hit me..

Monday, September 27, 2010

RINDU

hiiii!!!!!!!!!!!!!!

wah lamenyer tak update.. terasa rindu plak.. tapi apakan daya... incik malas datang mlawat lagi... tak sampai hati pulak nak hambat die pergi...

perkembangan cik etty??? uish.. memang sentiasa mengembang... ntah bile nak brenti pon tataw... hahak... kene exercise nih... tapi tulah... mula2 je bersemangat.. last hangat2 taik ayam je... *taik ayam hangat ke???? sape taw???*

 hish..hish..

sehat??? oh..cik etty senantiasa sehat... sakit pon tetap mngaku sehat bagi mengelakkan dipaksa makan ubat... yakssss..... bayar seribu baru cik etty makan.. amacam?? sanggup??? *tapi kalau dah mr abah marah kena jugak...*



taknak laa... taknak laa....

oleh kerana incik malas masih lagi berkampong disini.. cik etty hanya update stakat nie saje.. bye u'ollss...

live | love | laugh

Wednesday, September 22, 2010

UPDATE SEMATA-MATA

nak update malas... tak nak update lak taknak blog bersawang plak... oh diriku dalam dilemma.... huahahahaha....

esok mrs mama xdapat ambik cik etty dr skola sbb die kene jage budak2 skola die upsr.. so terpakse la cik etty menumpang anak spupu cik etty balik rumah die..

damn!!!

mlm nye pulak kazen cik etty nak bertunang pulak... oleh itu, cik etty hanya menetap di situ sementare.. lepas abis majlis tu balik lerr...

 cabootttt!!!!!!

 td cik etty dpt adiah file dr cg sbb dpt the highest mark lam subjek komputer... Alhamdulillah... tenkiu cg.. lenkali bg pendrive lak eh!!! hahahaha...
ye!!!!!!

malangnyer, homework bm yang cg nak esok blom siap lagi... huhu.. malas nye nak wat essay..... huwaaa....

 idea????

oleh itu.. cik etty blah dulu... adios!!!

papai!!!!

live | love | laugh

Friday, September 17, 2010

HARI RAYA PART 3

hari ni cik etty nak cerita sal hari raya kedua kami.. abah decide nak gi Simpang Pelangai lak.. tempat ni dekat dengan Negeri Sembilan tapi dia masih lagi dalam negeri Pahang.. kira2 cam dekat sempadan la.. 

Simpang pelangai adalah tempat kami adik beradik membesar. dari cik mr abah ngan mrs mama mula2 kawin sampai la cik etty umur 4 tahun. then kami pindah ke Terengganu

kami ke sana untuk beraya di rumah mak angkat cik etty. kami sangat rapat sampai cik etty panggil dorang 'mak and ayah'. da macam mak ayah cik etty da.. anak2 dorang pon panggil cik etty 'kaklang'. 
ni la parent angkat cik etty... but... mane cik etty???
dr kiri: mr angah, mrs mama, mak, mr abah, ayah

oke..oke.. ade pon cik etty..
dr kiri: mrs mama, cik etty, mak, mr abah, ayah.

then kami ke rumah MakCik Yah.. dimana arwah anak dia bernama Usop pernah menjadi bestfriend cik etty. *no wonder la perangai aku cam jantan je* syok.. bile tengok si adam (adik arwah) teringat lak si Usop mase kecik2..

syok nampak mr angah duk atas kerusi bari MakCik Yah..

last skali kami ke rumah 'ehem..ehem' mr angah. kenyang makan bubur lambuk die.. huhu.. sis.. tenkiu yer.. len kali sile blanje cik etty yer... hehe.. sori gambar takde.. malas nak ambik sbb sebok nak mkan.. haha..

tu saje kisah raya cik etty... korang pulak camne???

Wednesday, September 15, 2010

KISAH HARI RAYA PART 2

*sambungan dari entry smalam

dari kubur kami teruskan perjalanan ke rumah sdare... mula2 ke pak mbong sbb da hampir tgh hari.. so kaum adam kena pergi sembahyang jumaat.. kebetulan rumah pak mbong sekat ngan masjid.. jadi pitstop pertame kami di situ la.. umah pak mbong ade buat lontong.. mmg superb nyummy ler.. kenyang cik etty mkn.. bak kate orang nogori, MONTENENG DEN! *kantoi makan byk*

 sedap nampak!!
dr kiri:kak chik , maklang

next, kami ke rumah makteh cik etty sebab dia ada buat openhouse.. sedap... lauk gulai kambing bagai.. malangnya cik etty tak makan sebab masih lagi kenyang *alasan diet* 

 bersemangat mr abah makan..

ye.. itu dia.. kapten mohd fikrizan aka mr angah makan dengan penuh bergaye sekali...

bersama cucu pertame makteh..
dr kiri: mr pical, mr abah with ameera, mr alang

ameera dibamm..dibamm.. macam anak jepon!!!

bertolak ke rumah sedare laen pulak... ke rumah spupu mr abah.. rumahnye berada diatas bukit.. xde la tinggi beno tp bukit la jugak..

cik etty bersama cik eqa.. berlatarkan pemandangan hijau..
dr kiri: miss eqa, cik etty

mr abah dengan gaye lame nye...

kemudian kami pulang ke rumah nenek... tido... oh tidak..  melayan sanak-saudara yang datang menyerang.. anak spupu cik etty mintak duit raye cik etty buat dunno je.. ahahaha... saya masih bersekolah... harap maklum...

*kisah hari raya ke-2 bersambung next entry...

Tuesday, September 14, 2010

KISAH HARI RAYA

halo..halo!!!!!!!! lame tak update... dah berhabuk da... tapi biarlah.. sebab malas lagi nak mengemas blog ku oni.. masih lagi penat mengemas rumah di kampung dan rumah sendiri... ceh.. rumah sendiri mcm cik etty y beli kan?? well.. should i say rumah parent i?? bunyi mcm da kawen la pulak.. biar la.. erm... rumah di terengganu.. (walaupun hanya la di terengganu dan tiada dekat lain lagi) 

meh cik etty critakan tentang kisah beraya di kampung cik etty tersayang iaitu di KUALA PILAH, NEGERI SEMBILAN. kami balik kampung hari rabu lepas.. malas nak blk awal sbb nak kemas rumah dulu.. senang bila dah balik terengganu.. tak payah kemas lagi bile peminat serbu..*lempang*

ok.. back to the topic... pd hari berikutnya yakni hari khamis kami bergotong-royong buat lemang. *cg bm, ayat ni boleh kasi A++ tak??* memang setiap tahun mcm tu.. da kire adat raye dah...

*abaikan kauliti gambar* 
1.sediakan apa yang patut
2. mrs mama sedang memasukkan daun pisang kedalam buluh
3. buluh yang siap dimasukkan daun pisang
4. miss along masukkan beras pulut beserta santan
5. lemang yang siap untuk proses pembakaran
6. bakar lemang sambil dijaga oleh mr angah, mr pak uda n mr pical berserta pembantu
7. lemang yang siap dipotong oleh mrs amok dan siap untuk dimakan oleh cik etty

pagi raya pulak.. ape lagi kalau bukan sesi berslaman dan sesi bergambar.... kan???? kan????
gambar sesi bersalaman ade tapi pendrive plak yang problem.. *hampeh tol*  jadi sesi bergambar keluarga jela...

belakang kiri : mr along, cik etty, mr angah
depan kiri: mrs mama , mr abah..
*abaikan ketinggian kami kerana sememangnye cik etty yang plg pendek walaupon sudah 160cm... tp juara tetap berpihak kepada mr angah*

then kami pergi melawat kubur... acara tetap setiap tahun kami beraya di negeri sembilan..

dari kiri- mr mat, mr apit, mr along
pekerja membawa sabut dan surat khabar utk buat ubat nyamuk

mendaki bukit dengan penuh bergaye

berposing stelah sampai di puncak..*cewaahhhh*

ambik tempat masing2 sambil bersihkan kubur

 amin....

 mr alang posing semata2..

bergambar sebelum balik. 
dr kiri: mr abah, mr angah, mrs mama

*oleh kerana entry ini sgt pjg... cik etty akan menyambungnya di next entry...

live | love | laugh

SELAMAT HARI RAYA

Wednesday, September 8, 2010

UPDATE RAYA

pukul 8 nanti cik etty da nak balik kampong..

tp tak mengapa... sebab bkn cik etty yang drive.. mr abah yang drive.. huhu...
~mr abah~

so kami (cik etty, mrs mama n sis zaharah) tido je la kat blakang...

nseb bek kt boot crv tu da penuh ngan barang.. kalau tak da lama cik etty pergi hampar toto n tido ctu... baru syokkkkk.....

anyway.. cik etty nak ucapkan..........

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN..

nah duit raya... hehehehe

and SELAMAT MENGUMPUL DUIT RAYA yerrr.......

Monday, September 6, 2010

SELAMAT HARI RAYA!!!!


hari rabu ni cik etty da nak balik kampong da.. kat negeri sembilan.. ade sape2 budak nogori??? meh dtg raye.. oleh kerana cik etty da malas nak post lepas nie. so post la awal2.. hehe..

Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin...

Thursday, September 2, 2010

MARI BELAJAR KOREA!!!

seperti yang ramai kawan etty taw.. etty ni memang giler minat KOREA.. semua pasal korea etty nak amik taw.. tapi tak tataw pon...keke.. so ari nie... etty nk ajar korang sikit bahasa korea yang etty pon baru belajar.. hehek..

TOPIK- ROMANCE

1. 당신을 사랑합니다 (dangsi-neul saranghamnida) - i love you
2. 난 당신이 필요해 (nan dangsin-i pil-yohae) - i need you
3. 난 당신과 살고 싶어 (nan dangsiwa salgo sip-eo ) - i want to be with you
3. 나 결혼해 주시겠습니까?  (na gyeolhonhae jusigessseumnikka?) - will you marry me?
4. 함께 인생을 만들어 갈 수 있습니다 (hamkke insaeng-eul mandeul-eo gal su issseumnida) - lets build a life together
5. 난 당신이 내 아내가되고 싶어요 (nan dangsin-i nae anaegadoego sip-eoyo) - i want you to be my wife
6.난 당신이 내 남편이되고 싶어요 (nan dangsin-i nae nampyeon-idoego sip-eoyo) - i want you to be my husband


jadi pada siapa2 yang nak lamar awek tu.. boleh la buat kelainan sket.. hehek.. len kali etty ajar lagi ek.. cadangkan lah topik ape yang korang nak... ok!!!!!

안녕! (annyeong!!!!)

p/s- pada sesiapa yang komputer die tak boleh baca hangul tu harap maaf la yer.. tp korang still blh sebut lagi kan??? hehek.. tu bkn salah etty.. tp komputer korang takde software tu kot....
There was an error in this gadget