kan??? lebey kurang darjah 3 hingga 6 mmg merasa la ni...  sampai sanggup tak kluar rehat sbb nak simpan duit utk beli buku biodata.. buku nye tak la mahal beno.. just buku log pendek tu jee... y tebal tu.. kalu bajet kurang beli y nipis dulu.. haha.. then mule la bertukar tangan ambik biodata org.. bkn ape.. senang.. mane la taw kalau2 kwn tu pindah skolah ke next year kan?? padahal tiap2 tahun amik biodata orang y same.. hahaha.. budak2 betol..
biodata mak taknak???

CHATTING
ni hobi dulu, kini dan selamanya... haha.. ape y best ttg ni ek??? penah tak korang fikir y kalau2 korang igt korang chat ngan kwn.. tp rupe2 nyer mak die y taip.. penah tak??? ayoyoyo... huhu... penah gak cik etty fikir sal tu.. konon2 takot salah org laa... tp layan jeee... huhu...

hebat kau hanjeng!!

FACEBOOK
waahhh.. ni mmg addict.. mcm drug aje.. skali online mmg susah nak lari... huwaa.. nak2 plak games y ade.. well.. ape y cik etty maen yer.. meh kite tgok betapa byk game y cik etty join.. tp sekerat jln je.. pastu puas daa... brenti jap.. bile boshan kite sambong blk.. haha... 
-baking life- farmville-ranch life-chocollatier-IT girl- cupcake corner- dreams mall- vineyard country- barn buddy- fashion world- rock riot- happy hotel- hospital city- sky city- city of magic- my city life- fishville- tiki farm- hello city- my empire- market street- castle & co- hotel city- frontierville- nightclub city- car town- mahjong zen- uber brain isle- classic word game- fanglies- rockfree- treasure island- social city- plock- typing maniac- towner- happy aquarium-

bile campur, tolak, darab, bahagi, kuasa dua dan len2.. lebey kureng 24 jenis game y telah cik etty men.. wowwww.... byk tuuhhh........

hobby korang camne??? citer la skit...

LIVE | LOVE | LAUGH

Thursday, November 18, 2010

award lagi!!!

bru teringat che-are tiah bg award kat cik etty dulu.. hehe.. sori..


1.berikan 1 nick name untuk syatiah cute-cute

2.ucapan untuk pemberi award ini
tengs sista for this award.. len kali bg lagi ek!!!

3.berikan 6fav artis / singer / group yang korang minat
bigbang | shinee | evanescene | soko | super junior | eminem

4.bagi award ini kepada 10 orang kawan kawan blog / followers 

Wednesday, November 17, 2010

TIPS KECANTIKAN : MAKE YOUR OWN PORE STRIP

korang tau tak pore strip tu ape?? ala.. menatang yang cam kertas yang tempek kat idong tu.. utk nk ilangkan bintik2 itam kat idong tu... nak beli kan mahal kan??? ape kate buat sendiri.. ala senang jerr...

bahan-bahan
~ gelatin tak berperisa (pastikan halal buat muslim)

~ susu (kotak pon okey)

~ gelas
~ sudu
~ berus

cara-cara

1- masukkan satu sudu besar susu ke dalam gelas..
2- masukkan satu sudu kecil gelatin.. kacau-kacau......=)
3- panaskan lam microwave.. kejap je.. lam seploh saat jee... die akan jd cair tp pekat.. paham x???
4- bile da sejuk sikit, ambik berus dan kacau-kacau sikit mende tu.. pastu sapukan atas idong..
5- tunggu sampai lapisan tu keras dan lepas tu.. tanggalkan... siap!!!!

senang je kan??? cube la.. tp gelatin tu susah sikit nak jumpe.... hehe..

SELAMAT MENCUBA!!!

AIDIL ADHA AWARD

td cik etty berjalan ke blog cik nina kiteww... pastu terbace la kat bawah tu yang nina says tu... die ckp die bg award ni kt smua follower die.... cik etty sbgai follower y baik pon terima laa,... =) actually award nie dr cik shida..


wahahaha... tenkiu cik nina and cik shida. len kali bg lg yerr!!!!

** cik etty bg award nie kt sumer follower etty.. wajib jawab tau!!! tak jwb dose!!!

KALAU DULU-DULU...

kalau dulu-dulu bangun awal pagi sebab nak sambut raye aidiladha
tp sekarang lepas smbahyang subuh sambung tido balik...

kalau dulu-dulu wajib ade baju raye baru walaupon raye korban
tp sekarang pakai baju lame jee...

kalau dulu-dulu pakai baju cantik-cantik
tp sekarang pakai t-shirt ngan jeans po da cukop..

kalau dulu-dulu slalu ikot mr abah pegi kt org sembelih lembu
tp sekarang duk umah tgok tv jer..

kalau dulu-dulu lepas sembahyang raye tros g umah maklong
tp sekarang tros blk umah sambong tido..

kalau dulu-dulu siap boleh guling-guling lagi kt atas jln ke bandar
tp sekarang sesak yang amat..


ni la perbezaan sambutan raye korban cik etty.. haha... raye korang camne?? meh la kite story same-same..

live | love | laugh

Saturday, November 13, 2010

kuik hapdet

igt tak entry lepas pasal kazen cik etty??? alhamdulillah.. skrg die da bertambah bek... trimas kpd sape2 yang mendoakan beliau.. mlm ni turn cik etty lak utk jge die bersame2 ngan kakak die.... n puan dan tuan doktor da igt cik etty ni akak die da.. xkesaa... saye kan kembar die!! *walaupun tue 3 hari dr die*

nnt hapdet lg ek!!!

Wednesday, November 10, 2010

KAWAN-KAWAN!!! SILA BACA!! PENTING!!

penting la jugak...

*
*
*
*
*
9-11-2010 (isnin)
kazen cik etty ditimpa kemalangan.. biase la kt teganu ni kan musim hujan skang.. so jln licin.. kazen cik etty y dianggap sbg adik ini tunggang moto ngan kwn die.. die y bawak.. pastu die terbabas ntah macam mane ntah.. org ckp die terlanggar tiang lampu.. kecederaan yang dialami
-kulit pipi trbelah
-tulang pipi retak di kedua2 belah
-kedua2 tgn patah
sekarang ni die da sedar tp xblh bergerak..

oleh itu cik meminta tlg rakan2 semua utk mendoakan kesejahteraan die.. semalam cik etty pergi melawat die kt spital sgt sedih melihat keadaan nya... harap2 semua dpt mendoakan die.. trima kasih..

Wednesday, November 3, 2010

NOSTALGIA LAMA

korang pernah tak bile tgok sesuatu tu teringat kat kenangan lame... cik etty mmg selalu camtu... tgok mende tu sket da teringat... kadang2 sedih jugak sbb teringat zaman tu mmg best.. hehehe..

ari tu cik etty gi rumah kwn sbb mrs mama mai amik lewat.. then ktorang ronda kt pantai... but sblum tu brenti kedai bli air tebu jap.... dket ctu bermulalah kisah nostalgia lame cik etty... wahahaha...

korang igt tak coklat yang korang suk mkn mse kecik2 dulu?? ari tu cik etty nampak nie!!!!

taw tak ape tu??? yaa!!! coklat 50sen.. hehe.. zaman akak2 dulu ade tak hah?? zaman cin etty ade! sedap la jugak... dulu slalu mintak duit ngan mrs mama.. tak pon tros amik kt kadi mak sdare cik etty... haha.. men rembat je...


then cik etty terjumpa nie plak...
 coklat payung... suke btg die... cam payung.. eheh...

 tataw la coklat ni name pe.. tp dulu2 slalu mkn... sedap la jugak.. *blagak coklat murah!!*

da best and da bomb!!! gula2 udang.. kenape udang?? sbb ade gambar udang kt wrapper die.. hehe... syok.. pastu ade satu lapisan pembalut tu yang larut ngan air liur... waa... manyak syok woo bile mkn....

tu antara kenangan yang tak dpt lupe... nostalgia lame diungkap kembali...

*jgn lupe klik iklan nuff sy and jwb poll tu yer!!*

LIVE | LOVE | LAUGH

Saturday, October 30, 2010

NEGERI SEMBILAN KALAH

DEMMM!!!! sedey wooo bile negeri kesayangan ku kalah ngan klantan.....

xper..xper... len kali try lagi!!! bkn stakat try yer!!! sile menang!!!!!!!!!!!! ok..... hahahaha....

LIVE | LOVE | LAUGH

berseronok di KL

ari rabu lepas cik etty blk kl... lepas abes je exam komputer 1 teros cabut.. hehe... ktorang btolak lam kul 12.30 then sampai bangsar lam kul 9 +.  cik etty blk pon sbb mak sdare cik etty yakni MAKTEH dan PAKTEH nak berangkat untuk menunaikan haji ke MEKAH..

ke esokkan harinya (khamis) kami btolak ke kelana jaya.. kul 5 da bangun wooo.... then sambong tido lam kete.. ahaks... gambar kt sane cik etty kidnap dr blog kazen cik etty yer.. hehe... sori akak... hehe...


cik eqa dan cik farie...

next blk umah then kuar ke mid valley... akak2 ku sekelian ni nak pegi tgok C U T I  C U T I  C I N T A. syok woooo.......... but before that..... gi mkn dulu.. kat mane lagi kalu bkn kt tmpat fevret kn.... MC'D laa....

enjoy the pictures..


*kidnap dr blog cik eqa lagi...*




nampak kami ber-"babi beratur" BBQ frenchfries?? hahaha... *sila jgn salah faham dgn istilah itu yer!!!!*

then.... jom movie!!!!


haha......... btw, C U T I  C U T I  C I N T A  B E S T ! ! !

LIVE | LOVE | LAUGH

Sunday, October 24, 2010

HADIAH DAH SAMPAI

yeay... ari tuh cik etty ada join satu contest dr nfahk.. hari ini.. pakcik pos laju tu bising2 tekan hon suh cik etty kuar.. malangnyer cik etty suh mrs mama y kuar.. motipnyer??? mlas.. tu je... meh layan gambar yer... cantik.. dr srwk gitu...


gambar si arie... hehek...

btw.. korang ade nampak mende nie kt page cik etty???


kalu nampak harap la jwb dan klik yer.. hehehe....

live | love | laugh

Saturday, October 23, 2010

PELIK

cik etty keboringan.. so, mengoogle mende pelik ler.. eheh... ni koleksi kasut pelik..






kau sanggup???


live | love | laugh

*btw.. sila jwb polls kt sblah ni yer!! *
There was an error in this gadget