hit me..

Wednesday, December 25, 2013

Dinner FCSIT 2013

Bismillah

Hari Ahad lepas FCSIT ada menganjurkan majlis makan-makan atau bak kata orang putih, dinner. Ada yang pergi dengan bas dan ada yang pergi naik kereta sendiri. Dinner ni diadakan dekat Hotel Riverside Majestic, Kuching. Aku pergi satu kereta dengan Ama dan Erfa. Tengok gambar!











Makanan memang sedap tapi yang 'spoil' nye mereka takda menyediakan sudu or garfu. Just chopstick je. Kau bayangkan terkial-kial aku nak makan ayam guna chopstick. Second, 'spoil' sebab makanan sampai satu-satu. Means, mula-mula sampai sup. Ok la maybe pembuka selera. Then, sampai ayam. Habis ayam, sampai ikan. Habis ikan sampai pulak sayur. Makan sayur seketul-seketul tanpa nasi or benda lain. Then sampai Udang goreng. Pastu sampai pulak Nasi goreng. Last baru sampai dessert buah-buahan. Yang last tu bertambahlah kami terkial-kial ambil buah pakai chopstick. Akhirnya surrender letak chopstick kat tepi, guna tangan je! huhu.. Kan best kalau semua makanan tu sampai sekali je semua. Biar penuh meja tu.. Overall ok la..

No comments :