hit me..

Thursday, August 26, 2010

..:KAWAN SELAMANYA:..

dalam boring2 aku pon menklik2 file yang ade lam komputer aku nie..pastu terklik plak kat satu file yang menempatkan semua gamba aku ngan bestfren aku ~hana n anne~ huwaa.... rindu nyer time itu...

hana.. anne... masih ingatkah pada ini??

 dan ini...


  
dan ini???



oh diri sangat merindui semua itu..... amat merindui kamu semua... 

*jom raye nie g jln2 same???*

Saturday, August 21, 2010

DOSA

pernah tak korang pergi semayang terawih kat masjid??? sape pernah sila angkat tangan!!! sape tak pernah sile tunduk.. keke... pastu pernah tak time korang tgh smayang tu ade budak kurang asam boy sket tu gi buat bising kat belakang???  mesti pernah kan???? ade ke tak pernah???
sile inform kt cik etty ye supaya cik etty boleh melawat.. huhu..

*penah tak hah????*

alhamdulillah... sepanjang ramadhan tahun ni cik etty tak lagi tak pergi sembahyang terawih kat masjid..
*hebat!!!*

tp yang cik etty tak suke nye ade budak yang sesuke hati dorang je buat bising kat blakang.. siap lari2 pulak tuh.. macam rumah dorang je... geram betul... rase nak tembak fire je budak tu..


* brani nak buat bising lagi???*

time nak solat sunat witir pulak, cik etty ternampak ade sorang baby ni merangkak tak tentu hala.. atas sejadah orang pon ade.. si akak nie bile nampak adik die mreangkak atas sejadah orang baru lah die ambik adik die.. pastu lepas balik.. biar adik die merangkak lagi...

pastu cik etty pon teringat kate orang nie..

kalau ade anak2 yang buat bising time orang sembahyang hingga menyusahkan orang...*ade ke buat bising yang tak menyusahkan?? keke.. okeh sambung*  bukan setakat budak itu yang berdosa.. tetapi skali ngan parent dorang yang dpat dosa..

jadi.. nasihat dari cik etty.. baik sembahyang wajib je kt rumah dari dapat dose lain... kn?? kn?? siapa setuju??? angkat kaki!!! hahaha...


*tak payah laaa....*

Friday, August 20, 2010

..:SUSHI:..

saye sangat mengidam nak makan sushi.... huwaa.. ade sape nk blanje??????

terutama yang nie... eggs mayo... nyum..nyum..

nak sushi!!!!!

Sunday, August 15, 2010

NEW CLASS, NEW INVIROMENT

ari nie officially nyer dak2 klas ibnu khaldun berpindah ke klas ibnu rush.. sooooooo saaaaddddd.... huwaaa... tp nk wat camne... ttp kne blaja gak.. untuk menghiburkan haty.. aku ngan biha pon wat la lagu tema...

tajok- separuh jiwa ku pergi

 Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka

Benar ku *ek..ek* kamu
Tapi tak begini
Kau *teeeett* hati ini
Kau curangi aku

huahahaha... kenape perlu ade *ek..ek..* dan *teeett* tu??? sbb ktorang xde lirik y seswai lg nk replace kt ctu.. huhu... pantang kluar prkataan je mesti ade lagu tema.. bile cg bm ktorang ckp ttg salah eja perkataan lojik y spatutnye jd logika.. ku ngan biha pon tros nyanyi lagu agnes monica- tak ada lagika... huahaha.. sindrom ex-klas khaldun...huhu...

tu je la kot... mlas la nk taip byk2... anyway,
SALAM RAMADHAN BUAT SEMUA!!!!

Tuesday, August 10, 2010

HEPI RAMADHAN!!!!

aku trime sms dr kazen y.. sdap mesej tuh.. camnie..
*
*
*
salam... nama saya SYA'BAN.. saya ingin mengingatkan anda bahawa jiran saya iaitu RAMADHAN akan dtg mengunjungi anda tak lama lagi bersama isterinya, REZEKI dan kedua-dua anaknya, SAHUR dan IFTAR.. mereka akan ditemani olek ketiga-tiga cucu nya iaitu RAHMATBARAKAT dan KEAMPUNAN. mereka akan pulang selepas 30 hari dengan menaiki pesawat EID AIRLINES.. hargai mereka dan anda akan mendapat BERKAT.. Insya-Allah.. AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN..


best kan??? hehek.. 

oleh itu.. saya ingin mengucapkan kepada semua..
 
SELAMAT MENYAMBUT KEDATANGAN RAMADHAN DAN SELAMAT BERPUASA!!!!

Sunday, August 8, 2010

..:ME LIKE:..

ari nie officially aku jd pengawas pelatih kt skola aku.. SYABAS ETTY!!!!!! 
a : "eleh pengawas pelatih je bru.. nk kecoh satu malaya" 

buat a, aku nk kecoh smpai pluto pon ape ko kesah?? ade ko brani g interview ari tuh?? xde pon nme ko kne pgl ari nie??? ta least aku brani mencoba..   *amik ko!!* ntah hape y aku jwb mse interview ari tu pon aku tataw.. men jwb stret je.. hehe..

esok aku mule btugak kt blok Abdul Rahman Limbong.. deretan klas y bg aku agak scary.. kenape??? sbb keadaan plajar y hampeh ganazz... korang taw je la dak2 zaman skang nie.. x makan saman.. aku saman btol2 bru taw.. satu kesalahan sribu hinggit.. sile masukkan wang ke dlm akaun saye yer!! hehek.. *wink...wink..* 

xde ape y aku nk update sgt.. tu je kot... owh!! owh!!  to sys myza ali takziah atas kehilangan akak.. mungkin bkn jodoh akak dgn die.. Tuhan maha mengetahui ape y terbaek wat umat die.. abg ajem adalah umat y baek.. sbb tu Tuhan amik die dulu... sabar ekk... bkn mungkin.. tp etty taw mmg ade hikmah disebaliknye... lup u!!!! muahh!!!!

Tuesday, August 3, 2010

..:UPDATE:..

holllaaaa!!!! lame nye x update ek??? jap.. jap... ha..ha..hachooommm!!! da brabuk da bloh nie.. esok kne vakum nie.. hahakk.. ape aku nk citer ek... meh kite wat list..

1. SHINING INHERITANCE
   Alhamdulillah.. akhirnye abes pon aku tgok 28 ep.. best gile.. well... blh bg 9/10 laa... aku suke hero n heroin die berserta hero sampingan die.. huhu.. pandai la mr director die susun jln crita.. aku igt kn heroin tu ikot hero smapingan tuh.. tp die ttp ikot hero utama.. ye la.. da nme die pon hero utama kn.. hehe.. *hampeh* sape2 nk tgok  blh la tgok yer... saye tgok online je kt mysoju.com.. nk tgok?? *tekan sini*

2. NEXT TARGET
   nk abeskan drama IRIS lak.. da lame aku nk tgok citer nih.. xberkesampatan je.. *wlaopon sbena nye x jmpe* kenape aku nk sgt2 tgok citer nie??? sebab -| TOP pon blakon lam citer nie |-| BIGBANG nyanyi ost die |-| TOP sgt ensem, kachak lagi bergaye lam citer nie |- *lempang* kan best aku jd watak smpingan y jd aweks TOP tuh.. *lempang lagik* 

3. TARGET MASA PENDEK
   erk.. homework byk lg.. ape ek?? list lg.. 
~fizik (latihan)
~bm2 (karangan) *menyampah btol*
~math (latihan)
~P.A. (nota) *jugak menyampah*

bile la nk siap ni ek.. erk.. i mean bile la nk buat nie ek?? huhu... BM n Math tu nk esok.. math blh wat mlm nie.. BM wat esok la time fizik sbb cg xde... *yesss!!*

4. TAPI.....
   mak da kupas (btol ke) doyan.. baunyer menggugat selera ku...*ye..ye..saye mmg org kampong y mkn doyan* better go now.. hehek.. sblom tlambat.. adios!!!

salam
live | love | laugh
There was an error in this gadget