hit me..

Saturday, September 26, 2009

balik hostel semula!!


dalam beberapa jam lg aku akn duduk di hostel pulak.. esok ade program sambutan hari raya peringkat sekolah tp aku n beberapa org y tpilih akn pergi menemui menteri besar.. ntah ade ape aku pon tataw.. g je lar.. anyway geng!! i will miss u guys!! papai...

Friday, September 25, 2009

kebuhsanan bermula kembali



ari ni sumer abg aku da blk kl.. (cam ramai je abg) after spm aku plak ikut jejak dorang.. kalu parent aku nk blk skali xper r.. tp klu dorang ta nak jgak aku blk la sengsorang.. ta pon ajak geng aku.. huahaha... boring nyer.. tataw da nk wat per.. misi mencari contact lens aku pon ta selesai lg.. ntah mne along aku letak... mahal tu... kne carik gak smpai dpat... berat badan smaken mningkat... ble nk turun lak ni?? kne try la jus mate 5 tu.. spupu aku try da langsing dye skang ni... jeles lak aku.. nnt r lpas spm aku try.. haha... bru best.. lpas spm?? lmbat lg tu.. sumtime rse cam ta sabar je nk abes spm tu.. but sumtime rse cam tkut nk hadapi hari penting tu.. tataw lar... parent aku mengharapkn aku... well mmg slalu camtu.. bese r.. satu2 nyer anak pompuan dorang.. abg2 ku tu pandai.. kne la ikot jejak langkah dorang... arghh... stress gak aku pikir sal ni.. mlas r nk pikir lg.. y penting idop kne truskn.. chaiyok2!!!! doakan aku berjaya yer... aminn...




~end~

Tuesday, September 22, 2009

rumah terbuka kini masih dibuka...

haha.. cam lawak jer title tu ek.. ari ni sperti cam aku da bgtaw.. umah aku ade open house... n sumer d jemput dtg ek.. xde la lauk y spesel tp mkanan dr nogori ade r.. mlas nk tulis so tgok jer la pic ek.. sempat agi amik tup...


~end~

Monday, September 21, 2009

yea..yea.. rayer!!

sdap giler aku g rayer umah sdare smalam.. xsangke dpat gak aku duit rayer walopon umur da meningkat camni.. hahak.. xla byk sgt pic y aku amik lam tepon aku tp adela jgak kan.. meh aku tnjukkkan...
mule2 sesi salam menyalam... model:along n abah aku

*lepas salam ade sesi ceramah lak.. well nasihat dr mak bapak ktorang.. akan ku igt wat slamanyer...





sesi bergamba lak.. model:along aku


pic pemeli lak.. model: pemeli aku r..

then tros g umah uncle aku.. sbb nenek ku ade kt ctu.. mmg ramai r.. tp xse-happening cam kt kg aku (negeri sembilan).. anyway, mak pesan jemputlah kerumah ari rayer ke-3 ni yer.. sape y knal jemput2 r..hahak..

camat ari rayer sumer!!!



Saturday, September 19, 2009

salam aidilfitri buat semua!!


dengan kebenaran duli raja2 melayu, saya pemegang mohor telah penat memegang nyer jadi saya nk buang la.. haha.. lwak nabil tu mmg aku xkn lupe la.. tp camne pon ari ni maybe ari terakhir umat islam poser.. n last day aku poser sbgai pelajar smklb.. ala.. sedey la plak.. walaw bgaimanapon, esok raya!!!! so buat semua, x kira kaum n bangsa, aku nk ucap kn SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN kt korng sumer.. well, kite kn SATU MALAYSIA.. haha... tataw ape itu mksud zahir n batin?? erm.. check kt kamus yer!!sekian..

~end~

my collection..

aku da tataw ape nk ltak kt cni.. so, aku pon decide la nk tunjuk my collection.. bkn byk pon.. camping bomba n cadbury je.. mlas lak nk tunjuk kasut.. huhu.. sbb mls nk amik pic kt luar.. so, enjoy!!

well... cadbury is the best!! yummy...


i am very proud wit it..

~end~

Thursday, September 17, 2009

ant nest cookies (biskut sarang semut)



haha.. ant nest?? btol ta hah? anyway, trial exam da abes.. thats mean aku da merdeka.. yeah!! MERDEKA!!! haha.. lame nyer ta laung word tu.. tp ta la merdeka sepenuh nyer.. sbb lpas ni ade spm lak.. wakaka... lepas smpai umah lam lebey kureng kul 3 td aku pon trus zZzZ (tido) haha.. bese r.. qada' tido.. n mlm nyer plak ktorang ta g smayang tawarih.. huhu.. abah sorang je y g.. n mak lak ajak aku wat biskut sarang semut.. mmg byk r biskut aku blajo wat tahun ni.. mak cakap, nnt da ble jd bini org, ble raye ble wat kuih ngan mak mertua.. haha.. cam awal je.. well abg aku pon lom kawen lg.. nk2 plak y sulong tu.. awek asyik tuka2 je.. huhu.. latest lak ngan org sabah. mlas aku nk layan mamat sorang tu.. lantak dye lar.. angah lak duk jage jr dye y kne denda x g traweh.. hish.. susah tul duk kt universiti tentera ni.. back to the main coz da berbatu2 jauh nyer aku menyimpang.. haha.. aku pon tlg la mak aku wat.. perhati kn care2 dye menguli.. lebey kureng lam sejam kemudian siap lah cookies ktorang.. byk gak.. muat la 2 tupperware petak tu.. haha.. disebab kan aku wat mse mlm, ble la aku rse.. haha.. best gak wat mlm2 ni.. SEDAP giler!! haha.. suda byk y msok ke prot ku.. n suda ku brenti merasa nyer sbb mak aku da mara la plak.. haha.. x per la.. nk g kemas bilik abg aku lak sbb suda kosong rak komik dye.. sbb aku kebas n bwak msok blik aku.. so, kne pulang kn sblum kpale aku kne sekeh esok.. haha.. papai.. adios...

ni la rupe biskut aku.. sory.. x leh nk close up lar.. gne enset lame sbb enset bru duk kt spupu aku skang ni.. ble la nk amik ni..



~end~

Friday, September 11, 2009

my new cookies..!!


ari ni ngan smangat nyer aku nk wat biskut rayer!! huhu.. yer lar.. kejap lg da nk rayer.. umah aku nni penoh ngan biskut tunjuk je.. so, ku ckap la kt mak aku, nk wat biskut coklat cip.. puas la aku carik resepi kt tenet and finnaly i found it.. huhu.. tu la gune nyer ade internet.. haha.. ni sikit pics n close up.. haha..
banyak nyer!!


siap ade luv2 lg. haha..

Thursday, September 10, 2009

yarrr...


tensen nyer pikir sal add math td... ble bukak je soalan, aku rse geli aty.. haha.. ape jenis soalan ni?? haha.. tu la.. latihan da wat, tp ta igt2 jgak.. da la bimbang sal b.i aku ni.. cam terpesong jer.. ape nk jd ni??? actually sir, sye tertinggal laagi satu perenggan r.. sbb x sempat.. mase da abes.. sir!! pless!! tolong daku!!! jgn la turunkan kpd b plak.. sian sayer!! xper la.. pikir sal paper next week lak.. wish me luck keyh!!

Monday, September 7, 2009

harap diterima...

aku tataw nk cakap camne.. maybe aku perlu belajar tuk jd seyes sket.. not la sket.. tp BANYAK!! ari ni kwn aku ngajuk ngan aku.. sbb nyer aku x seyes ngan dye smalam.. n aku da anta mesej kt dye cakap aku sorry.. tp y dibalas, 'aku da maafkan ko, tp aku rse kite x leh jd cam dulu.. ko carik la kwan len y xmudah rse aty ngan aku' Ape aku nk wat?? maybe aku perlu biarkan aty dyer sejuk lu kot.. aku ni bkn y jenis y pandai memujuk.. =( n for kwan ku itu, aku mintak maaf byak2.. n kalu ko da xnak kwan ngan aku lg itu hak ko.. but u r the best fren eva.. aku slalu doa kt Tuhan bia frenship kiter smpai biler2.. tp maybe x diterime kot.. bia la.. maybe ade hikmah d sebalik mende ni.. salam....




maybe it is the best solution..

~end~

There was an error in this gadget