hit me..

Wednesday, September 28, 2011

Curl Your Hair Using A Flat Iron or Straightener

Assalamualaikum!

Mesti bagi akak-akak dan adik-adik yang pernah curl rambut tu pergi ke salon setiap kali nak curl rambut kan? *Abang-abang pon boleh jugak!* Tak pun beli curling iron kan? Pastu mesti ada yang menangis-nangis nak beli curling iron tapi tak cukup duit..  Kan? Kan? Mesti ada punya! kihkihkih

Hari ini Cik Etty nak ajar korang macam mana nak curl rambut korang dengan menggunakan flat iron. So, tak payah lah korang nak mengada-ngada tergedik-gedik dekat emak pujuk belikan curling iron. Pastu menyesal sebab nak flatkan rambut balik tapi tak ada flat iron.. *Ayat entah apa-apa*

Oleh kerana Cik Etty memakai tudung, so tak boleh lah nak tunjukkan dekat korang macam mana Cik Etty buat kan... So, bantuan akaks-akaks dari Youtube la jawabnyer... hehehe



OK dah! Nanti Cik Etty bg tutorial nak curl rambut tanpa menggunakan haba pulak... tatatititutu!!

*APAHAL???

Saturday, September 24, 2011

THE CUBE FEVER


Justin bieber fever has been lifted and now it's time to turn the cube fever! I am not talking about the usual cubes, or boxes. It is also not about this cube.  

I'm talking about a cube that provides a variety of the latest tunes, buzz, and the best is the the various excitinggames and many more. Yes! I'm talking about this cube!

 
It is the only mobile portal that gives you the best and latest buzz from all around the world. From Pitbull to Barclays Primier League. BOOM!! Everything is here! Music, sports, games, wallpapers and loads of other EXCLUSIVE content for your mobile.  

It is DA BEST CUBE EVA!!

You will not satisfied just by reading this, so Lets Check It Out!!

I'm Happy, You happy!! 

 yeah!!!

Friday, September 23, 2011

Orang Akan Ingat Pada Kita Bila Kita Dah Mati

Assalamualaikum!

Korang pernah dengar tak lagu If I Die Young by Perry Band? Aku sangat suka lagu tu sekarang. Dan yang lebih aku suka ialah lirik lagu tu. Meh aku copy paste lirik die..



If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

Lord make me a rainbow, I'll shine down on my mother
She'll know I'm safe with you when she stands under my colors
Oh, and life ain't always what you think it ought to be, no
Ain't even gray, but she buries her baby

The sharp knife of a short life
Well, I've had just enough time

If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

The sharp knife of a short life
Well, I've had just enough time

And I'll be wearing white when I come into your kingdom
I'm as green as the ring on my little cold finger
I've never known the loving of a man
But it sure felt nice when he was holding my hand

There's a boy here in town, says he'll love me forever
Who would have thought forever could be severed by
The sharp knife of a short life
Well, I've had just enough time

So put on your best, boys, and I'll wear my pearls
What I never did is done

A penny for my thoughts, oh no, I'll sell 'em for a dollar
They're worth so much more after I'm a goner
And maybe then you'll hear the words I been singing
Funny, when you're dead how people start listening

If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

The ballad of a dove
Go with peace and love
Gather up your tears, keep 'em in your pocket
Save them for a time when you're really gonna need them, oh

The sharp knife of a short life
Well, I've had just enough time
So put on your best, boys
And I'll wear my pearls


***

"Funny, when you're dead how people start listening"


Cuba korang tengok yang aku 'pink'-kan tu.. Korang tahu tak maksud dia? Sila translate sendiri yer.. hehe.. Tapi aku rasa memang betul lirik tu kata. Bila seseorang tu mati, barulah orang lain akan ingat dia. Ingat apa yang dia pesan, apa yang dia pernah buat segala apa la kan.
Cuba korang baca surat khabar. Mesti ada la yang macam "Arwah pernah kata ingin makan bla bla bla" kan??? Kenapa baru nak teringat? Kenapa time arwah masih hidup tak bawak je dia pergi makan? 

Hal ni pernah terjadi dekat sepupu aku. Time ayah dia meninggal, dia punya la nangis sambil cakap "Abah pernah pesan suruh Along selalu tolong mak. Along tak pernah ikut cakap abah." And I was like, "Tu lah, time ni la kau nak menyesal pon" hehe.. Jahat jugak aku kan?

***

"They're worth so much more after i'm a goner"

Ni pun aku rasa betul jugak. Just see Our Beloved P.Ramlee. Hari tu aku ada la tengok dokumentasi tentang dia dekat channel History. Kisah dia sangat sedih. Pastu aku terfikir, kenapa time dia hidup orang selalu dengki pada dia. Tapi bila dia dah meninggal barulah nak iktirafkan? 


***

Tu je yang aku nak cakapkan. Sorry lah kalau entry ni panjang. Cuma aku rasa lagu ni memang ada yang betulnya. Cuma yang "bury me in satin" tu je yang tak berapa nak betul sikit. Ye la, orang Islam kan dibungkus dengan kain kapan, bukan kain satin! hehehe..

Monday, September 19, 2011

KORANG TAHU APA SINARAN UV BOLEH BUAT PADA KORANG???

ASSALAMUALAIKUM!

Selepas baca dekat sini, aku terkejut giler.. Banyak benda yang aku belum tahu pasal sinaran UV. Yang aku tahu kene pakai sunblock untuk elakkan sinaran nie.. Aku tak tahu pon yang sinaran UV bukan hanya datang dari Sang Matahari..

Selepas aku godek-godek kat sini, aku nak tanya korang pulak... Korang tahu tak yang :

i) 80% sinaran UV datang dari awan?

ii) Air laut dan buihnya memantulkan 25% cahaya UV?

iii) Pasir pantai yang kering memantulkan15% sinaran UV?

iv) 50%-100% sinaran UV boleh menembusi cahaya atau lapisan yang nipis?

Dekat sini jugak ada bagitahu anda tentang barang-barang dirumah anda yang boleh mengeluarkan sinaran UV ni.. Pastu dia akan suruh anda jawab polls untuk mengetahui tahap sinaran UV yang sedang merewang-rewang disekeliling anda.. 



Then, I was like "Laaa.... Banyak gila barang-barang kat rumah aku memancarkan sinaran UV nie!"

Info tambahan sila ke SINI !

Saturday, September 17, 2011

RARA ZIKRY ~TOLONG DIA~

Assalamualaikum!



Hari ni baru aku dapat tahu tentang Rara Zikry. Kakak yang cantik ini telah mengalami satu keadaan yang amat memedihkan dimana semasa beliau beriadah bersama kawan-kawan beliau telah diserang asma. Dalam perjalanan ke hospital, rakannya mendapati bahawa beliau tidak sedar dan mulutnya berbuih. Doktor telah mengesahkan bahawa beliau dalam keadaan koma. Setelah sedar dari koma (Tak tahu berapa lama) beliau tidak boleh bercakap dan sesetengah anggota badannya susah untuk digerakkan. (Diambil dari blog-blog lain)

Keluarganya telah membuka satu fanpage di Facebook untuk meminta bantuan dari rakyat Malaysia. --->Contribution for Rara Zikry's Medical Expenses.


Walaupun kita tidak mampu untuk menolong beliau dengan bantuan wang atau barang-barang, kita boleh tolong berdoa supaya beban beliau diringankan.


Kakak, saya tidak dapat menolong akak dari segi benda, tatapi saya tetap berdoa supaya kesihatan kakak pulih seperti dahulu kala. Jangan berputus asa!

Kepada sesiapa yang ingin menderma, bolehlah berbuat demikian melalui :

Maybank Account Details
Account Holder Name: Zarina Binti Amir
Account Number: 112183147486
SWIFT CODE MBBEMYKL

atau

menghubungi ibu beliau, Zarina Amir di 012-3603509 atau zarinazikry@gmail.com

You Can Read This??? Drop Some Comments!

Sunday, September 11, 2011

Top 10 Most Unique Buildings in the World

Hundertwasser Building

Fact :
* There were 1000 windows
* The highest point were 12 floors
* Done at 2000
* Designed by Friedensreich Hundertwasser.


Bubble House

Fact :
* Located at France
* Designed by Antti Lovag

The Crooked House

Fact :
*Located at Poland
* Constructed in 2003


Kansas City Public Library


Fact :
* Located in Kansas
* The design is like books in the bookshelf.

Ferdinand Cheval Palace
Fact :
* Constructed in 1879
* Was the inspiration from the bible and hindu mythology

The Dancing House

Fact :
* Designed by Vlado Milunic
* Completed in 1996
* Originally named Fred and Ginger

Mind House

The Longaberger Basket


Fact :
* World largest picnic basket
* Home office for the Longaberger Company
* Located in Ohio
* Completed in 1997

Hang Nga Guesthouse : Crazy House


Bahai House of Worship


Fact :
* The Indian Bahai Temple
* Located in New Delhi, India

Source : H.E.R.E.

Raya di Sekolah

Assalamualaikum!

Khamis lepas yakni 8 September 2011 sekolah aku ada membuat Majlis Hari Raya peringkat sekolah..Oleh kerana budak-budak upper 6 dah semakin sibuk dengan study dan Majlis Perwakilan Pelajar Tingkatan 6 sudah diserahkan kepada budak-budak lower 6, biarkan je la diorang uruskan majlis tu nanti.. Kami kakak-kakak dan abang-abang sediakan makanan dan perut je!








Majlis hari raya ini adalah majlis hari raya terakhir kami menyambut di sekolah. Tahun depan sudah tiada lagi. Mungkin kami tengah sibuk nak buat preparation ke U atau sudah ke U.

Saturday, September 3, 2011

Photo of Super Junior's Heechul In The Army

Kpop Again!

The whole world already knows that Super Junior's Heechul had be enlisted in joining the army training. He had to undergo a four-week training before performing his services for two years.

Just look at our poor heechul as he have to shave his favourite hair. 








Source HERE

Super Junior's Shindong New plastic Surgery

Our idol, Shindong admitted that he already went for a cosmetic surgery to get double eyelid. With his new body, Shindong look better and cool.. =)

Cute huh?

Source HERE

Friday, September 2, 2011

Hari Raya

Assalamualaikum!

Hari ni dah hari keempat dah kita beraya. Hari raya korang camne? Duit raya banyak tak? Aku ada la dapat dalam 50 hinggit.

Oleh kerana orang lain sibuk menempek gambar rumah dorang semasa persiapan raya, aku pon nak buat jugak la.. Cuma aku ni ketinggalan bas sikit. Lambat.. Orang dah sibuk buat entry pasal pergi beraya, aku baru nak tunjuk rumah aku.. haha..

 Sehari sebelum raya, abah dah sibuk memanjat pasang lampu liplap nie.. Semangat betul la!

 Ni ruang tamu utama kami. Tak guna sangat sebab bila orang datang, dorang suka duduk dekat ruang keluarga. Dekat situ ada TV =)

Ni rak kat ruang tamu tadi. Ada banyak gak la gambar. Yang frame banya-banyak belah kiri tu, gambar aktiviti askar angah aku. Yang belah kiri tu gambar aktiviti bomba aku.. Siap medal sekali aku letak situ.. haha..

 Ni pulak ruang gambar family. Betul-betul depan pintu. Masuk-masuk rumah je terus nampak gambar nie..

 Ni ruang tamu kedua kami. Biasanya kalau ada makan-makan tu duduk dekat sini lah..

Yang ni pulak ruang keluarga..  Ni la tempat kitorang anak-beranak lepak-lepak tengok TV...

***********

Okeh. Aku nak citer pasal suasana pagi raya pulak.. Tahun nie gambar family ambik lewat sikit.. Hari kedua sebab along aku balik lewat.. So, aku letak gambar mengarut dulu ek!

 Ni aksi tetap abah aku.. Mesti ada punya la... haha...

Sangat suka gambar nie... Dan sangat sayang gambar nie.. hehe..

Oleh kerana raya adalah sebulan, aku nak ucapkan yang ntah kali ke berapa entah, SELAMAT HARI RAYA!!!!

Namun begitu, tak lupa juga nak ucapkan SELAMAT HARI KEBANGSAAN!!!
Meh layan video nie.. Best sangat!!


There was an error in this gadget