hit me..

Friday, June 14, 2013

LUCKY DRAW : BEG COMEL


Lawati untuk pelbagai info menarik mengenai :

1) Set Breastfeeding

2) Set Kesuburan

3) Set Kecantikan

4) Set Ibu Mengandung

5) Set Bersalin

Final Exam

Bismillah

Hari ni baru start first paper dimana ada sesetengah orang dah habis semua paper dan dah sampai rumah dah.. Malam tadi aku dengan Ama tak tidur sampai pagi. Study punya pasal. Aku bantai minum Nescafe 3 tin. Kesudahannya pukul 6 Ama tidur kejap, aku pulak duk guling-guling atas katil.. Macam-macam cara dah buat supaya dapat tidur kejap tapi hampeh... Biasanya setin Nescafe pon aku dah terjaga sampai pukul 3 pagi, ni pulak 3 tin. Tapi petang tadi aku pulun tidur dari pukul 2 sampai pukul 5.. hahaha


Banyak gila krisis yang melanda apabila nak habis semester nie. Nak-nak pasal penempatan semester hadapan. Sekali lagi nama aku dan housemate yang lain tersenarai dalam senarai KIV. Itu kira macam atas pagar la samaada dapat tempat atau ditendang keluar. Orang lain sibuk nak study exam kami pulak sibuk mana nak carik rumah. Ye la orang duduk jauh... Kalau dekat dengan rumah memang dengan senang hatinya aku ajak kawan-kawan aku duduk rumah aku je.. Sewa bulanan RM50 pon jadi lah.. 


Krisis kedua adalah kenderaan. Kalau duduk dalam Unimas boleh la jalan kaki or naik bas. Tapi kalau duduk luar mana nak carik kenderaan. Memang bas tu ada tapi kalau terlepas bas macam mana?? Kang tak pasal-pasal kena barred exam sebab attendance tak cukup. Sebab apa? Terlepas bas. Kalau boleh duduk kat UniGarden, aku ingat nak beli basikal je. Tapi kalau duduk dekat Desa Ilmu mampos nak kayuh basikal dari Desa Ilmu lalu ikut Kampus Timur dulu baru sampai kat Kampus Barat ni.. Haaa... Parah... Macam mana ni...??


Krisis lain?? Biarlah aku seorang saja yang simpan. Sesetengah perkara kita boleh cerita kan..? Sesetengah je.. Lagi setengah, simpan je lah walaupun berpotensi menyebabkan barah. Bukan barah sebenar, ini adalah literasi.. wahahaha... Bangga mak aku sebagai cikgu BM ni.. =D

Countdown nak balik rumah lagi seminggu. Tiket flight dah print. Semangat kau Lijah! Hari-hari tengok tiket tu.. Tak sabar nak jumpa Diboo and AliyaTak sabar nak jumpa Rasya. And the most important tak sabar nak jumpa mak abah serta tak sabar nak mengepau duit along dan angah.. hahaha... Kitak orang tunggu kamek balit hari khamis tok!


Wednesday, June 5, 2013

Taman Rekreasi Ranchan, Serian, Sarawak

Bismillah

Hari Ahad lepas kami dengan rumah atas berpakat nak pergi piknik dekat tepi sungai. Tempat yang dipilih adalah Taman Rekreasi Ranchan. Kami pergi 2 kereta.So 10 orang la total semua. 5 orang dari rumah atas, 5 orang dari rumah aku. Yang sekereta dengan aku ialah housemate aku Ama, Khai, Nisa and kawan FIT Hazimah. Satu kereta lagi budak-budak rumah atas Hana, Hani, Dayah, Mira and Zureen. Beriya kami bangun pagi siapkan sandwich yang diketuai oleh Chef Ama.. hehe

 Sepatutnya perjalanan dari Unimas ke Ranchan tu 45 minit je tapi since kami sesat sebab kereta depan tengok google maps, so kami punya perjalanan mengambil masa sejam setengah. wehehe... Nasib baik aku ada GPS. Last-last aku yang jadi guide...

Sampai-sampai je kami terus carik port, letak barang-barang semua then terus terjun... Air sejuk sampai menggigil aku! Tapi memang best! Orang pon ramai. Riuh je! Tak macam pergi Annah Rais hari tu. Sunyi sepi..

Layan gambar kami!

Awal-awal celop kaki dulu. Sejuk! Pastu baru masuk satu badan.

Ama bersama budak rumah atas. 
From left: Zureen, Mira, Hani, Hana, Ama, Dayah.

Nisa tak dapat mandi atas sebab ayah dia tak bagi. Masuk kaki je la...

Hazimah pon tak dapat mandi atas sebab lain.. =D

Budak-budak penyeri hari .. 

Part yang paling best. Kena simbah air yang super duper kuat! Nak tergelincir kebawah rasanya!
See Nisa, awal-awal celop kaki je. Last-last hambik kau! Satu badan!

Kami yang kesejukkan. Walaupun dah berejam duduk dalam air tu.

Wajah kesayangan hamba bak kata Ama.. Tehee

Suppose kena tunjuk 1 2 3 4 start from Ama. Tapi Khai taknak buat so Ama buat satu. But kami tak perasan terus sambung 3 4. haha

Bergambar sebelum balik. 

So overall, Taman Rekreasi Ranchan ni best sangat. Kekurangannya adalah time kami pergi hari tu tandas dia tak bukak. So terpaksa kami naik kereta basah-basah lapik dengan plastik je. Terpaksa aku drive kesejukkan dan tak nampak (rabun) sebab spek tertinggal dalam beg yang letak kat dalam boot belakang kereta. Nasib baik power tak tinggi. So boleh la juak!

Oh..Oh.. Tempat ni free yer!

There was an error in this gadget