hit me..

Thursday, February 10, 2011

SENGAU KE SENGAL??? CILAKO BOTUL!!!

Dulu abah selalu cerita lawak dekat aku dengan abang aku.. Cerita ni berkaku dekat kampung aku time abah aku kecil lagi.

Al-kisah bermula...

Encik A nak undurkan kereta dia.. Ala.. Kononnyer nak keluarkan kereta dia la tu... Dia mintak tolong dengan Encik B.. Tolong warningkan dia kalau-kalau nak terlanggar pokok..

Encik A: B, kau tolong tengok yo! Nanti kalo kono bagitaw den yo!
Encik B: Ok la.. Belakang lagi! Lagi! Boleh lagi ni ha!!

~Tiba-tiba...~
GEDEGANG!!!!!!

Encik B: ha! Dah kono dah!!
Encik A: Cilako kau!!


**********************

Kisah kedua ni diceritakan oleh Uncle aku..

Satu hari, Seorang kawan Uncle aku datang ke rumah dia. Naik bas je. Dia bagitahu Uncle aku tentang kisah die dalam bas.. Ada seorang mamat sengau tanye die dalam bas tadi..

Mamat sengau: Hang, has hi he hahe hek?? (Bang, bas ni kemane ek??)
Kawan Uncle: ................(diam)
Mamat sengau: Hang, has hi hahu hihen hak?? (Bang, bas ni lalu Giant tak??)
Kawan Uncle: .............(diam lagi)
Mamat sengau: Hommong ha hahang hi... hohang hanye huat hoho he..(Sombong la abang ni.. orang tanye buat bodo je!)

So, uncle aku tanye la apsal kawan die tak jawab mamat.. Then, Kawan die jawab kat uncle aku,
"Hamhe hahu hak hawab, Hahu hon hehau huhak!! hanhi hahu hawab hie hahap haku herhi hie huhak!" (Camne aku nak jawab, aku pon sengau jugak! nanti aku jawab die cakap aku perli die pulak!)

hehehe....