hit me..

Sunday, January 9, 2011

Ye Makcik, Saya Memang Sibuk!

Dah lame aku tak update blog nie.. Dah bersawang belom ek? Korang tolong sapu la ek! Aku memang sibuk sekarang.. Dengan sekolah lagi, pastu abah ku masuk ward lagi.. dengan tahlil arwah sepupuku lagi.. wahh... bizi... 

Kalau hari Jumaat Sabtu tu, mak anta aku umah Maklong. Then dia terus ke hospital teman abah aku. Aku duk umah maklong tolong ape yang patot untuk tahlil mlm nnt.. Mlm ni da mlm terakhir. Alhamdulillah.. Selamat dijalankan walaupon ade gangguan.. =)

Dah 2 mlm kami diganggu.. Memang SI DIA tu tak pernah berpuas hati.. Habis satu keluarga besar kami kena ganggu.. Kakak sedara aku pengsan-pengsan.. Aku ngan sepupu sorang lagi mengangis-nangis... Dah cuba tahan tapi air mata tetap laju mencurah.. Kecik hati punya pasal plus gangguan iblis. Gangguan tu masih terasa lagi.. Sepupu aku ckap dia rase bengong-bengong je sekali sekale.. Aku pon mcm tu.. Nak-nak time belajar.. Ya Allah.. Bengong betul rase time tu.. Cg ajar rase mcm tiup angin je.. Setan betul!

Pak sedare aku cakap kalau berdoa tu 'tak payah nak doakan supaya dia sedar sebab kalau orang mcm tu tak boleh nak sedar da'.. Aku selalu berdoa kepada Allah supaya Allah balas balik ape yang dia buat kat Abang sepupu aku. Biar la orang nak cakap aku ni pendendam pon.. 

Harap lepas ni takde lagi gangguan tu nak-nak time aku tengah belajar.. Amin...

No comments :