hit me..

Sunday, January 30, 2011

KELAS SARANG MAKSIAT

Kelas sarang maksiat?? Nak tahu dekat mana??? Entah... hahahahahaha... Tajuk tu propa jer.. Topik sebenarnya adalah tentang kelas aku..

Nama kelas - 6 A Ibnu Rusydun (gabungan Ibnu Khaldun dengan Ibnu Rusyd)
Kedudukan kelas - Tingkat 3, Bangunan baru yang tak berapa nak baru sangat.
Sekolah - SMK Ibrahim Fikri.
Ahli - 11 orang ( Saufi | Ikwan | E'zzati | Farhana | Salsabila | Atikah | Nabihah | Izzaty | Azuani | Julaiha | Iffah )


Aku agak malas nak bercerita, jom layan gambar je la ek!

 Tie dengan Ipah tuang minyak time eksperiment fizik tahun lepas

Kire ape tu bila??? Kusyuk nampak!!

 Time sambutan hari raya tahun lepas. 
Blkg kiri ~~  Bila, Tie.
Dpn kiri ~~ Biha, Pana, Ty.

Tie ngan Bila.. Suke gile Gambar ni.. Dorang cakap Gambar ni mcm MAK DUGONG.. hahahaha

 Pana, Bila, Tie, Ty, Biha. Time Sukantara tahun nie.. suke.. =)


Lam kelas baru..


 Besday budak kelas.. Itam-itam tu bukan decoration yer!! Tu double sided tape budak tahun lepas.. Rosak kelas aku!

Meh aku tunjuk tempat duduk aku... Penuh dengan decoration.. =)

 See.. penuh decoration kan???

 Kasi close up sikit atas meja tu..

Ni lirik lagu Avril Lavigne.. Saje nak letak situ.. Ade maksudnye.. 

Itu saje kali ini.. Oleh kerana malas, Nak upload gambar banyak-banyak pon malas.... Akhir sekali,

Sunday, January 23, 2011

SUDAH SOMBONG KAU YER!!

Salam... Aku tengan geram ni, geram sangat-sangat dengan 2 ekor nie... Meh aku nak lepaskan geram aku kat sini... Sesi bermula..

Oh, mentang-mentang la ko dah duduk rumah baru, ko sombong ngan aku yer! Aku tengok ko, ko buat bodoh je yer! Aku panggil ko, boleh ko buat bodo je masok umah ko... Ko same je ngan abang ko yang lagi sekor tu.. Dua-dua sama sombong.. Nanti TUHAN ambik balik nikmat baru ko taw.. Dulu rumah ko kecik, selalu je datang kawan ngan aku. Main-main ngan aku. Sekarang?? Habuk pon tarak... Mana janji manismu!!!! *tiba tiba*

Tengok!! Sombong nak mampos! Aku panggil dorang boleh buat dunno jer!! Geram akak!!

Selepas aku goncang-goncang sangkar dorang dan berjanji untuk ambil balik dan simpan sangkar dorang semula baru la dorang tengok aku..

Dengan kebijaksanaan nya, mama mengajak aku sopping dekat bandar.. Berjaya meng-'grab' selai sluar pendek lawa.. hekhek... Tengkiu mama..

Pandangan depan.  2 kaler, biru ngan coklat.. Tapi coklat tu takbrape kluar la kaler die lam gambar nie.. Nampak cam itam kan???

Pandangan tepi. I like the design so much!!

Akhirnya, kurang geram siket ngan 2 hekor tu... Taw-taw je mama yang aku nak sluar baru.. haha.. Menambah koleksi la kate kan.. 
gambar tuan rumah kena ade!! ehek!!

*Suasana lam kelas masih lagi tegang.. At least antara aku ngan dia...*

Monday, January 17, 2011

SAYA NAK JUGAK!!!

Hari nie semua budak upper 6 skola aku pindah ke kelas baru KECUALI kelas aku.Huwaaaaa.... Serious aku jeles... Ye! SAYA JELEZZZ SANGAT! Nak jugak kelas baru... Cg ckp bangunan yang aku duk skrg ni bangunan baru jugak.. Tapi cg, bangunan baru pon kelas tu tak nampak cam baru pon.. Dinding ala-ala cam JAHANAM je.. Tak aci la camtu... 

Oleh itu, saya mewakili budak sains nak gitaw sebab-sebab kenap kami pon patot TUKAR KELAS BARU..

1- SAMA BANGUNAN DENGAN BUDAK FORM6 LAIN.
~~~ Senang la org nak taw.. Bila tanye "Budak form 6 duk mane??? Jwpn~Owh, dak form6 duk kat bangunan baru.. Carik la kat situ!"  Kan senang tuh. Ni tak.. Kalu org tanye soklan tu nnt kene jwap "dak form6 duk bangunan baru. TAPI Science stream duk kat bangunan baru ala-ala lame sket. GUD LUCK!!" tak ke membazir air liur tuh!

2- BERDEKATAN DENGAN BILIK GURU.
~~~ Ye la.. Kami kan pelajar yang baik! *faiz farish, ko jgn dengki* So, kami taknak menyusahkan cg utk jln jaoh dr bilik guru baru ke kelas kami.. Dah la kat PUNCAK DUNIA! Kesian cg kene naik turun.. Ape?? Dekat ngan lab??? Ni cadangan saya~ Belajar fizik dlm bilik access N pegi lab bile nak xperiment je. Ala... Cg gune LCD je pon.. Tak pon buat cam kat sekola saye dulu.. Letak LCD sbijik lam kelas kitorang... Gile senang cg nak ajar! ehehe... 

3- KAMI TIDAK DIPINGGIRKAN.
~~~ Cg selalu ngadu, budak sains ni agak PASIF.. Meh saye nak jawap! Cg, mcm mane kami tak PASIF, kelas kami jaoh berbanding dengan kelas lain.. Bile ade aktiviti yang takde pengumuman penting, kompem kami yang last skali yang taw! So, bile dah taw smue tempat dah diambil.. Camne kami nak get involved??? Dekat kelas lame, paling jaoh yang saye pergi adalah komputer lan ngan bilik guru *kecuali tempat bertugas* Kami cume borak-borak ngan ahli kelas kami je.. *agak menipu disitu!* 

4- KEMUDAHAN BANYAK.
~~~ Saye dengar dekat bangunan baru ade banyak kemudahan. Bilik MUET la.. Bilik tu laa... Bilik ni la.. Tak kesian ke kami ni kena jln jaoh bile cg suh gi bilik berkenaan?? Bile jalan jaoh, kami jadi penat. Bile penat, Susah nak Fokus. Bile susah nak fokus, prestasi pon menurun. Bile prestasi menurun, Kami jugak kene marah.. TAPI, tengok bagaimana ia bermula??? ehehe...

Tu la antara sebab kenapa kami patot pindah.. DONE! *kene praktis ni.. blh ckp dpan cg mat nizar* 

Friday, January 14, 2011

Sape minat korean??? Angkat tangan!! Ni ade mende baru ni!!

Sape minat?? Cepat gitaw aku... Ni aku ade citer baru nie!! Bkn citer baru la sgt tp ala-ala macam baru lar.. *da mule merepek!* First, aku nak tanye korang.. Sebelum nie korang tgok citer korea kat mane?? aku slalu tengok kat Mysoju.. Tapi, kadar kelajuan download die agak slow laa... Lagi slow dari atok bertongkat jalan.. hehe...


Tapi, sekarang korang dah tak perlu tunggu lagi.. Kenapa??? Sebab sekarang da ade satu website baru yang ade bkn sekadar ade korean drama, tapi siap ade Kpop music banks lagi... Masa yang diambil utk die download atau kate orang laen ape tu.. Streaming?? Stremyx??? Lebih kurang lah tu...Masa utk streaming pon kurang... Meh aku ulang sekali lagi... KURANG!!!



So, ape lagi??? Meh join aku tengok citer koran kat sini... KLIK S.I.N.I.

Thursday, January 13, 2011

Lisa Surihani Bercium mulut!

Homaigod! Bile aku dapat taw memang aku sangat-sangat terkejot.. Ape tak nye, aku tengok Cik Lisa kita mcm ayu je.. Pastu mula keluar gosip-gosip panas tentang die.. Tapi bila aku dapat taw yang dia bercium mulot memang giler-giler terkezzoottt....

Cepat-cepat aku klik dekat link tu.. Oleh kerana line tenet rumah aku agak slow dari kelajuan maksima sang kura-kura, aku semakin tidak sabar.. "Cepatlah bengong!" kate ku... pastu keluar lah gambar panas beliau ituh....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
pheww... Dengan si budak comel ni rupenyer... terkezoot omak!

Gurauan semata-mata...=)

Picture credit to OhArtis. T.E.K.A.N S.I.N.I

Sunday, January 9, 2011

Ye Makcik, Saya Memang Sibuk!

Dah lame aku tak update blog nie.. Dah bersawang belom ek? Korang tolong sapu la ek! Aku memang sibuk sekarang.. Dengan sekolah lagi, pastu abah ku masuk ward lagi.. dengan tahlil arwah sepupuku lagi.. wahh... bizi... 

Kalau hari Jumaat Sabtu tu, mak anta aku umah Maklong. Then dia terus ke hospital teman abah aku. Aku duk umah maklong tolong ape yang patot untuk tahlil mlm nnt.. Mlm ni da mlm terakhir. Alhamdulillah.. Selamat dijalankan walaupon ade gangguan.. =)

Dah 2 mlm kami diganggu.. Memang SI DIA tu tak pernah berpuas hati.. Habis satu keluarga besar kami kena ganggu.. Kakak sedara aku pengsan-pengsan.. Aku ngan sepupu sorang lagi mengangis-nangis... Dah cuba tahan tapi air mata tetap laju mencurah.. Kecik hati punya pasal plus gangguan iblis. Gangguan tu masih terasa lagi.. Sepupu aku ckap dia rase bengong-bengong je sekali sekale.. Aku pon mcm tu.. Nak-nak time belajar.. Ya Allah.. Bengong betul rase time tu.. Cg ajar rase mcm tiup angin je.. Setan betul!

Pak sedare aku cakap kalau berdoa tu 'tak payah nak doakan supaya dia sedar sebab kalau orang mcm tu tak boleh nak sedar da'.. Aku selalu berdoa kepada Allah supaya Allah balas balik ape yang dia buat kat Abang sepupu aku. Biar la orang nak cakap aku ni pendendam pon.. 

Harap lepas ni takde lagi gangguan tu nak-nak time aku tengah belajar.. Amin...

Monday, January 3, 2011

SUKA LA KAU DAPAT SANTAU ORANG SAMPAI MATI??????

SUKA KE???? Kau santau dia dari dia gemuk sampai kurus kering.. Motif?? Sebab dia ada 'lebih' dari kau kan?? Sekarang dia da meninggal.. Bersorak la kau yer! Da 5 orang da kau 'potong' termasuk yang latest ni. Cukup 44 orang masuk SYURGA yek??? Hebat kau! Mazhab mane kau pakai??? Bila la kau nak sedar hah????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Lepas aku rehat td aku dapat surat kebenaran pulang awal dr kawan aku. Bile aku bace reason die, 'Kematian abang sepupu'. WTF?? Sape pulak??? Bile sampai rumah mak sedara baru la aku taw. Abg sedare aku tu kene santau oleh org yang memang kitorang kenal. Kenal sangat-sangat! Mak sedare aku ckp kazen aku tu meninggal mengejut. Dia batuk-batuk berdarah then, terus collapse. Dan terus sah meninggal. Sedih nye aku. Baru Sabtu lepas aku melawat dia.. Masih lagi bertenaga. Dan sekarang?? Dah takde... Kejapnye TUHAN ambik nyawa hamba yang dikehendaki-Nya. 


Al-Fatihah buat arwah dan keluarga.
*
*
*
*
*
*
PUAS HATI KAU SEKARANG??? SAPE LAGI LEPAS NIE?????

Saturday, January 1, 2011

Check List

Esok Cuti!!!! Yeay!!!! But, yang aku taw untuk negeri Terengganu jer.. hehehehe... Ye la... Negeri lain dah cuti hari Jumaat lepas.. Kitorang tak merasa la sebab Jumaat memang kompem kitorang cuti sokmo... Jadi, kami memulakan persekolahan hari Isnin. Same mcm korang kat negeri lain laa.... Wahh.. Cuti da nak abis... Tak puas lagi... Nak-nak tahun ni aku kene amik STPM..


Homaigod!!!!!!!!!!!!!

So meh kite check barangan ke sekolah...

  • Pakaian
 Tahun ni aku pengawas.. So, kene pakai baju biru... 
(check)
  • Alat Tulis
Pensil case tu baru punya sebab yang lama tu kecik. tak muat utk segala peralatan aku.. hehe..
(check)
  • Beg Sekolah
Ni pon beg baru sebab beg lama da putus tali. Ye la.. Beg lama tu guna sejak form 3 lagi..
(check)
  • Buku-buku

 Buku ni tahun lepas punya. Takde makne nyer nak beli yang baru...=)
(check)
  • Setokin n Kasut
 Kasut flat ni boleh?? hehe.. Nak kene pelempang free dari cikgu boleh la.. Malas nak capture gamba kasut kat luar. Guna kasut lama jugak.
*
*
*
*
Apa lagi ek???

Tu je la kot yang penting. Isnin ni aku nak bawak buku latihan je sebab tak taw jadual lagi. Dah la tahun ni kelas kat bangunan baru. Tingkat 3 lak tu. Kurus mak!
There was an error in this gadget