hit me..

Saturday, August 21, 2010

DOSA

pernah tak korang pergi semayang terawih kat masjid??? sape pernah sila angkat tangan!!! sape tak pernah sile tunduk.. keke... pastu pernah tak time korang tgh smayang tu ade budak kurang asam boy sket tu gi buat bising kat belakang???  mesti pernah kan???? ade ke tak pernah???
sile inform kt cik etty ye supaya cik etty boleh melawat.. huhu..

*penah tak hah????*

alhamdulillah... sepanjang ramadhan tahun ni cik etty tak lagi tak pergi sembahyang terawih kat masjid..
*hebat!!!*

tp yang cik etty tak suke nye ade budak yang sesuke hati dorang je buat bising kat blakang.. siap lari2 pulak tuh.. macam rumah dorang je... geram betul... rase nak tembak fire je budak tu..


* brani nak buat bising lagi???*

time nak solat sunat witir pulak, cik etty ternampak ade sorang baby ni merangkak tak tentu hala.. atas sejadah orang pon ade.. si akak nie bile nampak adik die mreangkak atas sejadah orang baru lah die ambik adik die.. pastu lepas balik.. biar adik die merangkak lagi...

pastu cik etty pon teringat kate orang nie..

kalau ade anak2 yang buat bising time orang sembahyang hingga menyusahkan orang...*ade ke buat bising yang tak menyusahkan?? keke.. okeh sambung*  bukan setakat budak itu yang berdosa.. tetapi skali ngan parent dorang yang dpat dosa..

jadi.. nasihat dari cik etty.. baik sembahyang wajib je kt rumah dari dapat dose lain... kn?? kn?? siapa setuju??? angkat kaki!!! hahaha...


*tak payah laaa....*

2 comments :

Yatre Hayati said...

maybe mak dia nak gi solat terawih tapi takde orang nak jaga anak dia kot....

kodok hijau the ghost writer said...

dah nama pon budak budak.. kalau bapak budak yang lari lari kat belakang lainlah citernya.. hahahhaa